ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Μας ενώνει ο τρόπος που ήρθε αυτή η νίκη"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ραζβαν Λουτσέσκου έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι παίκτες του και έφτασαν στην ανατροπή κόντρα στην Έστερσουντ.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου είδε την ομάδα του να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League κόντρα στην Έστερσουντ. Ο Ρουμάνος κόουτς στάθηκε στην αντίδραση των παικτών του και την ένεση ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

Αρχικά μιλώντας "Όπως είχα πει και πριν το ματς θα είναι δύσκολος ο αγώνας. Ο αντίπαλος τρέχει και πιέζει για κάθε μπαλιά. Είχαμε πολύ καλή αντίδαση στο transition και είμαι ικανοποιημένος από αυτό. Δυστυχώς για εμάς δεχτήκαμε ένα γκολ που ήταν κόντρα στην ροή του αγώνα. Χάσαμε την ισορροπία μας, προσπαθήσαμε να κάνουμε φάσεις και βιαστήκαμε να φτάσουμε στο γκολ χάνοντας εύκολα την μπάλα. Θέλαμε με κάθε κόστος να σκοράρουμε και αυτό μας στοίχησε στο συγκεκριμένο διάστημα".

Για το τι ανέφερε στο ημίχρονο: "Ήταν πιο εύκολο στο ημίχρονο να συζητήσουμε ότι η πρόκριση παίζεται σε δυο ματς και να μιλήσουμε για το πως θα αντιδράσουμε. Μιλήσαμε για την υπομονή που πρέπει να έχουμε στην κατοχή της μπάλας, Επιστρέψαμε στο δεύτερο μέρος, ελέγχοντας τον αγώνα και πριν το 2-1 χάσαμε 2-3 καλές φάσεις. Στο τέλος καταφέραμε να κάνουμε άλλα δυο γκολ, για μια νίκη σημαντική και για την ομάδα και για μένα στο πρώτο μου παιχνίδι εδώ".

Για τη ρεβάνς: "Η νίκη μας βοηθάει στην ψυχολογία, αλλά και να μας μαζέψει ενόψει της συνέχειας. Μας ενώνει ο τρόπος που ήρθε αυτή η νίκη. Το δεύτερο παιχνίδι θέλει πολύ προσοχή και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είναι μια νίκη που μας δίνει την δυνατότητα να ελέγξουμε τον αγώνα και να πάμε με αυτοπεποίθηση στην Σουηδία, αλλά θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι".

Για τα ρίσκα και τις αλλαγές που έκανε: "Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στους μέσους μας. Όλοι όσοι είναι στην ομάδα πρέπει να δίνουν τα πάντα. Ο Πέλκας μου έδειξε στην προπόνηση ότι μπορεί να παίξει σε αυτή την θέση. Με την ταχύτητα του στον χώρο μπορεί να παίξει σε αυτή την θέση. Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο κάθε παίκτης έχει την δική του ποιότητα. Μια ομάδα πρέπει να έχει επιλογές και να μπορεί να αλλάξει πράγματα μέσα στο γήπεδο".

Για το αν το δεύτερο ημίχρονο είναι οδηγός για τον δεύτερο αγώνα: "Είναι η αρχή ακόμα. Οι παίκτες έχουν την θέληση όμως να πετύχουν πολλά. Θέλω να έχουμε περισσότερη επιθετικότητα όταν έχουμε την μπάλα και καλύτερη συνοχή όταν την χάνουμε. Να δείχνουμε καλύτερες αξιολογήσεις με την μπάλα στα πόδια, αλλά όλα αυτά θα έρθουν με την καθημερινή δουλειά. Χρειαζόμαστε να έχουμε και άλλους παράγοντες μαζί μας και με τέτοια αποτελέσματα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερη η ψυχολογία μας. Μου άρεσε η κατοχή της μπάλας, αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπους να διασπάσουμε την άμυνα του αντιπάλου. Το πιο σημαντικό ήταν η αντίδραση της ομάδας μετά το 0-1, η θέληση που έδειξαν οι παίκτες και γύρισαν τον αγώνα".

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: "Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, απλά έχω μια ιδέα στο πίσω μέρος το μυαλό μου. Είμαστε στην αρχή της σεζόν, μετά την προετοιμασία και η αντίπαλη ομάδα βρίσκεται στο πικ της σεζόν της, για αυτό είναι σε καλύτερη κατάσταση. Υπάρχει η λογική ότι θα κάνουν κάποιες αλλαγές, αλλά οι παίκτες δείχνουν θέληση ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στην ομάδα".

Για τις μεταγραφές: "Ξέρω ότι θέλετε να ακούσετε από εμένα για τις μεταγραφές. Προτιμώ να εστιάσω στους δικούς μας παίκτες και ξέρω πολύ καλά πως η διοίκηση δουλεύει για να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας".

Για την αντίδραση μετά το 0-1: "Αυτή είναι η νοοτροπία μας. Κατά την διάρκεια της σεζόν θα έρθουμε δύσκολες στιγμές, αλλά θα πρέπει να κρατάμε την ισορροπία μας και να προσπερνάμε αυτές τις στιγμές όλοι μαζί".

Για την δουλειά που γίνεται από την στιγμή που ανέλαβε: "Κάθε μέρα προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικά, να δώσουμε καινούργια ιδέα σε κάποιον διαφορετικό τομέα. Αντέδρασαν πολύ καλά οι παίκτες σε όσα είπαμε στις προπονήσεις. Αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε θετικά αποτελέσματα για να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ