ΠΑΟΚ

Μαρακάκης: "Οι αποφάσεις του προπονητή δεν προσβάλλονται νομικά"

Μαρακάκης: "Οι αποφάσεις του προπονητή δεν προσβάλλονται νομικά"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 κι αναφέρθηκε στις πιθανές νομικές αντιδράσεις των παικτών του ΠΑΟΚ έπειτα από τις δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς.

Ο γνωστός νομικός, Γιάννης Μαρακάκης φιλοξενήθηκε στον " Sport24 Radio 103,3" και την εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" για τις πιθανές νομικές αντιδράσεις των παικτών του ΠΑΟΚ έπειτα από τις δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν κάποιος παίκτης μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του Ίβιτς για τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο: "Ο κόσμος προσπαθεί να κατανοήσει τη συγκρατημένη τοποθέτηση του Ίβιτς έπειτα από αυτά που διαπίστωσε στα αποδυτήρια. Στις ομάδες υπάρχει στρατιωτική πυραμίδα. Τις αποφάσεις του προπονητή, που είναι ο επικεφαλής και ο άρχων της ομάδας σε τεχνικό επίπεδο, δεν μπορεί να τις προσβάλλει κανείς. Το ποια θα είναι η ομάδα που θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή ποια θα είναι η ενδεκάδα σε έναν αγώνα δεν μπορεί να τα προσβάλει κανείς. Μιλάμε για τον απόλυτο άρχοντα της ομάδας, που αποφασίζει ποιος θα παίξει, ποιος θα είναι στην πρώτη ή τη δεύτερη ομάδα, χωρίς να εξετάζουμε αν έχει δίκαιο ή άδικο.

Εγώ θα ρωτήσω: Αν δεν τα έλεγε τη Δευτέρα αυτά ο Ίβιτς και ο Τζαβέλλας ήταν την επόμενη ημέρα στη β” ομάδα τι θα γινόταν; Πάλι οι δημοσιογράφοι θα έβγαζαν παρασκήνιο, που ίσως να είχε βάση. Και πάλι τότε κανείς δε θα μπορούσε να καταλογίσει τίποτα στον Ίβιτς. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν πολύ προσεκτικός στην τοποθέτησή του. Εξέθεσε σε αυτόν που έχει τον τελικό λόγο, το μεγαλομέτοχο, τα προβλήματα που έχει. Φωτογράφισε προβλήματα στα αποδυτήρια. Τόνισε ότι η εσκεμμένα κακή απόδοση των παικτών έχει να κάνει με εσωτερικά προβλήματα, αλλά όχι με ξεπούλημα. Τότε θα μιλούσαμε για άλλης φύσης καταγγελίες. Εκεί θα… άνοιγε η βεντάλια και ο οποιοσδήποτε παίκτης, που θα θεωρούσε τον εαυτό του θιγμένο, θα μπορούσε να αξιώσει διόρθωση.

Από την τοποθέτηση του Ίβιτς δε νομίζω ότι στοιχειοθετείται κάτι μεμπτό. Δεν υπάρχει έδαφος. Καλώς ή κακώς οι αποφάσεις του προπονητή είναι απρόσβλητες και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Μετά από μία εβδομάδα ο Τζαβέλλας μπορεί να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα.

Η εικόνα που μπορεί να εισπράξει ο μέσος φίλαθλος, ο οπαδός του ΠΑΟΚ, είναι ότι με αυτές τις δηλώσεις φωτογράφισε κάποιον παίκτη. Κανείς δεν εμποδίζει κανένα να έχει οποιαδήποτε αντίδραση θέλει. Στα πλαίσια της αξιοπρέπειας και με τους κανόνες που επιβάλλει η πειθαρχεία σε ένα σωματείο".

Για το αν μπορεί ο αθλητικός εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπάγγελτα για τις δηλώσεις του Ίβιτς: "Θεωρώ ότι ο μέσος εισαγγελέας δεν εισέπραξε ότι έχει διαπραχθεί κάποιο… φονικό ή ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Αυτό που διατύπωσε ο Ίβιτς, προσπαθώντας να το πει σε όσο καλύτερα ελληνικά μπορούσε, είναι ότι υπάρχει εσωτερικό θέμα. Δηλαδή ότι υπήρχε κακή απόδοση από παίκτες, χωρίς να αφήσει υπόνοια ότι αυτή προέρχεται από τρίτο παράγοντα. Τα απέδωσε σε εσωτερικά προβλήματα, οπότε δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι. Είναι εσωτερικό θέμα της ομάδας και τέλος. Αν υπήρχε οποιαδήποτε τέτοια υπόνοια, ο Ιβάν Σαββίδης θα καθόταν με… δεμένα τα χέρια; Διότι δε φαίνεται να έχει ενοχληθεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ίβιτς: "Ή θα φύγω εγώ ή κάποιοι παίκτες"
Η ανατροπή της χρονιάς, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4
Το video με το ξέσπασμα του Βλάνταν Ίβιτς!
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ