ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Μπόρεσα να δοκιμάσω πράγματα"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στάθηκε στις αλχημείες, στις οποίες υποχρεώθηκε να προβεί, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τα Τρίκαλα για τη ρεβάνς των δύο ομάδων στους "16" του Κυπέλλου και ο τεχνικός του "Δικεφάλου", Ράζβαν Λουτσέσκου, αναφέρθηκε στο τρόπο με τον οποίο δόμησε την ενδεκάδα, αλλά και στις επιλογές του από τον πάγκο. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν τον ανησύχησε κάτι από αυτά που είδε: "Να με ανησυχεί τι; Ακόμα και σε μια αναμέτρηση που δεν είχαμε το μεγαλύτερο κίνητρο, βρισκόμασταν συνεχώς στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Πολλές φορές η ποιότητα και η οργάνωση μιας ομάδας, δεν φτάνει. Χρειάζεται πνευματική επιθετικότητα. Να επιτίθεσαι στον αντίπαλο με το που χάνεις τη μπάλα, για να την ξαναπάρεις. Στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, το είχαμε αυτό. Είχαμε άμεσες αντιδράσεις σε κάθε απώλεια της μπάλας. Από τέτοιες κινήσεις προήλθαν αρκετά από τα γκολ με τον Λεβαδειακό. Αυτή η επιθετικότητα μας έλειπε αλλά νομίζω ότι οι παίκτες το απόλαυσαν το παιχνίδι. Είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω πράγματα, όπως τον Λημνιό λίγο πιο πίσω, τους Πέλκα με Σάχοφ στον άξονα, τον Πούγγουρα στο δεξί άκρο της άμυνας".

Για το αν τα Τρίκαλα μπλόκαραν τον ΠΑΟΚ, όπως σημείωσε ο προπονητής τους: "Έκαναν μεγάλη προσπάθεια απέναντί μας, όμως είχαμε δέκα - δώδεκα ευκαιρίες για να σκοράρουμε".

Για το αν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής από τους υπάρχοντες που μπορεί να παίξει ως επιθετικός: "Ο Μακ μπορεί να παίξει, αλλά ως δεύτερος επιθετικός, ανάλογα τις καταστάσεις. Ομως δεν… τρελαίνομαι με αυτή την ιδέα διότι είμαστε ομάδα που επιτίθεται. Σε αυτή τη θέση, ο Μακ, θα μπορούσε να παίξει αν παίζαμε με αντεπιθέσεις".

Για το αν θα προσπαθούσε να καθιερώσει κάποιον παίκτη από την δεύτερη ομάδα: "Είναι δύσκολο τη δεδομένη στιγμή, καθώς έχουμε έναν συγκεκριμένο, διπλό, στόχο. Εχουμε πολλούς παίκτες στο ρόστερ που ο καθένας μπορεί να μας δώσει κάτι. Ο μοναδικός παίκτης των ακαδημιών που προπονείται μαζί μας είναι ο Λύρατζης, ο οποίος έχει πολλές προοπτικές για το μέλλον. Οι νέοι πρέπει να καταλάβουν πως θέλει δουλειά για να είσαι στην πρώτη ομάδα και αν δεν δουλεύουν καθημερινά, δε θα μπορέσουν να μείνουν σε αυτό το επίπεδο".

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Γιάννης Μυστακίδης και το χρονοδιάγραμμα για τον Παναγιώτη Γλύκο: "Ο Γλύκος θα ξεκινήσει πλήρεις προπονήσεις στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο Μυστακίδης βρίσκεται σε δύσκολη περίοδο λόγο του κενού από τον τραυματισμό του και σήμερα. Του έδωσαν αυτά τα λεπτά για να πάρει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένος, να δίνει το 150% σε κάθε προπόνηση για να καλύψει το χαμένο έδαφος".

Για το που θα κριθεί το φετινό πρωτάθλημα: "Θα είναι ένας πολύ δύσκολος δεύτερος γύρος. Έχω ξαναπεί πως το κλειδί θα είναι η επιθετικότητα και η ισορροπία. Θα πρέπει να δείξεις μεγάλη θέληση, αυτοπεποίθηση από όλους στην ομάδα. Θα χρειαστεί ισορροπία, ανάγνωση της κάθε κατάστασης. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και μετά το τέλος του, πρέπει να κοιτάς το επόμενο. Θα πρέπει να ελέγξεις και την πίεση που υπάρχει".

Για τα Τρίκαλα: "Εύχομαι να πάρουν την άνοδο. Είναι ομάδα εργατική, με σωστή νοοτροπία. Επαιξε όσο πιο δυνατά μπορούσε και στα δυο παιχνίδια. Δεν τους κρίνω όμως από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ διότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ