ΠΑΟΚ

Μάτος στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη ο Νο 1 στην Ελλάδα"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Λέο Μάτος μιλά στο Sport24.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, τον τελικό με την ΑΕΚ, τη διαιτησία στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" και το πάθος του ΠΑΟΚ που δεν έχει συναντήσει αλλού.

Είναι με διαφορά ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στη φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Λέο Μάτος κάνει τη διαφορά στη θέση του δεξιού μπακ προσφέροντας πολλές λύσεις στον Βλάνταν Ίβιτς τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι όπου έχει πετύχει κρίσιμα γκολ για την ομάδα του.

Ο Βραζιλιάνος μπακ μίλησε στο Sport24.gr αμέσως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ στη μικτή ζώνη του θεσσαλικού γηπέδου. Φυσικά, ο Μάτος αναφέρθηκε στον τελικό με την ΑΕΚ, τη διαιτησία στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" και το πάθος του ΠΑΟΚ που δεν έχει συναντήσει αλλού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Ένας τίτλος στην πρώτη σου σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Πώς βίωσες αυτόν τον τελικό;

"Είναι δύσκολο να σου εξηγήσω πώς αισθάνομαι γιατί έχω καιρό να νιώσω τόσο χαρούμενος. Έπαιξα επτά χρόνια στην Ουκρανία και δεν συνάντησα αυτό το πάθος για ποδόσφαιρο που συναντώ εδώ στον ΠΑΟΚ! Εδώ ζουν το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Το αξίζει ο κόσμος της ομάδας αυτό το τρόπαιο γιατί πέρασε κι αυτός όπως κι εμείς δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της χρονιάς.

Δύσκολες στιγμές, τις οποίες ξεπεράσαμε κι αφήσαμε πίσω μας χάρη στην υποστήριξή τους. Τώρα θα πάμε στον Λευκό Πύργο (η συνέντευξη έγινε μετά το τέλος του ματς) να το γιορτάσουμε. Από τη στιγμή που ήρθα, όλοι μιλούν γι' αυτό. Είναι πανέμορφος το βράδυ φωτισμένος και θα μας περιμένουν οι οπαδοί μας να το γιορτάσουμε μαζί".

- Είναι η καλύτερη στιγμή σου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ;

"Ναι, βέβαια. Είναι μια δουλειά που έφεραν εις πέρας όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά όλο το σταφ. Ο τεχνικός, οι βοηθοί του, ο γυμναστής. Όλοι αυτοί προσέφεραν τα πάντα σε εμάς τους ποδοσφαιριστές για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Ο πρόεδρος μας, κύριος Σαββίδης, είναι παθιασμένος με τη ομάδα, μας στηρίζει και μας δίνει τις καλύτερες συνθήκες για να σκεφτόμαστε τη δουλειά μας και μόνο. Οπότε αυτός ο τίτλος ήταν απόρροια μιας συνολικής δουλειάς".

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Η ΑΕΚ έχει παράπονα από τη διαιτησία. Για το γκολ του Πέντρο Ενρίκε που σημειώθηκε από θέση οφσάιντ και για μια φάση με πρωταγωνιστές εσένα και τον Πατίτο Ροντρίγκες στα πρώτα λεπτά του ματς. Εσύ πώς είδες αυτές τις φάσεις;

"Είναι δύσκολο να μιλήσω για τη διαιτησία σε αυτό το ματς. Δεν ξέρω για το γκολ του Πέντρο αν ήταν οφσάιντ. Ήταν οφσάιντ;"

- Ναι.

"Μέτρα τις φορές που μας αδίκησε η διαιτησία εμάς. Πόσες φορές και πόσες περιπτώσεις στο πρωτάθλημα, για τις οποίες έχουμε παράπονα. Σήμερα η διαιτησία έκανε πάλι λάθος, αυτή τη φορά υπέρ μας".

Το πρωτάθλημα; Ο επόμενος στόχος;

"Θα περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη (η συνέντευξη έγινε πριν την επικύρωση της βαθμολογίας). Το νομικό επιτελείο της ομάδας έχει δουλέψει σε αυτό και νομίζω ότι έχουμε πιθανότητες γιατί οι διαμαρτυρίες κατά του Ολυμπιακού είναι πολύ ισχυρές.

Όλοι ξέρουν λίγο πολύ τι συνέβη. Αφαίρεσαν μερικούς βαθμούς από εμάς στο φετινό πρωτάθλημα, οπότε νομίζω είναι δίκαιο να αφαιρέσουν κι από τον Ολυμπιακό".

- Πώς εξηγείς αυτή τη σχέση σου με τον κόσμο του ΠΑΟΚ; Έγινε αγαπητός από την πρώτη κιόλας σεζόν...

"Η σχέση μου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί. Είναι κάτι που το ξέρω εγώ και το ξέρουν κι αυτοί. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ νιώθουν ότι εκπροσωπούνται από εμένα μέσα στο γήπεδο. Επειδή παλεύω για τα πάντα. Όταν βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή με αυτά τα χαρακτηριστικά και με τέτοια αγάπη για την ομάδα, νιώθουν ότι εκπροσωπούνται από αυτόν. Αλλά και η δική μου ιστορία, πιστεύω ότι, είναι παρόμοια με αυτή του ΠΑΟΚ.

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Έρχομαι από το Ρίο ντε Ζανέιρο, γεννήθηκα στις φαβέλες από μία οικογένεια πολύ φτωχή και πάλεψα αρκετά για να φθάσω εδώ που έφθασα. Και η ιστορία του ΠΑΟΚ είναι παρόμοια. Γεννήθηκε το 1926 μέσα από δυσκολίες και φτώχεια, αλλά είναι ένα κλαμπ που κουβαλά μια ταυτότητα κι ένα χαρακτήρα που δεν έχει κάποια άλλο κλαμπ. Όταν είδα την ταινία για τον ΠΑΟΚ σκέφτηκα μέσα μου και είπα, αυτή είναι η ομάδα που ήθελα πάντα να παίξω, θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ μέχρι τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του για να γράψω ιστορία".

- Είναι κοντά η ημέρα στο να είναι ο ΠΑΟΚ η πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη στην Ελλάδα;

"Κατά τη γνώμη μου, ο ΠΑΟΚ είναι ήδη το νο1 στην Ελλάδα. Εάν περάσεις μια ημέρα στην ομάδα, θα καταλάβεις ότι σήμερα είμαστε ένα κλαμπ πλήρως οργανωμένο κι 100% επαγγελματικό. Όταν έφθασα στον ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιούνιο, εξεπλάγην αρκετά.

Έχουμε σήμερα ανθρώπους ικανούς σε όλα τα πόστα, έτσι ώστε να ανεβάζουν τον ΠΑΟΚ κάθε ημέρα και σε πιο υψηλό επίπεδο.

Έχουμε έναν πρόεδρο που μας στηρίζει και μας εξασφαλίζει τις ιδανικές συνθήκες εργασίας και ανθρώπους στα γραφεία της Τούμπας που διευκολύνουν την προσαρμογή των ποδοσφαιριστών. Σε αγωνιστικό επίπεδο, προπονητές και ποδοσφαιριστές είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γι' αυτό κι έρχονται και τα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο. Και θέλουμε ακόμη περισσότερα (αποτελέσματα).

- Δυστυχώς υπήρχαν και θλιβερά επεισόδια πριν την έναρξη του ματς...

"Κρίμα που συνέβη αυτό κι ένα τόσο όμορφο θέαμα στιγματίστηκε από αυτές τις συμπλοκές. Δόξα τω Θεώ, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Αυτά εμποδίζουν την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελπίζω να μην ξανασυμβούν"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ