ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Τέτοιες νίκες δίνουν ψυχολογία"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Ραζβάν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Παναιτωλικό υποστήριξε πως η είσοδος του Πέλκα άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ και αποθέωσε τον Βιεϊρίνια.

Στην αξία της νίκης και στο χρόνο που θεωρεί πως είναι σύμμαχός του στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι:
"Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο αξίζαμε απόλυτα τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τη μπάλα στη κατοχή μας αλλά δεν βρήκαμε χώρους για να δημιουργήσουμε φάσεις. Ο Παναιτωλικός έδειξε καλή αμυντική λειτουργία και στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ είχε και την δυνατότητα να βγάλει αντεπιθέσεις. Εμείς όμως ήμασταν καλά οργανωμένοι, αλλά στην επίθεση ήμασταν προβλέψιμοι. Όσες μπάλες παίξαμε μπροστά, δεν λειτουργήσαμε στο σωστό χρόνο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ είχαμε αργές αντιδράσεις στην δεύτερη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό. Ο Παναιτωλικός κουράστηκε, βρήκαμε χώρους, και ο Πέλκας μπήκε στο ματς, διάβασε τα κενά που δημιουργήθηκαν και είχε καλές συνεργασίες με τον Ελ Καντουρί. Η ομάδα άργησε να έχει αυτοπεποίθηση, είχε καλύτερες τελικές πάσες, δούλεψε στη πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, με την οποία τους πιέσαμε. Τέτοια παιχνίδια μας δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε αυτοπεποίθηση. Όπως λέω πάντα, ξέρω την κατάσταση που επικρατεί, είναι λίγο περίπλοκη, και τέτοιες νίκες μας δίνουν ψυχολογία".

Για την ισορροπία ανάμεσα στην επιθετική και την ανασταλτική λειτουργία:
"Όταν ο αντίπαλος δεν σε πιέζει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο, σημαίνει πως κοντρολάρεις το παιχνίδι. Στην Ριζούπολη κάναμε επτά φάσεις και ένα γκολ θα έδινε διαφορετική πτυχή στο παιχνίδι. Τα παιχνίδια εξαρτώνται από τον αντίπαλο. Σήμερα, προετοιμαστήκαμε για να αλλάζουμε τη μπάλα στις πλευρές, και αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να κυκλοφορούμε τη μπάλα κάτω. Έγιναν και κάποια εύκολα λάθη λόγω της συνοχής του Παναιτωλικού, και έπρεπε να προσέξουμε για να μην εκτεθεί η άμυνά μας, κάτι που το καταφέραμε. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να αυξήσουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά για να συμβεί αυτό θέλουμε χρόνο. Ξέρω ότι δεν σας αρέσει καθόλου να το ακούτε αυτό, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο".

Για την παρουσία του Βιεϊρίνια και αν αυτή έδωσε αυτοπεποίθηση και στην υπόλοιπη ομάδα:
"Πρώτα από όλα, ο Πέλκας ήταν εκείνος που μπήκε και άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Ο Βιεϊρίνια είναι κάτι το απίστευτο. Και αναφέρομαι στην προσωπικότητά του. Την χρειαζόμαστε και ελπίζω αυτή να βοηθήσει και τους υπόλοιπους. Πρέπει να βρούμε τέτοιες προσωπικότητες μέσα στην ομάδα. Και το λέω όχι μόνο για το παιχνίδι. Για τις προπονήσεις, την θέλησή του να μπει στο γήπεδο, ένας πολύ δυνατός και ώριμος χαρακτήρας".

Για την αξιοποίηση του Πρίγιοβιτς:
"Είναι συνολικά μια περίπλοκη κατάσταση για όλους, και αυτό περιλαμβάνει και τον Πρίγιοβιτς. Όλα θα αλλάξουν με τις προπονήσεις, με την τριβή. Με τον Ελ Καντουρί, ο Πρίγιοβτς μετράει ελάχιστα μαζί. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες, όπως ο Κάτσε, που εμφανίζεται περισσότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο Πρίγιοβιτς δεν είναι στο 100%, ενώ δεν τον είχαμε στο διάστημα της διακοπής. Σκόραρε και αυτό είναι σημαντικό για εκείνον και την ομάδα.

Είναι φυσιολογικό όταν κάποιος παίκτης αισθάνεται καλύτερα, να δημιουργεί περισσότερες φάσεις. Όταν προσπαθείς να χτίσεις μια ομάδα, ένα σύνολο, και υπάρχει η ανάγκη για νίκες, χρειάζεσαι έμπειρους παίκτες που να ξέρουν το τι να κάνουν στις δύσκολες στιγμές, και ο Πρίγιοβιτς έβγαλε ένα γκολ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι".

Για τις συνεχείς αλλαγές προσώπων στη μεσαία γραμμή:
"Μετράνε πολλά. Πρώτα πρέπει να καταλάβω το ποιος είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μετά πρέπει να βρω χημεία ανάμεσα στους παίκτες. Έχω συζητήσει με όλους τους παίκτες που ήρθαν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αλλά για να μας δώσουν την ποιότητά τους πρέπει να είναι στην καλύτερη κατάσταση. Τους θέλω αλλά πρέπει να τους προστατεύσω, να τους προετοιμάσω, και να παίζουν εκείνοι που είναι έτοιμοι. Τον Κάνιας τον είδα, δούλεψε με εμάς αλλά προέρχεται από ένα διάστημα στο οποίο δεν είχε προπονήσεις στα πόδια του. Είδα στην Ριζούπολη ότι δεν είναι ακόμα καλά. Έτσι έβλεπα και τον Τσίμιροτ, αλλά τις τελευταίες ημέρες άλλαξε, ήταν γεμάτος ενέργεια, έδειξε να έχει καθαρίσει το μυαλό του και σήμερα μας έδωσε πολλά πράγματα".

Για την παρουσία του Κουλούρη που ήταν έτοιμος να περάσει λίγο πριν το γκολ του Πρίγιοβιτς:
"Επιτρέψτε μου να μην απαντήσω. Από τον Κουλούρη ήθελα την επιθετικότητά του, την φρεσκάδα του, και τελικά τον χρησιμοποίησα όταν ήθελα να τον δω να πιέζει τον αντίπαλο και να μαζέψει μεγάλες μπαλιές. Μας έδωσε αυτό που ήθελα όταν έπαιξε".

Για το αν ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε σε πράγματα που δεν είχε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης:
"Σήμερα είμαι ικανοποιημένος με τη νίκη. Στη Ριζούπολη μας έλειψε το γκολ. Αυτό το διάστημα, έτσι θα είναι τα παιχνίδια. Μπορεί μαι στιγμή να σου λείψει η ταχύτητα. Μια φάση, μια στιγμή, ένα γκολ, τρεις βαθμοί. Την προηγούμενη φορά, επτά φάσεις, κανένα γκολ, ένας βαθμός… Αυτό είναι το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Δε κάνεις φάσεις σε κάθε παιχνίδι. Με τον Απόλλωνα φτάσαμε στη τελική προσπάθεια με πολλούς διαφορετικούς παίκτες αλλά δεν το είχαμε. Ψάχνουμε την ισορροπία μας. Να κάνουμε τρεις - τέσσερις φάσεις, να βγάλουμε ένα γκολ. Όσο θα περνάνε οι μέρες, θα βελτιωνόμαστε".

Για το αν θα ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στους φιλάθλους:, που ίσως δεν είναι ικανοποιημένοι:
"Πάντα θα το λέω. Θα είναι περήφανοι για μας".

Για το αν υπολογίζει τον Μακ για την κορυφή της επίθεσης:
"Θα μπορούσε να είναι μια λύση αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα τα παιχνίδια".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ