ΠΑΟΚ

Μαλεζάς: "Kάτι το πρωτόγνωρο η πρόκριση μέσα στην Τουρκία"

Μαλεζάς: "Kάτι το πρωτόγνωρο η πρόκριση μέσα στην Τουρκία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέλιος Μαλεζάς με αφορμή των συμπλήρωση των 90 ετών από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, θυμήθηκε την πρόκριση του "Δικεφάλου" απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Μίλησε και ο Μαγκντί Τολμπά.

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 90 χρόνια από την ίδρυσή του και με αφορμή αυτό, ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είπε:

Για το τι είναι ο ΠΑΟΚ γι' αυτόν: "Αυτό καλύτερα να το απαντήσουν οι φίλοι της ομάδας γιατί αυτοί αισθάνονται διαφορετικά τα πράγματα από εμάς. Eίναι πιο συναισθηματικοί από εμάς που είμαστε στο αγωνιστικό τμήμα".

Για την πρόκριση απέναντι στη Φενέρ: "Εκείνη τη στιγμή είτε είσαι Έλληνας είτε ξένος ποδοσφαιριστής, σκέφτεσαι μονάχα τι επιτυχία και τι χαρά έχεις δώσει και στον κόσμο και στον εαυτό σου. Μια επιτυχία που θα μείνει για καιρό στις καρδιές και στο μυαλό όλων. Είναι μέσα στις 2-3 στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Επειδή ήταν μέσα στην Τουρκία, ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Πολύ μεγάλη στιγμή ήταν και το διπλό στην Τότεναμ που μας έδωσε και την πρόκριση, επειδή παίζαμε με 10 παίκτες στην έδρα μιας ομάδας από την οποία κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Ακόμη το διπλό με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, το 2010, όταν και βγήκαμε πρώτοι και μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στα προκριματικά του Champions League".

Για κάποιο περιστατικό που θυμάται και να "δείχνει" τι σημαίνει ΠΑΟΚ: "Θυμάμαι ιδιαίτερα τα πανηγύρια μετά το ματς με τη Φενέρ, μέσα στα αποδυτήρια όπου όλοι οι παίκτες και ιδιαίτερα οι ξένοι που είχαν χαρεί το ίδιο με εμάς που ήταν μια ιδιαίτερη πρόκριση. Εκείνη η ομάδα, ακόμα και οι ξένοι, είχε κάτι το ελληνικό".

Για το πώς καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ και ποιος τον βοήθησε περισσότερο: "Νομίζω ότι ο Σάντος μαζί με τον Βρύζα με βοήθησαν να μείνω στην ομάδα. Το καλοκαίρι του 2008, αν δεν κάνω λάθος, μου ζητήθηκε να πάω κάπου δανεικός. Αυτοί με κράτησαν, ήμουν πολύ τυχερός και με βοήθησε και όλη η ομάδα να νιώσω καλύτερα και να πάρω παιχνίδια".

Για το πώς νιώθει που γύρισε στον ΠΑΟΚ: "Όταν έφυγα και παρακολουθούσα την ομάδα απ’ έξω, ένιωθα λίγο περίεργα. Μόλις ξαναγύρισα, ήταν κάτι το διαφορετικό, δεν περίμενα να ξαναγίνει. Ένιωσα χαρά και ανυπομονησία να πετύχω πράγματα που δεν πέτυχα την προηγούμενη επταετία".

Για την συμπλήρωση των 90 ετών του ΠΑΟΚ: "Όσα δεν έχουμε ζήσει τα 90 χρόνια από επιτυχίες, να τα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια ώστε στην 100ετία να μιλάμε για ακόμα περισσότερες επιτυχίες και χαρές".Τολμπά: "ΠΑΟΚ, η καλύτερη ομάδα που έπαιξα..."

Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Μαγκντί Τολμπά είπε: "Ο Μαλιούφας ήταν ο πρώτος παίκτης που με βοήθησε στον ΠΑΟΚ και το λέω με ειλικρίνεια αυτό. Δεν είχα αυτοκίνητο όταν ήρθα. Είχα κοντά μου τον Κώστα και με έφερνε πάντα στο γήπεδο πριν την προπόνηση και φεύγαμε μαζί μετά. Αλλά στην προπόνηση ήταν σκληρός όπως και στο γήπεδο.

Ήταν πολύ όμορφες στιγμές για εμένα. Και δεν μιλώ τόσο για τις στιγμές στο γήπεδο, στα παιχνίδια, αλλά κυρίως εκτός γηπέδου. Με τον Μαλιούφα, τον Λαγωνίδη, τον Μπορμπόκη, τον Γκιτσιούδη και τα άλλα παιδιά. Ήμασταν σαν οικογένεια. Είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα ο ΠΑΟΚ. Είναι η καλύτερη ομάδα που έπαιξα στην καριέρα μου. Εδώ στην Αίγυπτο έπαιξα σε αρκετές ομάδες και κατέκτησα τίτλους. Οι στιγμές που έζησα στον ΠΑΟΚ, όμως, ήταν κάτι ιδιαίτερο για μένα. Νιώθω πολύ ευχάριστα όταν μιλάω για τον ΠΑΟΚ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ