ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Φανταστικά όνειρα με τον ΠΑΟΚ, αν..."

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΕ ΠΑΟΚ )
Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ζήτησε εξυπνάδα και υπομονή από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς με την Έστερσουντ την Πέμπτη (24/8, 20.00), έμμεσα ομολόγησε ότι παρέλαβε μία προβληματική κατάσταση, ενώ έκανε λόγο για... φανταστικά όνειρα.

Διαφορετική σε σχέση με το ματς της Τούμπας περιμένει την Έστερσουντ ο Ραζβάν Λουτσέσκου την Πέμπτη (24/8, 20.00) στο στάδιο "Γιάμκραφτ". Ο Ρουμάνος τεχνικός, ωστόσο, πιστεύει ότι αν οι παίκτες του (για μία ακόμη φορά τους αποθέωσε) παίξουν έξυπνα και υπομονετικά θα πάρουν την πρόκριση.

Παραδέχθηκε ότι ως σύνολο ο ΠΑΟΚ έχει πολλά προβλήματα και σ' αυτή την περίοδο θα πρέπει να στηριχθεί πολύ στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο 48χρονος κόουτς του ΠΑΟΚ:

Για το αν το σκορ του πρώτου αγώνα εξασφαλίζει τον ΠΑΟΚ:

«Το 3-1 είναι μια νίκη και μας δίνει απλά αυτοπεποίθηση. Αλλά ξέρουμε ότι εδώ θα είναι διαφορετικό το ματς, η Εστερσουντ θα είναι διαφορετική, το γήπεδο είναι διαφορετικό θα προσαρμοστούμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτή τη μάχη».

Για το αν ξέρει πλέον τι πρέπει να περιμένει από την ομάδα του:

«Ιδέες προσπαθήσαμε να περάσουμε, αλλά είναι απλά ιδέες. Είναι σύντομο το χρονικό διάστημα, ξέρω ότι για όλους δεν ήταν εύκολο σε τόσο σύντομο διάστημα να αλλάξουμε πολλά, αλλά έχω καλούς επαγγελματίες παίκτες, με ποιότητα, έξυπνους και ανταποκρίνονται. Είναι μια δύσκολη περίοδος όλη αυτή. Απλά προσπάθησα να περάσω κάποιες ιδέες και οι παίκτες μου είναι έξυπνοι. Αλλά έχουμε εμπειρία και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλωστε έχουμε παίκτες που έχουν εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θέλουμε να βελτιώσουμε όλα όσα θέλουμε να κάνουμε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί τα ρίσκα που θα πάρει η Εστερσουντ:

«Σε κάθε περίπτωση χωρίς να μπω σε τακτική, θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι με ή χωρίς τη μπάλα, είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν θα σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη. Ο αντίπαλος θα πάρει ρίσκα και θα προσπαθήσουν να μας πιέσουν. Εμείς πρέπει να είμαστε έξυπνοι και υπομονετικοί για να ανταποκριθούμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις».

Για την Εστερσουντ και τι έμαθε από το πρώτο παιχνίδι:

«Είναι μια ομάδα που παλεύει και έχει παίκτες μαχητές. Είναι μια ομάδα που άλλαξε στα τελευταία ματς παίκτες αλλά κρατά την ίδια νοοτροπία και επιθετικότητα. Στην έδρα σίγουρα θα παίξει πιο επιθετικά, πειθαρχημένα και απλά».

Για το αν είναι πιο εύκολα να προετοιμάζεις την ομάδα σου σε ευρωπαϊκό αγώνα από ότι σε ελληνικό ματς:

«Πάντα υπάρχει κίνητρο ισχυρό σε ένα τέτοιο ματς και ειδικά όταν παίζεται η πρόκριση. Το δεύτερο είναι ότι στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος παίζεις αμέσως μετά από ένα ευρωπαϊκό και εκεί υπάρχει έλλειψη ενέργειας από μια μεγάλη προσπάθεια ενώ έχεις μόνο μια μέρα να προετοιμαστείς σε αντίθεση με τον αντίπαλο στην Ελλάδα που έχει μια εβδομάδα μπροστά του για να προετοιμαστεί. Είναι μια δύσκολη περίοδος και βήμα βήμα πρέπει να προχωρήσουμε και όλα θα διορθωθούν. Επαναλαμβάνω έχω καλούς παίκτες και χαρακτήρες και όταν μιλάω για βελτίωση αναφέρομαι στην οργάνωση».

Για το αν του λείπει προσωπικά μια ευρωπαϊκή πορεία:

«Ναι, μου λείπουν οι ευρωπαϊκές συγκινήσεις".

Για το αν θα στηριχθεί και πάλι στην ατομική ποιότητα των παικτών του:

«Είπα ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα βασίζομαι σε αυτό, όσο προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, στο πώς θα κινούμαστε με ή χωρίς τη μπάλα. Αλλά σε αυτή την περίοδο, χρειαζόμαστε βελτίωση και πλήρη οργάνωση στην ομάδα και προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την ατομική ποιότητα των παικτών. Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν βρήκε πολλά προβλήματα στην ομάδα (έλλειψη φυσικής κατάστασης κλπ.):

«Θα σας πω κάτι. Είμαι εδώ, πήρα αυτή την απόφαση να έρθω, με πολύ θετικό πνεύμα και δεν είναι ώρα να αναλύσω τι συμβαίνει στο παρελθόν. Ολη η σκέψη μου είναι το αύριο και να βγούμε από αυτή την κατάσταση και να χτίσουμε σωστή νοοτροπία».

Για το αν έχει διαπιστώσει έλλειψη ομαδικότητας στην ομάδα:

«Χωρίς ένα δυνατό γκρουπ, τίποτε δεν μπορεί να κερδηθεί. Η νοοτροπία σημαίνει πολλή δουλειά. Κάποια στιγμή θα υπάρξουν αποτελέσματα όπως με τον Λεβαδειακό που δεν θα μας αρέσουν αλλά δεν υπάρχουν δράματα, πρέπει να διαχειριζόμαστε μια ή δυο νίκες γιατί μετά θα έρθει και άλλο παιχνίδι και πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό για κάθε ματς. Ο κάθε παίκτης δεν είναι εδώ για τον εαυτό του αλλά για το σύνολο. Αν το φτιάξουμε θα έχουμε και φανταστικά όνειρα».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ