ΠΑΟΚ

Μακ: "Να κατακτήσω τίτλους με τον ΠΑΟΚ..."

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΑΚ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΑΚ MOTIONTEAM

Ο Ρόμπερτ Μακ εξήγησε γιατί επέλεξε τον ΠΑΟΚ για την συνέχεια της καριέρας του και ανέφερε τι του είπε ο Μίροσλαβ Στοχ για τον "Δικέφαλο" (VIDEO).

Για την απόφαση του να πει το "ναι" στην πρόταση του ΠΑΟΚ, για το τι του μετέφερε ο Μίροσλαβ Στοχ για τον "Δικέφαλο" αλλά και για την φιλοδοξία που έχει να κατακτήσει τίτλους με τους "ασπρόμαυρους" μίλησε ο Ρόμπερτ Μακ.

Συγκεκριμένα είπε:

Γιατί επέλεξες να έρθεις στον ΠΑΟΚ:

"Αποφάσισα να παίξω σε ένα άλλο πρωτάθλημα και σε μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Φυσικά και το πρωτάθλημα της Γερμανίας είναι από τα σπουδαιότερα στον πλανήτη αλλά αποφάσισα να αγωνιστώ σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Ήθελα δηλαδή να αγωνιστώ σε μια ομάδα που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διεκδικεί τίτλους. Είδα τον ΠΑΟΚ από την τηλεόραση και από το ίντερνετ αφού ήθελα να παρακολουθώ τον φίλο μου τον Στοχ. Μου είπε μόνο καλά πράγματα για τον ΠΑΟΚ και ήταν και αυτός ένας λόγος που επέλεξα την ομάδα".

Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για την νέα σου ομάδα;

"Είμαι μόλις τέσσερις μέρες εδώ και επομένως χρειάζεται χρόνος για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι περίοδος προετοιμασίας και η ομάδα ετοιμάζεται για τους επίσημους αγώνες της για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πιστεύω ότι σε μια με δύο εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι και μέσα από τους αγώνες θα μπορέσουμε να δούμε και τις δυνατότητες της".

Τι σου είπε ο Στοχ για τον ΠΑΟΚ;

"Μου είπε πως τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τους οπαδούς. Μου είπε ότι μπορεί η λίγκα να μην είναι και η πιο ανταγωνιστική, όμως ο ΠΑΟΚ στοχεύει στον τίτλο και τα ματς με τον Ολυμπιακό ξεχωρίζουν. Μου έδωσε να καταλάβω πως ο κόσμος ζει για το ποδόσφαιρο".

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα στο παιχνίδι σου και που θεωρείς ότι θέλεις δουλειά;

"Πιστεύω ότι ένα προτέρημα μου είναι η ταχύτητα. Θα ήθελα από την άλλη να πετυχαίνω όσα γκολ περισσότερα μπορώ. Κάθε παίκτης πρέπει να δουλεύει και να βελτιώνεται μέσα από τις προπονήσεις. Για παράδειγμα αν και είμαι επιθετικός πρέπει να βοηθώ και στην άμυνα. Επειδή όμως είμαι επιθετικός θέλω να δίνω όσες περισσότερες πάσες μπορώ, να σκοράρω και να δουλέψω επίσης και τις κεφαλιές".

Ποιες οι διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος από αυτό της Μπουντεσλίγκα;

"Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν έχω αγωνιστεί ακόμη στο πρωτάθλημα. Αλλά το πρωτάθλημα στην Μπουντεσλίγκα είναι τοπ στην Ευρώπη και στον κόσμο. Παίζουν οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου, είναι απίστευτα γρήγορο. Ήταν μια τεράστια εμπειρία για μένα να αγωνιστώ τέσσερα χρόνια εκεί".

Σκέφτηκες πολύ έτσι ώστε να απαντήσεις θετικά στην πρόταση του ΠΑΟΚ;

"Πρώτα απ' όλα και επειδή είχα και άλλες προτάσεις μίλησα με την οικογένεια μου και με την σύζυγο μου. Ξεκάθαρα, ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη μου επιλογή γιατί είναι μια ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, έχει υψηλούς στόχους και κάνει πρωταθλητισμό. Θέλω να κερδίσω τίτλους και για αυτό επέλεξα τον ΠΑΟΚ".

Δεν είναι παράξενο να αποχωρείς από μια γερμανική ομαδα;

"Μην ξεχνάτε ότι ήμουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια εκεί. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία αλλά ένιωσα την ανάγκη να αλλάξω να δω το κάτι παραπάνω για μένα. Η Νυρεμβέργη έπεσε κατηγορία και ποτέ δεν είχε στόχο πρωταθλητισμού. Ο ΠΑΟΚ στοχεύει στο πρωτάθλημα, αγωνίζεται στην Ευρώπη, ήταν μια καλή επιλογή για μένα".

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο;

"Πρώτα απ όλα γνωρίζω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι τρελός για την ομάδα. Ξέρω ότι την αγαπά και θέλω να ξέρετε ότι μου αρέσει να παίζω και για τον κόσμο, να τον κάνω ευτυχισμένο. Επομένως αυτό που θα του πω στην παρούσα φάση είναι ότι θα κάνω τα πάντα γιατην ομάδα και θα δώσω όλο τον εαυτό μου για να πετύχει τους στόχους της. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η ομάδα...".

Τι σου είπε ο Αγγελος Αναστασιάδης;

"Μίλησα αλλά δεν χρειάζεται να αναφέρω το τι συζητήσαμε. Απλά θα πω, ότι μπορώ να αγωνιστώ σε όποια θέση θέλει στην επίθεση. Στα πλάγια, στην κορυφή, για μένα είναι το ίδιο. Το σημαντικό είναι η ομάδα".

Νιώθεις καλά από τα όσα έχει συναντήσει στον ΠΑΟΚ;

"Ναι από την πρώτη στιγμή όλοι είναι φιλικοί μαζί μου. Οι συμπαίκτες μου, τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Νιώθω πολύ καλά...".

Στη Θεσσαλονίκη έχεις έρθει;

"Την Κυριακή που ταξιδεύουμε, θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα ταξιδέψω στην Ελλάδα. Έμαθα όμως ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια ωραία πόλη με ζεστούς ανθρώπους...".

Είσαι πιο έτοιμος από τους συμπαίκτες σου. Αυτό έχει να κάνει και με το ότι έκανες προπονήσεις με την Νυρεμβέργη;

"Ουσιαστικά κάνω εδώ το δεύτερο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Εμείς αρχίσαμε 22 Ιουνίου την προετοιμασία στην Γερμανία, οι προπονήσεις ήταν πολύ σκληρές αφού υπάρχει πολύ τρέξιμο. Όταν ήρθα εδώ, διαπίστωσα πως επίσης το τρέξιμο είναι αρκετό και η προετοιμασία σκληρή. Στην Γερμανία οι προπονήσεις είναι απαιτητικές αλλά μπορώ να διακρίνω πως και εδώ το ίδιο ακριβώς συμβαίνει".

Ο ΠΑΟΚ το 2010 αντιμετώπισε την Νυρεμβέργη σε φιλικό...

"Ναι το πληροφορήθηκα αλλά εγώ εκείνες τις μέρες δεν είχα ακόμη βρεθεί δίπλά στην ομάδα και ήμουν στην Αγγλία...".

Αντέχεις στην πίεση; Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικός...

"Μάλλον δεν ξέρετε τι περάσαμε στην Γερμανία... Εκεί η πίεση είναι απίστευτη και από τον κόσμο αλλά κια από τα ΜΜΕ. Επομένως έχω μάθει στην πίεση και μπορώ να σας πως ότι αυτή τη χρονιά στην Νυρεμβέργη ζήσαμε πράγματα όπου η πίεση ήταν στο 120%... Άρα είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την πίεση και εδώ...".

Ποια ήταν η ακραία αντίδραση ενός οπαδού της Νυρεμβέργης;

"Πέρασαν 19 ματς χωρίς να κερδίσει η ομάδα. Ήρθαν στην προπόνηση 15.000 οπαδοί και μας ρωτούσαν αν μπορούμε να κοιμόμαστε τα βράδια και μας αποδοκίμαζαν. Στον τελευταίο αγώνα πληρώσαμε εμείς οι παίκτες από την τσέπη μας 12.000 εισιτήρια για να ταξιδέψει ο κόσμος στο Γκελζερκίρχεν στον αγώνα με την Σάλκε. Χάσαμε και έπεσε η ομάδα. Ήθελαν να μας σκοτώσουν. Φυσικά δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Για παράδειγμα όταν η ομάδα πάει καλά νιώθεις υπέροχα από την συμπεριφορά του κόσμου...".

Ξέρεις ότι ο Βιερίνια ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον ΠΑΟΚ;

'Όχι δεν το γνώριζα. Τον έχω αντιμετωπίσει απέναντι στην Βολφσμπουργκ, ξέρω ότι είναι πλέον και διεθνής και έπαιξε στο Μουντιάλ. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και φαντάζομαι ότι έτσι ήταν και στον ΠΑΟΚ",

Σε ενοχλεί που επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει μέχρι σήμερα τον αντι-Βιεϊρίνια και μοιραία σε συγκρίνουν;

"Εγώ θέλω να κάνω το δικό μου παιχνίδι, να βγάλω στο γήπεδο εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ στην επίτευξη των στόχων του".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ