ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Το εύρος του σκορ ήταν μικρό"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν σταματά τα μιλά για τις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και εξηγεί το τρόπο διαχείρισης των μεταγραφών του Ιανουαρίου.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανιώνιο στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, στη διαχείριση των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί και στους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο και έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν ο ίδιος ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο στον Ελλάδα:
«Το σίγουρο είναι οτι είμαι απογοητευμένος. Ολοι μας είμαστε. Είναι κρίμα να κλέβουν από μια τέτοια ομάδα. Νιώθουμε ότι ήρθανε εδώ και μας κλέψανε. Εχουμε 61 βαθμούς. Το έχω υποσχεθεί. Θα το λέω κάθε μέρα, θα το λέω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Για το παιχνίδι, είμαι ικανοποιημένος για το τρόπο με τον οποίο μπήκαμε στο παιχνίδι. Θεωρώ πως το εύρος του σκορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν μικρό. Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο. Προσπαθήσαμε και πάλι να ανοίξουμε τον Πανιώνιο, να τον κάνουμε να τρέξει. Ισως να θεωρήσαμε πως μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, νιώσαμε πως το ματς έχει κριθεί».

Για το αν ο θυμός και η απογοήτευση «βγαίνει» με τέτοιες εμφανίσεις:
«Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, θα είχαμε πάλι κίνητρο, διαφορετικό κίνητρο. θα έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι για να κρατήσουμε την απόσταση που θα είχαμε από τις άλλες ομάδες. Ημασταν συγκεκριμένοι στο στόχο μας και ένα ρόλο χαρτιού που ξεδιπλώθηκε, μαζί με μια επιτροπή που πήρε μια απόφαση, μας έβγαλε από το δρόμο μας. Εμείς επιστρέψαμε από μια δύσκολη κατάσταση, παλέψαμε και κερδίσαμε την ΑΕΚ αλλά και πάλι δημιουργήθηκε κατάσταση… Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες που έχουν επιστρέψει δυο φορές από δύσκολες καταστάσεις. Είναι κρίμα μια τέτοια προσπάθεια να κατεδαφίζεται από την στρατηγική δυο αντιπάλων μας».

Για το τι του δίδαξε η φετινή χρονιά:
«Αυτό που έμαθα είναι πως όταν υπάρχει η διάθεση να ακολουθηθούν οι εντολές από ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών, όλα μπορούν να γίνουν».

Για την εικόνα των Σάχοφ, Μακ, Ελ Καντουρί στην ενδεκάδα και το τρίτο γκολ στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι παίκτες του, πλην του Πασχαλάκη:
«Πάντα λέω ότι αυτή η ομάδα δεν έχει μόνο έντεκα ποδοσφαιριστές. Κάποιος παίζει παραπάνω και κάποιος λιγότερο, όμως είναι σημαντικό να νιώθουν και να είναι όλοι έτοιμοι μέσα από τις προπονήσεις. Έτσι, αν κάποιος δεν παίξει καλά, θα ξέρει ότι θα του πάρουν τη θέση. Υπάρχουν διαφορετικά παιχνίδια. Άλλα τα κερδίζεις χωρίς να παίξεις καλά, άλλα παίζει καλά και δυσκολεύεσαι, άλλα δεν έχουν καλό θέαμα, αλλά η ουσία είναι να μπορείς να χειριστείς τις καταστάσεις που δημιουργούνται. Ποτέ δε μπορείς να πεις πως είναι σε τοπ επίπεδο. Πρέπει πάντα να το αποδεικνύεις».

Για τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο και έχουν παίξει σχετικά ελάχιστα:
«Περιμένω πολλά από εκείνους, αλλά ήξεραν εξ’ αρχής πως θα είχαν δρόμο να διανύσουν μέχρι την αρχική ενδεκάδα. Όταν έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, θα πρέπει οι νέοι να μπουν σε αυτή. Οι νέοι βρήκαν, στην θέση τους, ποδοσφαιριστές που έπαιζαν εξαιρετικά όταν ήρθαν στην ομάδα.

Πολλές φορές τον Ιανουάριο ψάχνεις άμεσες λύσεις, αλλά αν δε τους χειριστείς σωστά, μπορεί να βγεις ζημιωμένος. Κάναμε μεταγραφές για να είμαστε καλυμμένοι, να ενισχυθούμε ως σύνολο. Ο Αζεβέδο έπαιζε σε υψηλό επίπεδο, ο Μουλέν έχει ποιότητα, ο Μιχόγεβιτς έχει όλο το μέλλον μπροστά του».

Για το αν έχει ελπίδες ο ΠΑΟΚ στη νομική «μάχη» που δίνει:
«Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα γι' αυτό το θέμα».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ