ΠΑΟΚ

Μάτος: "Πάτησε" τα 31 με 6 γκολ και 3328 λεπτά συμμετοχής

Μάτος: "Πάτησε" τα 31 με 6 γκολ και 3328 λεπτά συμμετοχής

Ο Λέο Μάτος έχει γενέθλια σήμερα (2/4) και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φρόντισε να του ετοιμάσει ένα μικρό αφιέρωμα για τη μέχρι τώρα καριέρα του.

Σημείο αναφοράς όταν γίνεται λόγος για πετυχημένες μεταγραφές στον ΠΑΟΚ είναι ο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος κλείνει σήμερα (2/4) 31 χρόνια ζωής και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φρόντισε να του... αφιερώσει ένα μικρό αφιέρωμα στην καριέρα του. Αναλυτικά:

"Η οικογένεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Λέο Μάτος, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 31, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Ο Λέο Μάτος γεννήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 02.04.1986 και μεγάλωσε στη φαβέλα του Σάο Γκονσάλο. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία οκτώ ετών στις ακαδημίες της Φλαμένγκο και χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας U17, με την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ που τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2003. Η Μασσαλία δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα φιλόξενη για τον 17χρονο Βραζιλιάνο που ενάμιση χρόνο αργότερα επέστρεψε στη Φλαμένγκο, στην οποία κέρδισε τις πρώτες του συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο και μαζί το δικαίωμα να δοκιμάσει άλλη μια φορά την τύχη του στη Μαρσέιγ.

Πήρε χρόνο συμμετοχής, μα δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και επέλεξε να λύσει το συμβόλαιό του και ν’ αναζητήσει την τύχη του πίσω στην Βραζιλία. Αγωνίστηκε κατά σειρά και μ’ επιτυχία στην Τομπένσε, στην Παρανά, στην Φιγκεϊρένσε και στη Βίλα Νόβα πριν κάνει ξανά το βήμα για την Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2010 για λογαριασμό της Τσερνομόρετς και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του συλλόγου και του ουκρανικού πρωταθλήματος. Στην Τσερνομόρετς παρότι η θέση του είναι μπακ, ο Μάτος αγωνίστηκε τα περισσότερα ματς ως δεξί χαφ δείχνοντας πως μπορεί να καλύψει όλη την δεξιά πτέρυγα.

Το καλοκαίρι του 2014 πήρε μεταγραφή στη Ντνίπρο κι από δεξί μπακ-χαφ μετατράπηκε σε αριστερό μπακ με αξιοσημείωτη επιτυχία. Με την πρώην ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League της σεζόν 2014-15 όπου ηττήθηκε με 3-2 από τη Σεβίλλη. Από το καλοκαίρι του 2016 είναι παίκτης του ΠΑΟΚ, με την φανέλα του οποίου έχει προλάβει να αγωνιστεί ήδη 36 φορές, έχοντας έξι γκολ και δύο ασίστ σε 3.328 λεπτά συμμετοχής".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ