ΠΑΟΚ

Μάρτενς: "Χρειαζόμαστε χρόνο"

Μάρτενς: "Χρειαζόμαστε χρόνο"
INTIME SPORTS

Ο Μάαρτεν Μάρτενς ανέλυσε τον αγώνα με τον Πλατανιά τονίζοντας ότι είναι ένα παιχνίδι που κρύβει κινδύνους.

Αυτοπεποίθηση είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης με την Ζίμπρου, σύμφωνα με τον Μάαρτεν Μάρτενς.

"Θαρρώ πως το σημαντικότερο στοιχείο που είχαμε την Πέμπτη ήταν η αυτοπεποίθηση. Πολλοί μας αμφισβητούσαν μετά τις δυο πρώτες, επίσημες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, λόγω του ότι είχαμε δυσκολίες στο σκοράρισμα αλλά ο κόουτς μας έδειξε και ξέραμε κι από τους ίδιους μας τους εαυτούς πως είχαμε αποδείξει πως είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα, με καλύτερη οργάνωση. Το μόνο ήταν πως σταθήκαμε λίγο άτυχοι μπροστά, με όχι και τόσο ισχυρή αυτοπεποίθηση ακόμη. Αλλά όπως γνωρίζετε, στο ποδόσφαιρο ορισμένες φορές μια στιγμή μπορεί να τ' αλλάξει όλα. Ετσι, το γρήγορο γκολ που σημειώσαμε την Πέμπτη μας βοήθησε πολύ. Ξέρουμε πως είμαστε μια ομάδα που δύσκολα μπορεί να νικήσει ο αντίπαλος αλλά μπροστά πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη προσπάθεια κι αποτελεσματικότητα. Το κάναμε με τη Ζίμπρου όμως πρέπει να το κάνουμε σε κάθε αγώνα", είπε αρχικά ο Βέλγος στην κάμερα της NOVA και συνέχισε:

- Αν λάβουμε υπ' όψη μας πως είστε μια νέα ομάδα, με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές μήπως ο αγώνας της Πέμπτης μπορεί να λογιστεί κι ως ένα μάθημα διαχείρισης πίεσης, ως μια διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρα της ομάδας;

"Μμμμ .. δεν ξέρω, είναι δύσκολο να το πει κανείς επειδή είμαστε μια νέα ομάδα. Είμαστε μια ομάδα που χρειάζεται χρόνο, όπως κάθε άλλη στο ξεκίνημα μιας σεζόν. Αν έχεις πολλές αλλαγές, στην τεχνική ηγεσία, στους ποδοσφαιριστές τότε αναμφίβολα χρειάζεσαι χρόνο για να 'χτίσεις' αυτοπεποίθηση, όμως νομίζω πως αποδείξαμε μέσα από την άμυνα που παίζουμε ότι ήδη βρισκόμαστε σ' ένα καλό επίπεδο, διαθέτουμε καλή οργάνωση κι όλοι γνωρίζουν τί πρέπει να κάνουν. Μόνο στην επίθεση χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο και μια νίκη σαν τη χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή) μπορεί να βοηθήσει. Αλλά μια νίκη δεν είναι αρκετή και τώρα θα πρέπει να το δείξουμε - όπως προείπα - και στους επόμενους αγώνες και στις επόμενες εβδομάδες".

- Μήπως θα πρέπει να λογίζουμε και τον Μάαρτεν Μάρτενς ως ένα από τα νέα πρόσωπα;

"Ελπίζω πως ναι. Είναι μια νέα σεζόν, ένα νέο ξεκίνημα. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να δείξω τις ικανότητες και την ποιότητά μου. Χάρηκα πολύ που σκόραρα αλλά και που είχα καλή απόδοση από την ώρα που μπήκα στον αγώνα. Και την περασμένη Κυριακή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος νομίζω πως τα πήγα καλά αλλά - όπως προανέφερα - χρειάζεται μια στιγμή ορισμένες φορές στο ποδόσφαιρο, μια ασίστ, ένα γκολ μπορούν να σου δώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν ήμουν τυχερός με την Καλλονή κι ελπίζω πλέον να γίνομαι ολοένα και καλύτερος".

- Το ποδοσφαιρικό σενάριο για έναν αγώνα σαν της Κυριακής με τον Πλατανιά είναι γνωστό για τη δυναμική και τις θέσεις που παίρνουν οι δυο ομάδες στην αφετηρία μιας τέτοιας αναμέτρησης. Τι πρέπει να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ στα Χανιά προκειμένου να πάρει αυτό που επιθυμεί;

"Πραγματικά πιστεύω ότι παρουσίασε και στους τρεις προηγούμενους αγώνες. Πιστεύω πως θα ελέγξουμε τον αγώνα αλλά αυτό ελλοχεύει κινδύνους. Γιατί αν δε διαθέτεις καλή οργάνωση, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος .. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ξεκινώντας από την οργάνωση κι ελπίζω να βρούμε αυτοπεποίθηση από όσα κάναμε την Πέμπτη στον επιθετικό τομέα. Να κάνουμε αυτά τα δυο, να αμυνθούμε καλά, να είμαστε συγκεντρωμένοι κι αν δείξουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις ευκαιρίες που θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το γκολ πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες"

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ