ΠΑΟΚ

Μάτος στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ μπορεί τελικό Europa League"

Μάτος στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ μπορεί τελικό Europa League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Λέο Μάτος μίλησε στο Sport24.gr κι εξήγησε ότι ήρθε στον ΠΑΟΚ γιατί πείστηκε από τον Μίχελ ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θέτοντας ως παράλληλο στόχο τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό.

Ο ΠΑΟΚ χάρη στα δύο γκολ του Κουλούρη έφυγε με τη νίκη (1-2) από την Τρίπολη επί του Αστέρα για την 4η αγωνιστική της SuperLeague. Σταθερή αξία για το "Δικέφαλο" σε ένα ακόμη ματς, ο Λέο Μάτος, ο οποίος ήρθε αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη από την Ουκρανία και την Ντνίπρο.

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Sport24.gr και υποστήριξε ότι πιστεύει ακλόνητα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που έδωσε καταφατική απάντηση στον Λούμπος Μίχελ, κατά την παρελθούσα μεταγραφική περίοδο.

Παράλληλα, ο Λέο Μάτος, παραδέχθηκε ότι το μυαλό της ομάδας βρίσκεται και στην Ευρώπη, όπου θέλει να προχωρήσει στο Europa League εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό το μείγμα παικτών έχει πιθανότητες να φθάσει και στον τελικό της διοργάνωσης, κάτι το οποίο παραδέχθηκε ότι είναι εντός των δικών του στόχων.

Μάτος στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ μπορεί τελικό Europa League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, δυσκολότερα του αναμενομένου δεδομένης της εξέλιξης του ματς. Το "κλειδί" της αναμέτρησης;

"Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά και μπορέσαμε και βάλαμε δύο γκολ πολύ γρήγορα. Επίσης, με την αποβολή του παίκτη του Αστέρα (σ.σ Μπέρτου) καταφέραμε και κοντρολάραμε καλύτερα το παιχνίδι. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο, νομίζω έπαιξε ρόλο και η κούραση γιατί είχαμε δύο ματς σε μία εβδομάδα. Αλλά, τελικά νικήσαμε κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό".

- Για την αποβολή, επειδή είδαμε ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Αστέρα προς το διαιτητή, πιστεύεις ήταν δίκαια;

"Ναι, ο αντίπαλος κλώτσησε τον δικό μας παίκτη, μια άσχημη αντίδραση και ο διαιτητής αποφάσισε σωστά".

- Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν;

"Με βεβαιότητα ναι. Γι' αυτό δουλεύουμε κάθε ημέρα και η ομάδα ενισχύθηκε με πολλούς παίκτες ποιότητας αυτό το καλοκαίρι, ήδη υπήρχαν στην ομάδα ποδοσφαιριστές εξαιρετικής ποιότητας. Οπότε πιστεύουμε ότι με την καθημερινή δουλειά και τη συγκέντρωση σε κάθε ματς ξεχωριστά θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε στο τέλος".

- Μαζί με το πρωτάθλημα, υπάρχει και το Europa League στο οποίο η ομάδα θέλει να προχωρήσει. Μπορεί να τα συνδυάσει για να αντέξει και τα δύο βάρη. Μπορεί και να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να τα πάει καλά στην Ευρώπη;

"Στην Ευρώπη ως πρώτο στόχο έχουμε να τερματίσουμε πρώτοι ή δεύτεροι στον όμιλο για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Το πρώτο ματς ήταν καλό, με τη Φιορεντίνα, 0-0 στην Τούμπα. Είναι μια δυνατή ιταλική ομάδα, οπότε πιστεύω ότι είναι καλό αποτέλεσμα. Κοιτάζουμε το επόμενο ματς"

- Όπως είπες, θέλετε να προχωρήσετε στην επόμενη φάση και στη διοργάνωση. Είναι στο μυαλό σου ένας πιθανός τελικός του Europa League; Ήδη έπαιξες στον τελικό της διοργάνωσης με την Ντνίπρο. Είναι στους στόχους σου ο ΠΑΟΚ να φθάσει στον τελικό;

"Ναι. Είναι μια ομάδα με παίκτες ποιότητας και παίκτες που είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε αυτή τη διοργάνωση. Την προπέρσινη σεζόν έφθασα στον τελικό με τη Ντνίπρο και πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε κι αυτή τη σεζόν. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε, όπως για παράδειγμα στο πρώτο ημίχρονο του σημερινού ματς, όπου παίξαμε πολύ καλά. Νομίζω ότι έτσι έχουμε πιθανότητες να παίξουμε σε ένα ευρωπαϊκό τελικό"

Μάτος στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ μπορεί τελικό Europa League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, η ανυπομονησία των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι μεγάλη για ένα πρωτάθλημα καθώς η ομάδα έχει να το κατακτήσει χρόνια. Πιστεύεις ότι αυτό το μείγμα παικτών θα μπορέσει να τις κάνει πραγματικότητα αυτή τη σεζόν;

"Βέβαια. Γι' αυτό ήρθα, με αυτό το στόχο. Πριν έρθω, μίλησα με τον Λούμπος (σ.σ Μίχελ) και μου είπε ότι θα "έχτιζε" μια ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές. Γι΄αυτό και πιστεύω ότι μπορούμε να στεφθούμε πρωταθλητές αυτή τη χρονιά"

- Τα ματς με τον Άγιαξ δημιούργησαν ένα αίσθημα απογοήτευσης; Κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ έδειξε να είναι καλύτερη ομάδα από την ολλανδική, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί...

"Στο πρώτο ματς, εκτός έδρας, κάναμε ένα εξαιρετικό ματς. Στη ρεβάνς βάλαμε ένα γρήγορο γκολ, μετά ήρθε το πέναλτι και το δεύτερο γκολ του Άγιαξ στο τέλος του ματς. Ήταν μοιραίο. Ατυχία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο ο νικητής δεν είναι πάντα και ο καλύτερος. Ωστόσο, το αφήσαμε πίσω, περάσαμε στους ομίλους του Europa League και το μυαλό μας είναι τώρα σε αυτή τη διοργάνωση".

- Φαίνεται να είναι το πιο ισορροπημένο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ξεκινούν από την ίδια γραμμή εκκίνησης. Τι σημαίνει αυτό για τη "μάχη" μεταξύ τους και για εσάς ως ΠΑΟΚ;

"Εμείς έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Η ομάδα είχε ποιότητα από πέρυσι με παίκτες που την έβγαλαν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, όσοι ήρθαμε προσθέσαμε κι άλλη ποιότητα στην ομάδα. Αποδίδουμε σοβαρό, καλό ποδόσφαιρο. Η ευθύνη είναι δική μας, να παλέψουμε γι' αυτό για να γίνουμε πρωταθλητές"

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ