ΠΑΟΚ

Μαλεζάς: "Οι παράγοντες δημιουργούν κλίμα για να φταίει κάποιος άλλος, όχι εκείνοι"

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, Στέλιος Μαλεζάς, μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για το grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες λέγοντας ότι μεγάλο ρόλο παίζει η στάση των παραγόντων.

Ο Στέλιος Μαλεζάς, εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, μίλησε στην κάμερα της "NOVA" στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη με τον έμπειρο αμυντικό να απαντάει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Μαλεζάς ρωτήθηκε για το grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν μετά τον Ολυμπιακό και στάθηκε κυρίως στο τι πρέπει να αλλάξει λέγοντας ότι οι παράγοντες δημιουργούν κλίμα για να φταίει πάντα κάποιος άλλος.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

Για τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και την κατάσταση στην ομάδα:
«Είχαμε έναν πολύ δύσκολο μήνα. Από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μετά είχαμε στο μυαλό μας συνεχώς όλα αυτά που γίνονται και τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας και να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για το πως αισθάνεται:
«Αδειάσαμε ψυχολογικά, ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να αφήσουμε πίσω μας όσα έγιναν εκτός γηπέδου».

Για το αν τους επηρεάζει:
«Σίγουρα θέλετε να συζητήσουμε για τα εξωαγωνιστικά. Αλλά πρέπει να σταματήσουμε και να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο. Μείναν κάποια παιχνίδια και θέλουμε να αποδείξουμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τι έχει γίνει μέχρι τώρα".

Για τις διαφορές του ελληνικού ποδοσφαίρου με το εξωτερικό:
«Είναι η μέρα με τη νύχτα. Οι ποδοσφαιριστές ασχολούνται μόνο με το αγωνιστικό. Στην Ελλάδα δεν ισχύει. Όλοι ρίχνουν την ευθύνη στον άλλον. Στο εξωτερικό φταίνε μόνο οι αρμόδιοι. Στην Ελλάδα φταίνε όλοι εκτός από εμάς. Αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα. Πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του και μετά να κοιτάξει τι ευθύνες έχουν οι άλλοι».

Για τα αίτια της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
"Αυτό που είπα πριν. Ο καθένας μας, οι παράγοντες κυρίως δεν θέλουν να φταίνε αυτοί αλλά να φταίνε κάποιοι άλλοι. Για αυτό και δημιουργούν κλίμα. Για αυτό και δημιουργούν καταστάσεις έτσι ώστε να μην φταίνε αυτοί. Για να φταίει ο διαιτητής, η διοίκηση της ΕΠΟ, κάτι άλλο, ο ΠΣΑΠ. Κάτι άλλο εκτός από εμάς. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε να κοιτάξουμε μόνο το ποδόσφαιρο. Κοιτάμε πάντα τη δικαιολογία του διαιτητή και από εκεί ξεκινούν όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φταίει ο διαιτητής και όχι εμείς. Πρέπει να κοιτάξουμε όλοι τι ευθύνη έχουμε. Τα οφέλη μας θα είναι πάρα πολλά αν το κάνουμε αυτό".

Για τις αντιδράσεις των ξένων ποδοσφαιριστών:
«Προσπαθούμε να τους βάλουμε στο κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι γίνεται, τι μπορεί να γίνεται. Δεν ξέρω αν τα καταλαβαίνουν όλα. Αυτό εξαρτάται μόνο απ' αυτούς».

Για ένα ενδεχόμενο Grexit:
«Νομίζω θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο. Θα κάνει τα πράγματα χειρότερα και όχι καλύτερα. Δεν θα μπουν σίγουρα σε κανένα σωστό δρόμο. Αν μη τι άλλο είχαμε πολλές ευκαιρίες να μπούμε στον σωστό δρόμο, από το 2004 και μετά, από την αλλαγή της ΕΠΟ. Θα μπορούσαμε κάπου να σταθούμε αλλά το Grexit δεν είναι ένας από αυτούς».

Για το παιχνίδι στο Περιστέρι:
«Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του Κυπέλλου. Είναι παιχνίδι που δεν έχουμε το προβάδισμα της Τούμπας και έχει περάσει αρκετός καιρός. Πρέπει να δούμε τα ελαττώματά μας και τα μειονεκτήματά μας. Να ξεχάσουμε ότι έγινε στο παρελθόν, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να πάρουμε τη νίκη, για όλους όσους μας υποστηρίζουν".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ