ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Υπάρχουν καλές ελπίδες να προλάβει ο Βιεϊρίνια"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ(Α) ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ(Α) ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο παρουσίας του Αντρέ Βιεϊρίνια στο ντέρμπι της Κυριακής (10/12). "Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα, είναι συμπαγής στην άμυνα"., τόνισε.

Δεν έχει πρόβλημα αν η ενδεκάδα γίνεται γνωστή παραμονή ενός αγώνα. Πιστεύει ότι η καυτή Τούμπα μπορεί να λυγίσει κάθε αντίπαλο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε πολλά και ενδιαφέροντα στη συνέντευξή του στη NOVA παραμονές του ντέρμπι της Κυριακής (10/12). Μεταξύ αυτών και ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ρουμάνος κόουτς του ΠΑΟΚ:

Για την κατάσταση των παικτών που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: "Πιστεύω ότι έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους. Ο Κάμπος επέστρεψε, ο Μαουρίσιο επίσης έδειξε στο προηγούμενο ματς ότι είναι καλά. Για τον Βιεϊρίνια έχουμε πολύ καλές ελπίδες να προλάβει ενώ και ο Πρίγιοβιτς άρχισε και αυτός την προετοιμασία για το παιχνίδι".

Για τον αν αρχίζει να υπολογίζει στον Μυστακίδη: "Είναι πολύ νωρίς να τον υπολογίζουμε. Χρειάζεται χρόνο ακόμη γιατί προερχόταν από σημαντικό τραυματισμό. Είναι σημαντικό που κάνει πλέον δυνατές προπονήσεις, αλλά χρειάζεται ακόμη χρόνο προσαρμογής γιατί μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, ο παίκτης αποσυντονίζεται. Δουλεύει όμως σκληρά και αυτό είναι σημαντικό".

Για το αν ενοχλείται ως προπονητής από το γεγονός ότι πολλές φορές η ενδεκάδα γίνεται γνωστή παραμονές αγώνα: "Όχι, είναι περισσότερο στο μυαλό αυτό. Πιστεύω ότι ακόμη και αν η ενδεκάδα είναι γνωστή δυο μήνες πριν το ματς και πάλι μπορείς να αιφνιδιάσεις τον αντίπαλο προπονητή. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο αυτό. Αυτό που ενδιαφέρει είναι όσοι παίξουν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο τη δουλειά των προπονήσεων. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η δουλειά στις προπονήσεις και να διορθώσεις λάθη. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται αρκετές φορές να επαναλαμβάνεις πράγματα μέχρι οι παίκτες να το εμπεδώσουν και να το αποδώσουν τέλεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για παράδειγμα στην προπόνηση την τελευταία, δώσαμε βάρος στην ανάπτυξη πολύ απλά διότι είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε στα παιχνίδια μας. Επίσης, οι κουβέντες με τους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι πολύτιμες".

Για το πόσο σημαντικές για την έκβαση του ντέρμπι θα είναι οι στημένες φάσεις: "Δεν νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό και πρέπει να το ξεχωρίσεις. Όλα είναι σημαντικά σε ένα παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το εκμεταλλευτούμε".

Για το ότι την Κυριακή η Τούμπα θα είναι επιτέλους γεμάτη: "Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τον κόσμο κοντά σου και πολύ περισσότερο όταν αναφερόμαστε στον ΠΑΟΚ. Μας δίνουν ενέργεια, πάθος, δύναμη και αυτό είναι το σημαντικό. Παράλληλα αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στην αντίπαλη ομάδα γιατί θα νιώσει την πίεση στον αντίπαλο. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στην καυτή Τούμπα. Από την άλλη, σημειώνω ότι είναι ένα σημαντικό ματς όπως όλα γιατί όλα δίνουν τρεις βαθμούς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε το ματς με σοβαρότητα".

Για το αν τα πολλά προβλήματα του Παναθηναϊκού θα παίξουν ρόλο στην έκβαση του αγώνα: "Πολλές φορές τα προβλήματα επηρεάζουν αλλά από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με ποιότητα και εμπειρία και δεν πρέπει να το προσπεράσουμε. Είναι ομάδα συμπαγής στην άμυνα, δεν παίρνει απόλυτα τον έλεγχο του παιχνιδιού, περιμένει να εκμεταλλευτεί αντεπιθέσεις και επίσης είναι ομάδα με καλή φυσική κατάσταση. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να αξιολογήσουμε σωστά τις καταστάσεις αλλά δεν πρέπει να κάνουμε εύκολα λάθη και αν κάνουμε λάθος πρέπει να αντιδράσουμε σωστά".

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής κάποιου δανεικού τον Ιανουάριο στην ομάδα: "Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο. Μόνο αυτό το ματς".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ