ΠΑΟΚ

Μακ: "Βλακεία να κρίνεται ο τίτλος απ' τα playoffs"

ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ / ΦΙΛΙΚΟ
ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ / ΦΙΛΙΚΟ EUROKINISSI SPORTS

Στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ έβαλε ο Ρόμπερτ Μακ στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. "Βλακεία να κρίνεται ο πρωταθλητής μέσω playoffs, άλλαξαν οι όροι στο ελληνικό πρωτάθλημα, πλέον είναι ανοιχτό", σημείωσε.

Τη δίψα του να κατακτήσει τίτλο με τον ΠΑΟΚ και να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε όταν το 2014 είχε έρθει για πρώτη φορά στην Τούμπα έδειξε ο Ρόμπερτ Μακ με τις δηλώσεις που έκανε στους απεστααλμένους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης στην Ολλανδία, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του από τον Δικέφαλο.

ΧΟΡΣΤ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ

Ο Σλοβάκος επιθετικός μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, εξέφρασε την πίστη ότι έχουν αλλάξει οι όροι διεξαγωγής του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τον τίτλο. Κι ακόμη, χαρακτήρισε βλακεία το να αναδεικνύεται ο πρωταθλητής μέσω playoffs.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το πόσο ήθελε να επιστρέψει: "Είχα έναν χρόνο παραμονής στη Ρωσία, ήταν πολύ καλή εμπειρία. Υπάρχουν, όμως, κανόνες στο ρωσικό πρωτάθλημα που δεν αλλάζουν, πολλοί παίκτες που πρέπει να παίζουν βάσει αυτών. Ήταν δύσκολο να παραμείνω εκεί Ήθελα μόνο να έρθω στον ΠΑΟΚ παρότι είχα πολλές προτάσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και ελπίζω να πάμε καλά"

Για το πόσο δεμένος είναι με τον ΠΑΟΚ: "Αγαπώ τον ΠΑΟΚ το ξέρουν όλοι, έχω μόνο καλές αναμνήσεις από εδώ, από την ομάδα, την πόλη τον κόσμο. Εγώ και η οικογένεια μου είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, έχουμε φίλους εδώ. Θέλω να τελειώσω ό,τι άρχισα. Τώρα το πρωτάθλημα και η διεκδίκησή του είναι πιο ανοιχτά και θέλω να κερδίσουμε τον τίτλο. Είναι μεγάλη ευκαιρία. Η Θεσσαλονίκη είναι στη καρδιά μου, το ίδιο και οι οπαδοί του. Όταν ήμουν στη Ζενίτ είχα δει ότι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο και ευελπιστώ με μένα να πετύχουμε περισσότερα".

Για τη συνεργασία του με τον Στανόγεβιτς: "Η ομάδα άλλαξε από πέρυσι, ήρθαν πολύ καλοί παίκτες, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δεν μου εγγυάται κανείς ότι θα είμαι βασικός. Θα πρέπει να παλέψω για μία θέση στην ενδεκάδα. Όλοι ξέρουν ότι θέλω να κερδίζω να προσφέρω γκολ, αυτό θα προσπαθώ να κάνω. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει, σημασία έχει η ομάδα να κερδίζει και να παίρνει τίτλους. Θα δούμε στο μέλλον σε ποια θέση θα παίζω, Φυσικά και θέλω να είμαι μέλος της ομάδας".

Για τη διαφορά που βλέπει στην ομάδα σε σχέση με αυτό που υπήρχε όταν έφυγε: "Δεν ήμουν στη Θεσσαλονίκη, ήρθα κατευθείαν από τη Ζενίτ. Όλοι μου είπαν ότι όλα έχουν αλλάξει και στην ομάδα και στο πρωτάθλημα, όλα είναι καλύτερα. Τώρα είμαστε στην προετοιμασία, όταν θα πάμε στη Θεσσαλονίκη και θα περάσουν αρκετές μέρες θα μπορώ να σας μιλήσω με σιγουριά".

Για τη διαιτησία που τον είχε ενοχλήσει όταν ήταν εδώ: "Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα με τους διαιτητές. Δεν ήμουν εδώ ένα χρόνο, ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο, τώρα έχουν αλλάξει οι κανόνες του πρωταθλήματος. Οι διαιτητές είναι αυτοί που είναι, δεν μπορείς να του αλλάξεις, δεν είναι αυτό το σημαντικό. Το σημαντικό είναι πώς εμείς θα παίζουμε, να προχωρήσουμε στο Europa League. Είμαι εδώ για να βοηθήσω στο γήπεδο".

Για τις συγκρίσεις με τη Ζενίτ: "Η Ζενίτ είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ στην Ευρώπη, τώρα ήρθε ο Μαντσίνι, ένας πολύ μεγάλος κόουτς παγκοσμίως. Οι προπονήσεις ήταν πολύ καλές, δεν είχα κανένα παράπονο. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις με εδώ, οι προπονήσεις είναι πολύ καλές πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο ματς της σεζόν, δουλεύουμε σκληρά και εμείς και ο κόουτς κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε. Να δείξουμε στο γήπεδο τι δουλέψαμε στην προετοιμασία. Πρώτος στόχος μας είναι να πάμε στους ομίλους του Europa League και μετά να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο αλλά γιατί να μην το καταφέρουμε".

Για την Τούμπα και αν του έλειψε: "Η Τούμπα μου λείπει, είναι φανταστικό να παίζεις εκεί, μπροστά στον κόσμο. Από τα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο. Οι αναμνήσεις μου είναι ευχάριστες. Θέλω να σκοράρω γκολ, με αυτό το στόχο μπαίνω σε κάθε ματς στο γήπεδο. Να βοηθάω την ομάδα. Δεν είναι σημαντικό για μένα να σκοράρω γκολ, φυσικά κι όταν σκοράρω είμαι χαρούμενος. Δεν παίζει όμως ρόλο αν βάλω 5, 10, 15 γκολ, σημασία έχει η ομάδα να πάρει τρόπαια. Ήρθα να τη βοηθήσω να πάρει τον τίτλο".

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να χτυπήσει τον τίτλο και να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό: "Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο μιλάμε για τίτλο. Πέρυσι άλλαξαν πολλά στο πρωτάθλημα. Ίσως και ο τίτλος να κρίνεται μέσα από τα playoffs, για μένα αυτό είναι βλακεία. Όταν είσαι πρώτος, είσαι πρώτος δεν το συζητάς. Στα playoffs, μετά από μία ολόκληρη σεζόν δεν είχαμε δυνάμεις. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά, να κερδίζουμε τις ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ. Σε κάθε ματς να δίνουμε το καλύτερο, να μπαίνουμε σε κάθε ματς να κερδίζουμε. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε το Κύπελλο χωρίς πολλοί να το πιστεύουν. Ίσως πρέπει να αποφορτίσουμε τους παίκτες, να μην τους πιέσουμε με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Να συγκεντρωθούν στη σεζόν και στο τέλος ίσως να εκπλαγούμε με αυτό που θα έχουμε πετύχει".

Για το ενδεχόμενο να μείνει και μετά το τέλος του δανεισμού: "Θα δούμε. Έχω συμβόλαιο με την Ζενίτ για αλλά τρία χρόνια. Με ενδιαφέρει να συγκεντρωθώ στη σεζόν που ξεκινά".

Για τον Αθανασιάδη που έμεινε άσφαιρος στο πρωτάθλημα: "Κανείς δε μπορεί να κρίνει έναν παίκτη από μια σεζόν. Είναι μια ηγετική φυσιογνωμία, ένας εξαιρετικός χαρακτήρας που θα βρει το δρόμο του".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ