ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Πολλοί μου λένε ότι παίρνω ναρκωτικά, αλλά θα το λέω: 'μας έκλεψαν'"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε και πάλι στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό ότι κλάπηκε από τον ΠΑΟΚ το φετινό πρωτάθλημα, ενώ ήταν ξεκάθαρος πως δεν θα ήθελε να πάει σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ικανοποιημένος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την ΑΕΚ.

"Δεν ξέρω αν πρέπει να μείνω στη συνέντευξη Τύπου γιατί τα είπε όλα ο Βιεϊρίνια" είπε αρχικά και συνέχισε:

"Υπάρχει διαφορά. Υπάρχει μια κατάσταση που μας έκλεψαν. Ήρθαν προετοιμασμένοι για να μην παίξουν. Μπορώ να καταλάβω τα πάντα, αλλά όχι εκείνο που συνέβη. Αν δεν ξέρετε μην μιλάτε. Αν θέλετε να δείτε και αν καταλάβετε, οι εικόνες υπάρχουν στο youtube.

Ήμασταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο και ήρθαμε με πίεση στον τελικό γιατί ακούγαμε όλη αυτή την περίοδο ότι έπρεπε να κερδίσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Χρειάστηκε πολλή δουλειά.

Και δεν είναι δίκαιο για τους παίκτες και για όλη την ομάδα να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο με την πίεση για την προσπάθεια όλης της σεζόν. Κι εγώ και οι βοηθοί μου είμαστε περήφανοι που δουλεύουμε με αυτούς τους παίκτες. Περάσαμε δύσκολες στιγμές".

Για την αξία του Κυπέλλου:
"Η αξία είναι τεράστια. Αξίζαμε και το πρωτάθλημα, ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε αυτό τον τίτλο. Ήρθαμε στον τελικό Κυπέλλου με πέντε φορές περισσότερη πίεση γιατί ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα πως πρέπει να κερδίσουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα.

Πρέπει να σας πω ότι όλοι οι συνεργάτες μου πρέπει να είναι περήφανοι και χαρούμενοι που δουλεύουμε με αυτούς τους παίκτες. Είναι απίστευτο αυτό που έκαναν οι παίκτες. Περάσαμε από δύσκολες αποφάσεις που δεν ήταν σωστές από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο αλλά κάνουν πολιτική. Και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βγάζουν κέρδος για αυτούς. Σε όλες αυτές τις συνθήκες έπρεπε να προετοιμάσουμε τον τελικό. Θα ήταν τραγικό αν το χάναμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αλλά λόγω των ποδοσφαιριστών παραδώσαμε ένα μάθημα ποδοσφαίρου".

Για το αν πίστεψε στις χαμένες ευκαιρίες ότι θα χαθεί το ματς:
"Όχι ποτέ. Πίστευα πάντα κατά την διάρκεια του αγώνα ότι θα κερδίσουμε, ήταν προφανές το στυλ παιχνιδιού".

Για το ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναξαν το όνομά του:
"Πραγματικά δεν το άκουσα, δεν το κατάλαβα, ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος για εκείνους,είμαι χαρούμενος για τον πρόεδρο, για όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μας. Επειδή καταλαβαίνω την ευτυχία τους. Υπήρξε μία μεγάλη περίοδος 32 χρόνων υπομονής, κερδίσαμε τον τίτλο και δεν μπορέσαμε να τον απολαύσαμε. Τουλάχιστον για εμάς αυτό το Κύπελλο είναι διαφορετικό γιατί όλος ο κόσμος είναι χαρούμενος".

Για το αν αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ που ήθελε εκείνος:
"Αυτή είναι μία ομάδα που έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θα μπορούσα να το πω αυτό στο τέλος της σεζόν. Αλλά από Δευτέρα-Τρίτη οι άνθρωποι πίσω από τους παίκτες θα πρέπει να προετοιμάζουμε τη νέα σεζόν που θα είναι διαφορετική. Και θα πρέπει να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο απόδοσης. Το πιο σημαντικό που πετύχαμε φέτος είναι μία εξαιρετική νοοτροπία. Και από εκεί ο κάθε παίκτης μπορούσε να τα δώσει όλα, τον καλύτερο του εαυτό".

Για τις κακές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι:
"Σήμερα είναι φανταστική βραδιά. Ας σκεφτούμε αυτά από Δευτέρα, Τρίτη. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο παικτών, να κρατήσουμε την υπευθυνότητα. Όπως σας είπα πριν δύο εβδομάδες, το μοναδικό που φέρνει επιτυχίες είναι η δουλειά. Δεν υπόσχομαι κάτι εκτός από το ότι θα δουλέψω".

"Είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα. Δεν θέλω να πάω στην ΑΕΚ ή στον Ολυμπιακό. Αν φύγω από τον ΠΑΟΚ θα φύγω από την Ελλάδα. Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά αλλά μας έκλεψαν. Πολλοί μου λένε ότι παίρνω ναρκωτικά αλλά εγώ θα το λέω με κάθε ευκαιρία. Πρέπει να το ακούνε και το να ξέρουν. Αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο ήταν σήμερα»".

Για το τι περίμενε να γίνει μετά τα συμβάντα της Τούμπας λαμβάνοντας υπόψιν την θέση της FIFA: " Πηγαίνετε απευθείας στο τέλος της ιστορίας. Για όλους τους ανθρώπους που προσπαθούν να αναλύσουν σε κάποιο συμπέρασμα το δίκαιο είναι να αναλύσεις το τι συνέβη. Γιατί φτάσαμε σε εκείνο το σημείο. Είμαστε μία ομάδα που περιμέναμε καιρό. Πήγαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό και δεν μπορείς να πεις ότι θα είναι κάτι εύκολο. Αλλά εμείς ήμασταν σε καλή κατάσταση και εκείνοι όχι. Εκείνοι την εβδομάδα μας επιτέθηκαν ενώ ήξεραν ότι δεν έγινε τίποτα.

Δύο εβδομάδες μετά ήρθε το ματς με την ΑΕΚ. Ήταν ισορροπημένο παιχνίδι και ήρθε ένα κανονικό γκολ. Γιατί όμως ο διαιτητής μετά από τέσσερα λεπτά ακυρώνει το γκολ; Λόγω της πίεσης; Μετά ο διαιτητής είπε ότι είναι γκολ και η ΑΕΚ δεν ήθελε να γυρίσει. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τα παιχνίδια της Ευρώπης αλλά για το πρωτάθλημα; Το κλέψατε από εμάς".

Για το αν μίλησε με τον Σαββίδη και για το συμβόλαιό του:
" Δεν έχω μιλήσει για το συμβόλαιο, είμαι ήδη υπό συμβόλαιο".

Για το αν έγινε χειρονομία προς τον Χιμένεθ:
"Υπήρξε μάχη στα λόγια, αλλά καμία χειρονομία".

Για το αν συνηθίζεται στην χώρα μου να γίνονται εισβολές παραγόντων:
"Το έχω εξηγήσει ήδη αυτό. Στην χώρα μου δεν θα άλλαζε ο διαιτητής μία απόφαση μετά από τέσσερα λεπτά. Υπάρχει κανονισμός ότι είναι γκολ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ