ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Θα χτίσουμε πιο δυνατό χαρακτήρα"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΕ ΠΑΟΚ )
Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξήγησε ποιο είναι το κέρδος που μπορεί να προκύψει από τη ζημία του αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από την Έστερσουντ και μίλησε για τη σεζόν που αρχίζει από τη Δευτέρα (28/8).

Περιμένει πώς και πώς να περάσει και με το ματς με την Κέρκυρα (με νίκη φυσικά για τον ΠΑΟΚ...) προκειμένου να αρχσίσχει να δουλεύει σε βάθος όπως ο ίδιος θέλει και να παρουσιάσει άλλον ΠΑΟΚ στη συνέχεια.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε στη NOVA με αφορμή το παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα:

Για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Έστερσουντ: "Έχω μιλήσει ήδη για αυτό το παιχνίδι. Ο αντίπαλος κυριάρχησε στη φυσική κατάσταση. Αυτή η φρεσκάδα τους έδωσε περισσότερη επιθετικότητα, περισσότερο καθαρό μυαλό, περισσότερη αντίδραση. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, εάν δεν έχεις την απαραίτητη αντίδραση, είσαι ένα βήμα πίσω από τον αντίπαλο, αρχίζεις να χάνεις τον έλεγχο του αγώνα και βήμα – βήμα χάνεις και την αυτοπεποίθησή σου.

Ο στόχος ήταν εντελώς διαφορετικός, να πιέσουμε μπροστά, να μείνει ο αντίπαλος όσο γίνεται μακριά από τη δική μας εστία. Αλλά δεν ήμασταν ικανοί να κρατήσουμε τη μπάλα. Λόγω της πίεσης του αντιπάλου, λόγω των αργών αντιδράσεών μας, δεν κατορθώσαμε να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους και να κοντρολάρουμε το παιχνίδι.

Ήταν μια κακή περίοδος, όλα ήταν εναντίον μας. Ακόμα και οι παίκτες που θα μπορούσαν να είναι κρίσιμοι για αυτά τα παιχνίδια, όπως ο Πέλκας ή ο Κάνιας, ήταν τραυματίες. Έτσι, οδηγήθηκαν κάποιοι παίκτες να παίξουν αυτά τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια, χωρίς να έχουν την απαραίτητη φυσική κατάσταση".

Για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσει η ομάδα στα επίπεδα ετοιμότητας που ο ίδιος επιθυμεί: "Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο. Για εμάς και ειδικά για μένα είναι καλό, που έρχεται μία περίοδο δύο εβδομάδων χωρίς επίσημο παιχνίδι. Τώρα ξεκινάει η πραγματική δουλειά, ήταν δύσκολο να δουλέψουμε με τρία παιχνίδια μέσα σε επτά ημέρες.

Ήταν επίσης δύσκολο για τους παίκτες να αποδεχθούν αυτή την κατάσταση. Όλοι ήθελαν να προκριθούν, για την καριέρα τους, τα συμβόλαιά τους, για τη χρονιά γενικότερα. Όλοι είναι στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι, αλλά σε τέτοιες καταστάσεις, δύσκολες καταστάσεις, οι δυνατοί χαρακτήρες βγαίνουν στην επιφάνεια.

Είναι η χειρότερη στιγμή για την ομάδα, η χειρότερη στιγμή για μένα να ξεκινήσω δουλειά, υπάρχει μεγάλη πίεση και απογοήτευση. Αλλά αυτή η κατάσταση, πιθανότατα θα βοηθήσει την ομάδα και θα βοηθήσει εμένα, να χτίσουμε έναν πιο δυνατό χαρακτήρα".

Για το αν υπάρχει κάτι που τον κάνει αισιοδοξεί: "Ναι, το γκρουπ των παικτών. Πιστεύω ακράδαντα πως έχουν ισχυρή θέληση να δείξουν σε όλους και ειδικά στους εαυτούς τους πως αποτελούν μέλη μιας δυνατής ομάδας. Επίσης, ο χρόνος που έχουμε να δουλέψουμε. Έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για κάθε παιχνίδι, δίνοντας το 100% του εαυτού μας, όντες στην καλύτερη σωματική κατάσταση. Θα υπάρχει επίσης ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών, γιατί θα υπάρχουν παιχνίδια από Κυριακή σε Κυριακή. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, υπάρχουν πιθανότητες στο μέλλον να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση".

Για τον αυριανό (27/8) αγώνα με την Κέρκυρα: "Είναι ένα παιχνίδι τριών βαθμών. Όποιος μπει στο γήπεδο πρέπει να πολεμήσει μέχρι την τελευταία του ενέργεια για τη νίκη. Και μετά, όπως είπα και πριν, ξεκινάμε μια καινούργια σεζόν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ