ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Όλοι είναι παίκτες του ΠΑΟΚ"

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ICON

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αρνήθηκε τον διαχωρισμό σε Έλληνες και ξένους και ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ παλεύει μόνο για τον στόχο του τίτλου.

Εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μέσω τηςNOVA.Oπροπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα κέρδη από την νίκη επί του Λεβαδειακού, έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τους νεαρούς που χρησιμοποίησε, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ παλεύει μόνο για τον στόχο του τίτλου.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την εικόνας της ομάδας και τη βελτίωσή της στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό:
«Πιστεύω πως όποιο βήμα έχουμε κάνει μέχρι τώρα, είναι φυσιολογικό. Στα παιχνίδια που παίξαμε είχαμε κάποια καλά διαστήματα, όπως και σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι, είχαμε κάποια στοιχεία που δεν ήταν σωστά. Ο προπονητής πρέπει να προσαρμοστεί στους παίκτες και οι παίκτες στον προπονητή και τα καινούρια στοιχεία. Το παιχνίδι του Κυπέλλου μας έδειξε κάποια διαφορετικά στοιχεία. Ήμασταν καλύτεροι στην ενέργεια και στη φυσική μας παρουσία. Κάθε νίκη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά».

Για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο ίδιος στην ομάδα:
«Θα πρέπει να έχουμε μια ομάδα που θα ξεκινάει την ανάπτυξη από την άμυνα και να κυκλοφορεί τη μπάλα. Να έχουμε καλή κίνηση και να χαλάμε την ισορροπία του αντιπάλου. Λόγω της κατάστασης, δε μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Βήμα με βήμα ξεκινήσαμε να βελτιωνόμαστε. Κάποιες από τις βελτιώσεις τις είδα στο προχθεσινό παιχνίδι, αλλά και με τον Παναιτωλικό, που ήταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Το δεύτερο είναι ότι έχω στο μυαλό μου μια ομάδα με συνοχή, με επιθετικότητα, που θα μπορεί να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο. Φιλοσοφία που δίνει δύναμη σε κάθε παιχνίδι, εντός ή εκτός έδρας.

Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεσαι μια ομάδα που θα είναι πολύ καλή στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Χρειάζεσαι δύναμη για να πιέσεις και κάποια στοιχεία για να παίξεις με αυτόν τον τρόπο. Συγκρίνοντας τα πρώτα παιχνίδια που ήμουν εδώ, με τα πιο πρόσφατα, βλέπω μια βελτίωση. Ο αντίπαλος δυσκολεύεται πολύ να φτάσει στην περιοχή μας. Είμαστε στο δρόμο για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Δε μπορώ να πω πότε θα είμαστε 100% έτοιμοι. Κάθε ομάδα δε σταματάει να δουλεύει. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί στην περιοχή του αντιπάλου. Δημιουργήσαμε 7-8 ευκαιρίες ακόμα και όταν δεν παίζαμε καλά, και δεν τις εκμεταλλευτήκαμε, όπως με τον Απόλλωνα, τον Παναιτωλικό, με το Λεβαδειακό.

Τέτοιες καταστάσεις, αν ήμασταν πιο επιθετικοί, θα μας έδιναν περισσότερους βαθμούς. Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο θέλω περισσότερη αντίδραση, είναι όταν ο αντίπαλος πηγαίνει στην περιοχή μας. Να έχουμε 100% στο μυαλό μας και να αποφύγουμε να δεχτούμε γκολ από μία φάση. Όπως στη ρεβάνς στη Σουηδία, παρόλο που αντίπαλος έλεγχε το παιχνίδι, δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση και δεχτήκαμε δύο γκολ. Όπως και με το παιχνίδι του Κυπέλλου τώρα, από μία φάση δεχτήκαμε γκολ. Αυτά θα έρθουν όταν δουλέψουμε παραπάνω και θα αισθανόμαστε πολύ καλά με τον εαυτό μας».

Για την παρουσία των Ελλήνων παικτών με το Λεβαδειακό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια:
«Για μένα δεν είναι Έλληνες και ξένοι. Είναι παίκτες του ΠΑΟΚ και με αυτούς δουλεύω. Είναι καλό ότι έχουμε νέους Έλληνες με ποιότητα, γιατί πάντα οι νέοι παίκτες φέρνουν ενέργεια. Είναι μαζί μας, βελτιώνονται, δε χρειάζονται να υπερβάλλουμε. Για τον Λημνιό δεν είναι το πρώτο παιχνίδι που παίζει βασικός με τον ΠΑΟΚ, έχει παίξει και σε κάποια ως αλλαγή. Ο Δεληγιαννίδης μπήκε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα. Η θέση του είναι στα δεξιά, αλλά μας έδωσε λύση και από τα αριστερά. Είμαι χαρούμενος για τον Πέλκα.

Είναι ένας παίκτης που μας δίνει ποιότητα και είμαι πολύ αισιόδοξος για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Έχει και προσωπικότητα. Εξαρτάται από αυτούς αν θα είναι έτοιμοι συνεχώς, είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγή, για να παλέψουν για το στόχο μας. Επίσης, ο Κουλούρης έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Με έχει βοηθήσει και σε άλλα δύο παιχνίδια. Η αυτοπεποίθησή τους ανεβαίνει και αυτό κάνει καλό και στην ομάδα».

Για το αν είναι καλυμμένος στη θέση του επιθετικού μετά την αποχώρηση του Αθανασιάδη:
«Για την ώρα είμαστε καλυμμένοι, εξαρτάται και από τη δουλειά της ομάδας, για να βοηθήσουν σε όλες τις καταστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό και οι επιθετικοί να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη. Είναι οι πρώτοι που ξεκινούν την ανάπτυξη και οι πρώτοι που ξεκινούν την αντίδραση. Εξαρτώνται πολύ από τη δουλειά της ομάδας. Πρέπει να δουλεύουν για την ομάδα και να βοηθούν να έρχονται και παίκτες από τις πίσω ζώνες».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα που ακολουθεί στο πρωτάθλημα:
«Τα Γιάννινα είναι η ίδια ομάδα, με το ίδιο πνεύμα, με τη θέληση να παλέψει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Ο αντίπαλος ίσως πάντα να πιστεύει ότι θα τους κερδίσει αλλά τη τελευταία στιγμή, κάτι συμβαίνει και τα Γιάννινα μπορούν να διαχειριστούν τα παιχνίδι. Έχουν καλή νοοτροπία, ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου τέλεια. Δεν έχουν χάσει μέχρι τώρα. Για αυτούς τους λόγους πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Πρέπει να έχουμε πνευματική ισορροπία. Να χαλάσουμε την ισορροπία με τους πέντε που παίζουν πίσω και τους τρεις μπροστά τους. Και την ίδια στιγμή να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να βγουν στην κόντρα επίθεση με τους δύο παίκτες που έχουν μπροστά».

Για το αν ζήτησε μεταγραφές για τον Ιανουάριο:
«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τον Ιανουάριο. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το αν ο στόχος του ΠΑΟΚ φέτος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος:
«Ο ΠΑΟΚ παλεύει μόνο για αυτό».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ