ΠΑΟΚ

Μάτος: "Πιο δύσκολη κι από τελικό Europa League"

Μάτος: "Πιο δύσκολη κι από τελικό Europa League"

O Λέο Μάτος δίνει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους του Champions League σε σχέση με την πορεία της Ντνίπρο μέχρι τον τελικό του Europa League. Τα εγκώμια για Ίβιτς, Σάχοφ και την... οργάνωση του ΠΑΟΚ και το σχόλιό του για τους Ματέους, Μπόικο και Ζοζούλια.

Ο Λέο Μάτος είναι ο πιο... παλιός (μαζί με τον Σάχοφ) από τους νεοαποκτηθέντες στον ΠΑΟΚ, κατά συνέπεια έχει προλάβει να πάρει γεύση από το τι γίνεται στον Δικέφαλο. Φρόντισε να το δείξει και με τη συνέντευξη που έδωσε στο Sport24.gr.

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος μιλά για την οργάνωση που βρήκε στην Τούμπα, εκθειάζει σε σημείο που να ξαφνιάζει τον τρόπο που δουλεύει ο Βλάνταν Ίβιτς, χαρακτηρίζει καθαρό πλέι μέικερ τον Εβγέν Σάχοφ και μιλά για Ματεους, Μπόικο και Ζοζούλια που απασχόλησαν μεταγραφικά τη νέα του ομαδα.
Αναλυτικά, όσα είπε:

-Λέο, πρόλαβες και έζησε κάποιες μέρες στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες εντυπώσεις σου ποιες είναι;
«Οι εντυπώσεις μου από την Ελλάδα είναι εξαιρετικές. Υπάρχει τεράστια διαφορά με αυτά που ζούσα στην Ουκρανία. Η αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια στην Ουκρανία, είχα ξεχάσει την πατρίδα μου την Βραζιλία. Τόσο το κλίμα όσο και η πόλη, αλλά κυρίως οι άνθρωποι στην Ελλάδα μου θυμίζουν την πατρίδα μου το Ρίο. Και εδώ υπάρχουν παραλίες, καταστήματα, είμαι πολύ χαρούμενος και εγώ και η οικογένεια μου που πλέον βρισκόμαστε εδώ και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση όλο αυτό με την Ουκρανία".

-Ο ΠΑΟΚ που βρήκες είναι αυτός που σου περιέγραψε ο Λούμπος Μίχελ όταν μιλούσατε για να έρθεις στην ομάδα ή είδες κάτι διαφορετικό;
«Όταν είχα κάνει την πρώτη κουβέντα με τον Λούμπος Μίχελ μου είχε εξηγήσει λεπτομερώς το πρότζεκτ. Μου εξήγησε επίσης πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα και κυρίως ότι οι οπαδοί είναι πολύ διαφορετικοί από τους Ουκρανούς και ότι αγαπούν την ομάδα και είναι εκδηλωτικοί. Όλα αυτά λοιπόν μου είχαν δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα. Ερχόμενος, λοιπόν, εδώ διέκρινα μια απίστευτη οργάνωση στο σωματείο. Δεν μας λείπει τίποτε, όλοι οι παίκτες νιώθουμε τους ανθρώπους της ομάδας κοντά μας, ότι χρειαζόμαστε το έχουμε. Όλα αυτά τα πράγματα που συνάντησα με έκαναν να σχηματίσω πολύ καλύτερη εικόνα στις ήδη θετικές σκέψεις που μου δημιούργησε η συζήτηση με τον Μίχελ".

-Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος να αγωνιστείς και να βγάλεις ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας;
«Υπήρχε ένα διάστημα που ήταν κενό για μένα, αλλά το εκμεταλλεύτηκα και μέσα από προσωπικές προπονήσεις σε Ουκρανία αλλά και Βραζιλία. Είμαι καλά, νιώθω ότι βρίσκομαι σε καλό επίπεδο και μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στο πρώτο επίσημο ματς για ενενήντα λεπτά αν φυσικά αυτό το αποφασίσει ο προπονητής μας».

-Σε ποια θέση πιστεύεις ότι μπορείς να αποδώσεις καλύτερα;
«Η θέση που μου αρέσει να αγωνίζομαι είναι στη δεξιά πλευρά ως μπακ χαφ. Εκεί αγωνιζόμουν στην Ουκρανία αν και τον τελευταίο χρόνο έπαιξα και στα αριστερά. Η ουσία είναι ότι νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ όπου μου ζητήσει ο προπονητής μου. Ανεξάρτητα με το πού θα αγωνίζομαι, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσω μέσα από τις προπονήσεις την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και να αποδίδω το καλύτερο δυνατό».

-Έκανες τη δική σου έρευνα για τον ΠΑΟΚ πριν έρθεις;
«Οι συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ είχαν αρχίσει εδώ και δυο μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ήδη είχα αρχίσει να συγκεντρώνω πληροφορίες για την ομάδα. Είδα τα παιχνίδια της στα πλέι οφ και μπορώ να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Διέκρινα ότι έχει παίκτες υψηλού επιπέδου που μπορούν εύκολα να παίξουν σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Με εξέπληξε θετικά ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και πιστεύω ότι αν παρουσιάσουμε πλέον το ίδιο πάθος, την ίδια θέληση και με την σωστή τακτική μπορούμε να προκριθούμε στους ομίλους του CHL».

-Ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε και με άλλους πρώην συμπαίκτες σου εκτός από εσένα και τον Σάχοφ. Μιλάω για τον Ματέους, τον Μπόικο και τον Ζοζούλια. Μήπως είχαν επικοινωνία μαζί σου να σε ρωτήσουν πράγματα για τον ΠΑΟΚ;
«Ο Ματέους είναι καλός μου φίλος και κάναμε οικογενειακώς πολύ παρέα. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και θα ήταν πολύ σπουδαίο αν ερχόταν και αυτός στον ΠΑΟΚ. Αλλά του έγινε μια τρομερή προσφορά σε ότι αφορά το οικονομικό από την Κίνα και κανείς ποδοσφαιριστής δε θα μπορούσε να την αρνηθεί. Για τον Μπόικο είναι καλός τερματοφύλακας αλλά αγωνίζεται στην Μπεσίκτας. Σε ό,τι αφορά τον Ζουζούλια είναι μαχητής, παλεύει και τρέχει ενώ σκοράρει συνεχώς. Δεν μου κάνει εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε αφού πρόκειται για σπουδαίους παίκτες».

-Ποιοι είναι οι στόχοι που θέλεις να πετύχεις με τον ΠΑΟΚ;
«Οι στόχοι μου με τον ΠΑΟΚ είναι υψηλοί όπως ήταν και στην προηγούμενη μου ομάδα. Μπορεί με την Ντνίπρο να καταφέραμε να φτάσουμε σε έναν τελικό Europa League αλλά θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολη η αποστολή του ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αλλά αν δουλέψουμε έχουμε όλα τα φόντα να το καταφέρουμε και θα πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία».

-Στον ΠΑΟΚ έπαιξε ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο Λίνο. Έχεις μιλήσεις μαζί του; «Γνωρίζω ότι ο Λίνο έπαιξε στον ΠΑΟΚ και ότι ο κόσμος τον αγάπησε. Δεν έτυχε ακόμη να μιλήσω μαζί του, άλλωστε και στη Βραζιλία παίζαμε σε διαφορετικές ομάδες. Ξέρω όμως ότι έχει πετύχει σπουδαία πράγματα».

-Για τον προπονητή σου τον Βλάνταν Ίβιτς, πρόλαβες να σχηματίσεις γνώμη;
«Γνωρίζω ότι ο Ίβιτς είναι ο προπονητής που άλλαξε την εικόνα της ομάδας την περσινή σεζόν. Είναι ένας νέος προπονητής και αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι έχει όρεξη και ότι καθημερινά στις προπονήσεις δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω. Νιώθει την ανάγκη να διορθώνει την παραμικρή λεπτομέρεια, να μην αφήνει τίποτε στην τύχη και έχει μεγάλη διάθεση ώστε να βλέπει την πειθαρχία και την σωστή εφαρμογή των εντολών του. Γουστάρω να έχω έναν τέτοιο προπονητή που είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του και προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερο μας εαυτό. Πιστεύω ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα-και μακάρι άμεσα-στον ΠΑΟΚ».

-Ο ΠΑΟΚ τι μπορεί να περιμένει από τον Σάχοφ;
«Τον Σάκχοφ τον γνωρίζω καλά και θεωρώ ότι είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς συμπαίκτες που είχα ποτέ. Τεχνικά είναι άρτιος και το μεγάλο του προτέρημα το εντοπίζω στο ότι είναι απρόβλεπτος. Εκεί δηλαδή που υπάρχει γρήγορος ρυθμός στο παιχνίδι μπορεί με μια κάθετη μπαλιά να σου δώσει το πλεονέκτημα. Είναι ένας καθαρός πλέι μέικερ που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πιέσει και να αυξομειώσει το ρυθμό. Και είμαι σίγουρος ότι από τα πρώτα παιχνίδια και ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα συμφωνήσει μαζί μου».

Δημητριάδης: "Θέλω τίτλο..."

Ο νεαρός Τάσος Δημητριάδης, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο φιλικό με την Σιλφόλντε, είπε:

Για την νίκη (14-0) του ΠΑΟΚ: " Σίγουρα αντιμετωπίσαμε μια κατώτερη ομάδα και χαμηλού επιπέδου και ήταν αναμενόμενο για εμάς να πετύχουμε αρκετά γκολ. Αυτό που θέλω είναι να βγάλουμε καλά στοιχεία και στα δύσκολα παιχνίδια..." ήταν το πρώτο σχόλιο του μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Για τα δυο γκολ του: "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, δείχνει και ο προπονητής και ο ΠΑΟΚ σύμφωνα και με την ανανέωση που πραγματοποίησα πρόσφατα πως με εμπιστεύονται. Σε τέτοια ομάδα σίγουρα πρέπει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να τα ππετύχω αυτά".

Για τον Βλάνταν Ιβιτς: " Τον κ. Ιβιτς τον ξέρω τέσσερα χρονια, βοηθάει μικρούς και μεγάλους και είναι πάντα κοντά μας, μας βοηθάει μέσα στον αγώνα γιατί πέρασε και από την δική μας θέση".

Για τους στόχους του: " Σαν ομάδα φέτος θέλω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ και προσωπικά να αγωνιστώ σε αρκετά ματς και πετύχω αυτά που αξίζω να πετύχω".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ