ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Η δουλειά θα είναι το μεγάλο μας όπλο"

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ICON

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, στάθηκε στη μάχη με το χρόνο που δίνει η ομάδα του και στη λέξη υπομονή. Τα "Χρόνια πολλά" της ΠΑΕ στον Σιαμπάνη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα των καναλιών Novasports, και αναφέρθηκε τόσο στο επερχόμενο παιχνίδι με την Λάρισα όσο και στα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα, αλλά και αυτά που περιμένει το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα του ΠΑΟΚ: "Μετά το τέλος του κάθε αγώνα, πρέπει να το ξεχνάμε και να σκεφτόμαστε το επόμενο. Καταλαβαίνω πως κάποιοι έχουν πάρει αυτοπεποίθηση από ένα παιχνίδι αλλά πρέπει αμέσως να κοιτάζουν το επόμενο. Από κάθε άποψη, τακτικής και φυσικής κατάστασης, καθημερινά κερδίζουμε πράγματα. Πρέπει να γίνουμε μια ομάδα η οποία θα εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργεί, να μπορεί αμέσως να παίρνει ξανά τη μπάλα όταν τη χάνει, να έχει μαχητικό πνεύμα".

Για το τρόπο με τον οποίο δομεί την ενδεκάδα: "Πολλές φορές μετράει αυτό που είδαμε στο προηγούμενο παιχνίδι, όπως φυσικά και ο επόμενος αντίπαλος. Η κάθε ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και εμείς διαθέτουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να βάζουμε στο γήπεδο τα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Θα πρέπει όμως, για να λέμε και την αλήθεια, να βρούμε χημεία ως ομάδα. Αυτό χρειάζεται χρόνο και είναι κάτι που το θέλουμε Ακόμα και έτσι όμως, θα πρέπει όλοι να είναι 100% έτοιμοι για τη στιγμή που θα κληθούν να αγωνιστούν".

Για το πότε θα είναι σε θέση να δει την ομάδα όπως τη θέλει: "Χρειάζεται χρόνο. Και δεν εννοώ σήμερα ή αύριο. Δεν είναι εύκολο, αλλά κάνουμε το παν για να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε. Είμαστε ομάδα που έχουμε υψηλά ποσοστά κατοχής, είμαστε μια ομάδα που δημιουργεί φάσεις. Ακόμα και έτσι, θέλουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα. Να έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση, να έχουμε πιο γρήγορες αντιδράσεις, να έχουμε παίκτες από τη πίσω γραμμή που θα είναι έτοιμοι να μπουν στη φάση, όταν φτάνουμε στη μεγάλη περιοχή. Και αναφέρουμε από τα πιο απλά μέχρι και κάποια σύνθετα πράγματα για να καταλάβετε τους τομείς που πρέπει να βελτιωθούμε".

Για το αν ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος: "Ξέρω καλά την δουλειά που κάνουμε. Είμαι άνθρωπος που ασχολούμαι αρκετά με την λεπτομέρεια. Και αυτός είναι ο λόγος που περιμένω για να δω κάποια πράγματα. Είναι δύσκολο και για τους παίκτες και συνολικά και για το γκρουπ. Η υπομονή είναι ένα σημαντικό όπλο όταν θες να πετύχεις. Το μεγάλο όπλο για τον καθένα δεν είναι άλλο από τη δουλειά και το συγκέντρωση. Να μπορείς να μην επηρεάζεσαι αρνητικά από τις δυσκολίες και να μην αφήνεσαι όταν έρχεται μια μικρή επιτυχία. Ειδικά παίζει μεγάλο ρόλο το να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες, και εμείς στην αρχή της σεζόν είχαμε μια μεγάλη δυσκολία με όσα έγιναν στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως δουλέψαμε και το αφήσαμε πίσω".

Για το σκοράρισμα και το αν ανησυχεί που σκοράρει μόνο ο Πρίγιοβιτς: "Το πρώτο ζητούμενο δεν είναι άλλο από το να δημιουργείς ευκαιρίες. Και φυσικά θα ήθελα να έχουμε περισσότερους σκόρερ στην ομάδα. Και θα επιστρέψω σε κάτι βασικό που δεν είναι άλλο από την αντίδραση όταν η μπάλα χάνεται. Αν δίνεις τα πάντα για να τη ξαναπάρεις, τότε το πρώτο που θα συμβεί είναι το να μην αφήσεις τον αντίπαλο να φτάσει στην εστία σου. Όσο δεν δέχεσαι γκολ, τόσο προσπαθείς να δουλέψεις για να πετύχεις εσύ".

Για την χρησιμοποίηση του Μακ στην επίθεση: "Δεν είναι μόνο ο Μακ…. Υπάρχει ο Πέλκας, ο Μπίσεσβαρ, ο Ελ Καντουρί, ο Βιεϊρίνια, ο Κρέσπο. Όλοι αυτοί οι παίκτες μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μια θέσεις. Αυτό είναι σημαντικό διότι σε κάθε παιχνίδι έχουμε μόνο τρεις αλλαγές και θέλουμε παίκτες που να μπορούν να μας βοηθήσουν στις θέσεις που θα χρειαστούμε βοήθεια".

Για τις εντολές που έχουν οι ακραίοι: "Είναι ωραίο να μιλάμε για ποδόσφαιρο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω, όμως δε θα ήθελα να δώσω και την κάθε πληροφορία του τρόπου παιχνιδιού μας..."

Για την ταμπέλα του αμυντικογεννή που του έχουν αποδώσει: "Είναι άλλο να είσαι αμυντικογεννής και διαφορετικό να είσαι οργανωμένος προπονητής. Η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα ήταν μια ομάδα που είναι καλή επίθεση, αλλά αμυνόταν σχεδόν τέλεια. Είχε συνοχή. Η συνοχή στην άμυνα είναι αυτή που σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις περισσότερες φάσεις. Είναι θέμα οργάνωσης. Και η οργάνωση μου αρέσει".

Για τα μεταγραφικά σενάρια, τις σκέψεις του και τους δανεικούς: "Αυτή την ερώτηση θα την δεχθώ πολλές φορές και κάθε φορά θα λαμβάνεται την ίδια απάντηση. Τώρα ξεκινήσαμε τη δουλειά, τώρα προσαρμόζεται ο ένας στον άλλον. Έχουμε άλλες δυο διακοπές για εθνικές ομάδες μέχρι την μεταγραφική περίοδο".

Για το παιχνίδι με την Λάρισα: "Κάθε ομάδα στην Ελλάδα έχει κάποιους ποιοτικούς παίκτες. Παίκτες που όταν θα παίξουν αντίπαλοι με μεγάλες ομάδες, θα θέλουν να δείξουν το ποιοι είναι. Θα βγάζουν πάθος, θα βγάλουν δύναμη για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν. Το κάθε παιχνίδι έχει άλλες δυσκολίες. Τώρα πάμε στη Λάρισα και αυτό το παιχνίδι έχει κάποιες δυσκολίες. Την επόμενη φορά που θα φύγουμε από την έδρα μας, θα πάμε σε αυτή του Ολυμπιακού. Εκεί θα έχουμε διαφορετικές δυσκολίες".

Για την υπομονή, που οι φίλαθλοι λένε πως δεν έχουν: "Τους καταλαβαίνω… Δεν τους έχω ζητήσει υπομονή. Εγώ πάντα μιλάω για την υπομονή που θα πρέπει να έχω εγώ και οι παίκτες μου, για να φτάσουμε σε κάθε παιχνίδι στο στόχο μας".

Λουτσέσκου: "Η δουλειά θα είναι το μεγάλο μας όπλο"

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΣΙΑΜΠΑΝΗ

Ο Μάριος Σιαμπάνης έχει γενέθλια σήμερα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φρόντισε να δείξει το "πιστεύω" της στο ταλέντο του. Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ΠΑΟΚ είναι ο Μάριος Σιαμπάνης. Ο νεαρός τερματοφύάκας "κλείνει" 18 χρόνια και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φρόντισε να θυμίσει σε όλους τις προδιαγραφές για μεγάλη καριέρα που έχει.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρονται στο σάιτ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον ποδοσφαιριστή της, Μάριο Σιαμπάνη, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 18, χρόνια πολλά γεμάτα υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο βενιαμίν της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, Μάριος Σιαμπάνης , ήρθε στον Δικέφαλο το 2013 από τον Παύλο Μέλα. Είναι διεθνής – αντιμέτωπος σχεδόν εξ αρχής με μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους – βασικός για δύο σεζόν στην Κ17 – και πρωταθλητής – αλλά και τερματοφύλακας της πρώτης ομάδας από την αγωνιστική περίοδο 2016-17, έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 12 Φεβρουαρίου του 2017 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Βέροια στο γήπεδο της Τούμπας.

Χρόνια πολλά Μάριε!".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ