ΠΑΟΚ

Μακ: "Δεν θα συμβούλευα κάποιον καλό παίκτη να έρθει στην Ελλάδα"

Μακ: "Δεν θα συμβούλευα κάποιον καλό παίκτη να έρθει στην Ελλάδα"
Μακ INTIME SPORTS

Ο Ρόμπερτ Μακ μίλησε για την εξέλιξη της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, τον νέο ρόλο που του δίνει ο Τούντορ στο γήπεδο, τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την περσινή αποτυχημένη σεζόν.

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου που έχουν ακολουθήσει την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία παραχώρησε ο Ρόμπερτ Μακ.

Ο Σλοβάκος άσος του Δικέφαλου τόνισε ότι δεν θα συμβούλευε κάποιον φίλο του, καλό ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, επεσήμανε ότι προσπαθεί να προσαρμοστεί στον νέο ρόλο που του έχει δώσει ο Τούντορ στο 3-5-2 που θέλει να εφαρμόσει, ενώ σημείωσε ότι ήταν αδύνατο πέρυσι ο ΠΑΟΚ να έχει δυνάμεις καθ' όλη την διάρκεια της περιόδου με 12-13 ποδοσφαιριστές.

"Δεν θέλω να πω πολλά λόγια για την περσινή σεζόν. Αρχίσαμε καλά αλλά στην πορεία μείναμε από δυνάμεις. Δεν είναι δυνατόν να βγάλεις όλη την σεζόν με 12-13 παίκτες. Μετά τον Ολυμπιακό πέσαμε ξαφνικά, αλλά δεν ξέρω το γιατί. Στα πλέι οφ κάναμε τα χειρότερα έξι παιχνίδια που μπορούσαμε, τερματίσαμε τελευταίοι και τώρα πρέπει να περάσουμε από τα προκριματικά για να παίξουμε στους ομίλους του Europa League. Έχουμε καινούργιους παίκτες και κανούργιο προπονητή και προπονούμαστε πολύ σκληρά, γιατί είχαμε μόλις δύο εβδομάδες", είπε αρχικά και πρόσθεσε αναφερόμενος στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν:

Για το παιχνίδι με την Λοκομοτίβα: "Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους. Πρέπει να παίξουμε με δύναμη στο παιχνίδι της Πέμπτης και να πάρουμε την πρόκριση. Θα είναι πολύ δύσκολο και σκληρό. Είναι πρώτη φορά για μένα που ξεκινάω μετά από μόλις δύο εβδομάδες ξεκούρασης. Δε θα είναι εύκολο, το είδαμε και πέρσι κόντρα στη Ζίμπρου, ενώ τώρα θα είναι πιο δύσκολο, καθώς θα πρέπει να παίξουμε έξι τέτοια παιχνίδια για να φτάσουμε στους ομίλους. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, να δουλέψουμε σκληρά και να δούμε τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Ήταν δικό μας λάθος που ξεκινάμε τόσο νωρίς. Πρέπει να δούμε αν θα έχουμε τις δυνάμεις".

Συνεχίζοντας, δήλωσε: "Για τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία: "Η προετοιμασία δεν είναι μεγάλη. Προπονούμαστε σκληρά, κάνουμε διπλές προπονήσεις. Προσπαθούμε να μάθουμε ένα καινούργιο σύστημα, χρειάζεται χρόνος, όμως, για να το εμπεδώσουμε, και επειδή κάποιοι παίκτες πρέπει να παίξουν σε καινούργιες θέσεις. Στο παιχνίδι με την Ντνίπρο παίξαμε καλά, αλλά ήταν ένα φιλικό ματς. Θέλω να μας δω στα επίσημα. Κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία, δεν μπορώ να πω αν είναι καλός ή κακός ο Τούντορ. Εχει την δική του στρατηγική και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η σεζόν".

Για το 3-5-2 που θέλει να εφαρμόσει ο Κροάτης προπονητής: "Οταν ο προπονητής θέλει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο σύστημα εσύ οφείλεις να το δεχθείς. Είναι το αφεντικό. Δεν έχω ξαναπαίξει σε αυτή τη θέση (σ.σ. ως φουλ μπακ). Θα δούμε αν θα παραμείνει το σύστημα κατά την διάρκεια της σεζόν. Εγώ πρέπει να προσαρμοστώ".

Για την πίκρα που άφησε στον κόσμο η περσινή σεζόν: "Στην πορεία της σεζόν δεν πήγαμε καλά. Αυτό ήταν κακό για όλους μας. Μετά τον Ολυμπιακό πετούσαμε στα σύννεφα και, τελικά, δεν πήραμε τίποτα. Τώρα είναι μια καινούργια της σεζόν. Αν ο κόσμος θέλει, αν αγαπάει τον ΠΑΟΚ θα έρθει να μας υποστηρίξει. Αν δεν θέλει, η απόφαση είναι καθαρά του κόσμου".

Για την πειθαρχία του Τούντορ: "Φυσικά και πρέπει να υπάρχει πειθαρχία παντού στην ομάδα, σε όλους τους τομείς. Πέρσι, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό η πειθαρχία είχε χαθεί, ο καθένας λειτουργούσε για τον εαυτό του, όλοι πετούσαν στα σύννεφα. Θεωρώ ότι με αυτόν τον προπονητή δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Θέλω να πιστεύω ότι οι κανόνες θα λειτουργήσουν και θα είναι προς όφελος της ομάδας".

Για την δική του απόδοση την περασμένη περίοδο: "Πάντα κάνω την αυτοκριτική μου. Τώρα έχουμε μπροστά μας μία καινούργια σεζόν, δεν θέλω να σκέφτομαι την περασμένη περίοδο. Δεν σκόραρα όσο θα μπορούσα από την μέση της περιόδου και μετά, αλλά στα πλέι οφ έπαιξα παρόλο που είχα πρόβλημα στη μέση. Θα μπορούσα να ήμουν σπίτι μου, αλλά θέλησα να βοηθήσω την ομάδα".

Για το γεγονός ότι η αγωνιστική περίοδο φέτος ξεκινάει νωρίς: "Είναι δικό μας λάθος. Πρέπει πρέπει να δούμε αν θα έχουμε τις δυνάμεις να μπούμε στους ομίλους του Europa League, που είναι και ο στόχος μας. Θα είναι δύσκολο. Όσον αφορά τις μεταγραφές θα πρέπει να ρωτήσετε τους υπεύθυνους".

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: " Αν κάποιος φίλος μου με ρωτούσε θα τον έλεγα να βρει κάτι καλύτερο από το ελληνικό πρωτάθλημα. Εγώ δεν έχω μετανιώσει, δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ, είναι γενικότερο το πρόβλημα. Εάν κάποιος έχει διαβάσει τι έχει συμβεί με τις τιμωρίες και τα κλειστά γήπεδα είναι φυσιολογικό να μην θέλει να έρθει".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ