ΠΑΟΚ

Μαλεζάς: "Καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ με λίγες μεταγραφές"

Μαλεζάς: "Καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ με λίγες μεταγραφές"

Ο Στέλιος Μαλεζάς υπεραμύνθηκε της απόφασης που έχει πάρει η διοίκηση του ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε λίγες κινήσεις, εξήγησε γιατί δεν χάρηκε το Κύπελλο τη μέρα του τελικού και αιτιολόγησε την απόφασή του να απορρίψει την Ανζί. (video)

Μετά τον Στέφανο Αθανασιάδη, σειρά είχε ο Στέλιος Μαλεζάς να μιλήσει στο Facebook Live Blog που κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά τις απογευματινές προπονήσεις της ομάδας στην Ολλανδία. Ο Κατερινιώτης αμυντικός θεωρεί ότι θα είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ που δεν θα κάνει πολλές μεταγραφές φέτος, ανέλυσε γιατί είπε όχι στην Ανζί, εξήγησε γιατί δεν χάρηκε την κατάκτηση του Κυπέλλου τη μέρα του τελικού και αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στον νεαρό αμυντικό, Κώστα Δημητρίου, που αρπάζει τις ευκαιρίες που του δίνει ο Στανόγεβιτς.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μαλεζάς:

Για το πώς θυμάται ο ίδιος την πρώτη προετοιμασία του με τον ΠΑΟΚ: "Ήταν τέλη Ιουνίου 2005, όπου είχα πάει στην Τούμπα για τις πρώτες ημέρες προετοιμασίας. Δεν ήταν σίγουρο αν θα μείνουν τότε στον ΠΑΟΚ οι νεαροί παίκτες και λίγες ημέρες αργότερα μας πήρε ο κ. Καραγεωργίου για προετοιμασία στα 3-5 Πηγάδια".

Για τον νεαρό αμυντικό Δημητρίου και την εντύπωση που του έχει αφήσει: "Έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και στα φιλικά και στις προπονήσεις. Δυστυχώς δε μιλήσαμε πάνω στο κομμάτι που θέλω να τον βοηθήσω. Ήρθε να μου ζητήσει τη βοήθεια μου. Έχουμε το χρόνο για να τον βοηθήσω για να καταξιωθεί. Χωρίς δουλειά δε γίνεται τίποτα όμως.

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι σε οποιαδήποτε θέση και αν παίζεις πρέπει να δουλέψεις. Ακόμη και αν έχεις ταλέντο αυτό να βγει στον αγώνα. Σίγουρα η θέση του αμυντικού θέλει ακόμη περισσότερη δουλειά. Μπορεί να μην φτάσεις σε τοπ επίπεδο αν δεν έχεις ταλέντο, αλλά μπορείς να τα καταφέρεις με δουλειά".

Για τις εντυπώσεις του από τα πρώτα δύο φιλικά: "Κάποια πράγματα που δούλεψε η ομάδα στις προπονήσεις βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Όμως αυτό που έχει παρεξηγηθεί πολύ είναι ότι όλοι κοιτάνε το αποτέλεσμα. Ευτυχώς ή δυστυχώς στην προετοιμασία δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά πώς θα βάλουμε στοιχεία τα οποία θα μας βοηθήσουν στους επίσημους αγώνες. Εκεί μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Τόσα χρόνια, τόσες προετοιμασίες όλοι κοιτάμε να κερδίσουμε, χωρίς να βγάλουμε τα πράγματα που πρέπει, δυστυχώς κοιτάμε και ασχολούμαστε με το αν θα κερδίσουμε ή όχι.

Βγάλαμε στοιχεία στο πρώτο παιχνίδι. Αυτά που ήθελε ο προπονητής τα δείξαμε. Στο δεύτερο φιλικό δοκιμάσαμε ένα σύστημα απέναντι σε μια ομάδα που παίζει με αυτό πολλά χρόνια, οπότε είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις και αμυντικές και επιθετικές ικανότητες".

Για το αν είναι πιο απαιτητικό το νέο σύστημα για τους αμυντικούς: "Είναι πιο δύσκολο όταν όλη η ομάδα δε δουλεύει σωστά. Αν η ομάδα δουλεύει σωστά είναι πιο εύκολο σε σχέση με τις άλλες τακτικές. Χρειάζεται αρκετό χρόνο να δουλευτεί για να πούμε ότι μας ταιριάζει αυτή η τακτική. Πρέπει να το δουλέψουμε και να παίξουμε παιχνίδια για να το δούμε στην πράξη".

Μαλεζάς: "Καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ με λίγες μεταγραφές"

Για το τι θα άλλαζε στη νοοτροπία της ομάδας του ΠΑΟΚ: "Θα πρέπει να κοιτάμε όχι μόνο στην προετοιμασία το αποτέλεσμα, αλλά το πώς θα χτιστεί η ομάδα για να κοιτάμε το αποτέλεσμα στα επίσημα παιχνίδια. Σαν νοοτροπία επίσης θα ήθελα να αλλάξει ότι δεν μπορεί όταν κερδίζουμε να είμαστε Θεοί και όταν χάνουμε να είμαστε τελευταίοι. Εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να κερδίζουμε περισσότερο και από τον πιο φανατικό οπαδό της ομάδας γιατί αισθανόμαστε καλά. Θα ήθελα να είμαστε σε μια μέση κατάσταση. Όταν χάνουμε να μην είναι "οκ" αλλά να προσπαθούμε να δούμε τι έφταιξε".

Για το πόσο θα βοηθήσει το ότι θα γίνουν λίγες μεταγραφές: "Είναι το Α και το Ω για να χτιστεί μια ομάδα. Όταν υπάρχουν πολλές αλλαγές χρειάζεται χρόνος για να γνωριστούν οι παίκτες. Με μια δυο, αλλαγές δε θα επηρεαστεί το κλίμα της ομάδας. Όλοι θα γινόμαστε καλύτεροι και έτσι θα γίνει καλύτερη και η ομάδα".

Για την πρόταση που είχε από την Ανζί: "Μου έγινε γνωστό ότι υπήρχε μια πρόταση από την Ανζί. Εγώ όπως και κάθε ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να την κοιτάξω και να την αξιολογήσω. Όμως αρνήθηκα την πρόταση γιατί είμαι στέλεχος της ομάδας και θα μπορούσα να βοηθήσω στο μέλλον, ενώ και η πρόταση δε ήταν αυτή που περίμενα για να πάω εκεί".

Για την καλύτερη στιγμή στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ: "Είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου η κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά δεν το πίστευα εκείνη τη στιγμή και δε το χάρηκα. Ήταν σαν να μην είχε συμβεί. Όμως μαζί με την πρώτη θέση στα playoffs που είχαμε πάρει όταν κανείς δεν το περίμενε είναι οι δύο καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ