ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Θέλουμε παίκτη στη θέση του Κλάους"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε μετά το 0-0 με τον Λεβαδειακό τι δεν πήγε καλά για την ομάδα του και δεν επήλθε νίκη, ενώ προανήγγειλε μεταγραφή στη γραμμή κρούσης μετά την αποχώρηση του Αθανασιάδη.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για το 0-0 στη Λιβαδειά που ήταν δίκαιο με βάση την απόδοση των δυο ομάδων, ενώ ζήτησε την απόκτηση επιθετικού στην θέση του Στέφανου Αθανασιάδη. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι:

"Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ξεκινήσαμε με έλλειψη αυτοπεποίθησης. Κάναμε μερικά λάθη και δείξαμε ότι μας εξέπληξε η επιθετικότητα του Λεβαδειακού και η θέλησή τους για το παιχνίδι. Έπαιξαν με βαθιές μπαλιές, χρησιμοποίησαν σωστά τον Μπραντάο και έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα. Βήμα - βήμα καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, αλλά κάναμε λάθη διότι παίξαμε πολύ αργά, δεν κυκλοφορήσαμε γρήγορα τη μπάλα και δεν χρησιμοποιήσαμε τις στιγμές που είχαμε για να κινηθούμε στο χώρο, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να βγαίνει στη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε τον Λεβαδειακό, αλλά ήταν μια ομάδα που είχε καλές επιστροφές, και με το 5-4-1 με το οποίο έπαιζε, και την ομάδα να είναι όλη πίσω από τη μπάλα, δυσκολευτήκαμε. Δεν κάναμε ούτε καν τη μια φάση που θα μπορούσε να είναι καταλυτική για εμάς. Ο Λεβαδειακός είχε τις δικές τους ευκαιρίες. Ήταν δύσκολο παιχνίδι λόγω και του αγώνα της περασμένης Πέμπτης. Χρειαζόμαστε χρόνο και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας. Πρέπει να έχουμε μεγάλη θέληση και να πηγαίνουμε στη μπάλα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούμε καταστάσεις".

Για το πότε θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να παίξει σωστά απέναντι σε κλειστές άμυνες:

"Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό… Είμαι εδώ και εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα. Ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ μας από εδώ και πέρα. Θέλω από τους παίκτες μου να έχουν αυτοπεποίθηση διότι είμαστε ο ΠΑΟΚ. Πέρασε μια δύσκολη περίοδος για την ομάδα, διότι παίζουμε κάθε τρεις - τέσσερις μέρες.

Με την παρουσία των Μάτος, Πέλκα και Κάνιας, θα μπορούσε να κάνουμε περισσότερα. Είναι παίκτες που θα είναι στη διάθεσή μας και θα βοηθήσουν. Από το παιχνίδι μας έλειψαν γρήγορες κινήσεις στο κέντρο. Όλοι οι παίκτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια την Πέμπτη και οι συνθήκες σήμερα ήταν πιο δύσκολες".

Για τις επιλογές στην αρχική ενδεκάδα, και τις αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα:

"Στο πρώτο μισάωρο ο Μακ έπαιζε σωστά ανάμεσα στις γραμμές μας. Δεν μπορέσαμε όμως να κάνουμε πολλές καταστάσεις διότι μας έλειψε η έμπνευση, αλλά και ο Λεβαδειακός είχε καλές επιστροφές. Δεν είχα άλλη λύση σε αυτή τη θέση διότι ο Πέλκας ήταν εκτός και ο Μπίσεσβαρ δεν είναι έτοιμος από άποψη φυσικής κατάστασης. Είχαμε παιχνίδι την Πέμπτη και έχουμε παιχνίδι και την ερχόμενη Πέμπτη. Άφησα στον πάγκο τους Τζάλμα και Μπίσεσβαρ, που ήρθαν από τον πάγκο για να ανοίξουμε τις δυο κλειστές γραμμές του Λεβαδειακού. Περίμενα από τον Τζάλμα να δημιουργήσει καταστάσεις. Ξεκίνησα τον Λημνιό στο δεξί άκρο της επίθεσης και ήθελα την ισορροπία, με τον Κρέσπο στη πλάτη του. Ο Κρέσπο μας βοηθάει και στις αμυντικές στημένες φάσεις. Μας βοηθάει στην άμυνα, έχει εμπνεύσεις αλλά κάτι του λείπει από την μεσαία γραμμή και μπροστά".

Για το πρόβλημα του ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα, κάτι που το έχει δει και ως προπονητής της Ξάνθης:

"Η ομάδα είναι πάνω - κάτω η ίδια με πέρυσι. Για να κάνουμε καλά παιχνίδια θέλουμε δουλειά. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια θα έβλεπες τους παίκτες να θέλουν τη νίκη. Πρέπει να καταλάβουμε και να μάθουμε το τρόπο να παίζουμε σωστά μακριά από την έδρα μας.

Να δημιουργούμε τις λεπτομέρειες που δίνουν νίκες σε τέτοια ματς. Χρειάζεται θέληση και επιθετικότητα. Οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι και αγωνιστικά αλλά και πνευματικά, για να κάνουν την σωστή επιλογή. Αυτή τη στιγμή, μας λείπει αυτή η ισορροπία".

Για την παραχώρηση τον Αθανασιάδη:

"Είναι ένα θέμα ανάμεσα στον Κλαους και την διοίκηση. Εγώ τον αγαπώ ως παίκτη. Η απόφαση πάρθηκε από τις πλευρές που σας ανέφερα. Αν αποφάσιζε να μείνει θα ήμουν χαρούμενος. Εφόσον φύγει, χρειαζόμαστε απαραίτητα μια λύση στην επίθεση, οπωσδήποτε".

Για το αν θα αποκτηθεί παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Κλάους:

"Θέλουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους παίκτες που έχουμε, διότι αν μπορείς να αλλάζει χαρακτηριστικά, μπορείς να αλλάξεις τέτοια παιχνίδια".

Για τον άτυχο φίλαθλο του ΠΑΟΚ:

"Ήθελα να μιλήσω γι΄αυτό. Μακάρι να κερδίζαμε και για αυτόν. Αυτή είναι μια τραγωδία, τίποτε άλλο δε μετράει".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ