ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Ο Λημνιός μου έδειξε ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα και η απουσία του Κωσταντινίδη σχολιάστηκαν στην συνέντευξη Τύπου από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Απαντήσεις για τους Δημήτρη Λημνιό και Δημήτρη Κωνσταντινίδη έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος εξήρε τον Εβγέν Σάχοβ. Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για το παιχνίδι:
"Ήταν ένα καλό παιχνίδι, καθώς δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Δεν σκοράραμε όσο θα μπορούσαμε. Είχαμε μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό μας στο πρώτο μέρος. Δυστυχώς για μας, στη πρώτη φορά που ο Λεβαδειακός έφτασε στη περιοχή μας, σκόραρε, όμως ακόμα και μετά από αυτό συνεχίσαμε να είμαστε επιθετικοί. Νικήσαμε αλλά θα έπρεπε να πετύχουμε μια πιο εύκολη νίκη. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι παίκτες είχαν κίνηση. Βρήκαμε τις πάσες για να προωθήσουμε τη μπάλα μπροστά. Ακόμα, είχαμε συνοχή, σωστές αντιδράσεις όταν δεν είχαμε τη μπάλα, κινηθήκαμε σωστά στο χώρο και σε σωστό χρόνο. Θα έπρεπε να τις εκμεταλλευτούμε περισσότερο. Περιμέναμε πως βήμα με το βήμα, θα είχαμε πρόοδο".

Για τα στοιχεία που οδήγησαν στον ΠΑΟΚ σε ένα θετικό πρώτο ημίχρονο:
"Τρεις λόγοι έφεραν αυτό το πρώτο ημίχρονο. Ο πρώτος έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση. έχουμε περισσότερη ενέργεια για να κυνηγήσουμε τη μπάλα στο χώρο. Ο πρώτος έχει να κάνει με τους παίκτες που αρχίζουν να δένουν μεταξύ τους. Ο τρίτος έχει να κάνει με την ποιότητα των νέων παικτών, που έχουν μεγάλη ποιότητα και αρχίζουν να αγωνίζονται. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Σάχοβ. Το πρώτο διάστημα δεν αισθανόταν τόσο καλά. Βρέθηκε εκτός 18άδας για δυο παιχνίδια, δούλεψε, και όταν μπήκε στο γήπεδο, ένιωσα ότι μπήκε ένα “τέρας” που είχε όρεξη και διάθεση. Χαίρομαι να έχω τέτοιους χαρακτήρες στην ομάδα".

Για το αν οι παίκτες που πήραν ευκαιρία, βάζουν υποψηφιότητα για την 11άδα του επόμενου αγώνα:
"Κάθε παιχνίδι σου δίνει νέα στοιχεία, αλλά είναι διαφορετικό από το επόμενο. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες, και ο καθένας από αυτούς μπορούν να μας δώσουν διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Για μένα δεν υπάρχει προτίμηση ανάμεσα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Θέλω να κερδίζουμε όλους τους αγώνες. Έτσι, όποιος παίκτης παίζει, πρέπει να νιώθει το βάρος της ομάδας, να κάνει ό,τι μπορεί για τη νίκη. Μου αρέσει να βλέπω τους παίκτες μου να έχουν επιθετικότητα, να προσπαθούν να πάρουν τη μπάλα και να προωθήσουν το παιχνίδι μας".

Για τον Δημήτρη Λημνιό, που ήταν εκτός πλάνου στην εποχή Στανόγιεβιτς:
"Για μένα οι προπονήσεις είναι πολύ σημαντικές και σε αυτές ο Λημνιός μου έδειξε πως είναι παίκτης που μπορώ να βασιστώ σε αυτό. Η αρχική σύνθεση έχει έντεκα παίκτες και πολλές φορές έχω περισσότερους που αξίζουν να είναι σε αυτή. Για μένα δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό. Δείχνει μεγάλη θέληση στις προπονήσεις και το έδειξε στο γήπεδο".

Για τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη:
"Δε θέλω να μιλήσω δημόσια. Πρέπει όλοι να ξέρουν ότι στην ομάδα υπάρχει πειθαρχεία και κανόνες. Όποια ομάδα δεν το σέβεται αυτό, διαλύεται. Κάτι ακόμα. Όποιος παίκτης έχει συμβόλαιο, πρέπει να προπονείται και να δίνει το καλύτερό του εαυτό στις προπονήσεις, στα φιλικά και στα επίσημα παιχνίδια. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του".

Για το αν ο ΠΑΟΚ αρχίσει να γίνει το σύνολο που θέλει, τόσο εντός όσο εκτός γηπέδου:
"Είναι η αρχή της αρχής… Τίποτα δεν γίνεται σε ένα βράδυ. Κάθε μέρα υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να τις διαχειριστούμε, γι΄ αυτό έχουμε κανόνες, και δεν βρίσκεται κανείς πάνω από αυτούς'.

Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ όταν ο αντίπαλος τον πιέζει ψηλά και την παρουσία του Σαμπράνο:
"Ο Σαμπράνο μπορεί να δώσει λύσεις και γι’ αυτό ήρθε εδώ. Διότι έχει ποιότητα και έχει την αυτοπεποίθηση να παίξει κάθετα".

Για τις τελικές, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν εκτός εστίας, και αν αυτό δείχνει την πίεση που υπάρχει: "Ναι, το πιστεύω αυτό. Πιστεύω πως όλοι μπαίνουν στο γήπεδο με στόχο τη νίκη. Ξέρουν ότι οι νίκες θα μας φέρουν σε υψηλό επίπεδο. Στο φινάλε της φάσεις, θα πρέπει να εκτελούμε με κρύο αίμα, κάτι που δεν το έχουμε".

Για την πίεση που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του αγώνα:
"Δεν παίζουμε μόνοι μας… Όταν χάνεις πολλές ευκαιρίες και το παιχνίδι είναι ανοικτό, δεν έχεις και την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο φινάλε ενός τέτοιου αγώνα. Βγαίνει άγχος, βγαίνει κούραση. Σήμερα βελτιωθήκαμε. Κάναμε ένα βήμα. Κάνουμε ακόμα κάποια λάθη στη προσπάθεια να βγούμε από καταστάσεις πίεσης".

Για τις αλλαγές κατά την διάρκεια του αγώνα από τις οποίες παίρνει πολλά:
"Αρχίζω να μαθαίνω τους παίκτες, αλλά περισσότερο από όλα, βλέπω και την βελτίωση του καθένα. Αν ο παίκτης νιώθει καλά, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, θα μπει και θα δώσει λύσεις".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ