ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Έχουμε χρόνο να βελτιωθούμε"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ελ Καντουρί και η απόκτηση επιθετικού βρέθηκαν στο προσκήνιο στη συνέντευξη Τύπου του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το ματς με την Κέρκυρα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δείχνει να έχει στο μυαλό του όλα όσα θα πρέπει να γίνουν από την Δευτέρα, όταν και αφενός θα ξεκινήσει η δουλειά βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, αφετέρου θα προχωρήσουν οι μεταγραφικές υποθέσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι: "Το παιχνίδι ήταν συνεχώς υπό τον έλεγχό μας. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για μας, καθώς παίξαμε μπροστά, παίξαμε γρήγορα, διασπάσαμε τις ισορροπίες μιας ομάδας που ήταν πολύ χαμηλά στο γήπεδο. Κάναμε πολλές φάσεις αλλά δυστυχώς σκοράραμε μόνο μια φορά. Σε μια δύσκολη περίοδο για εμάς, συνολικά, η Κέρκυρα κέρδισε πέναλτι στη μοναδική φορά που μπήκε στη περιοχή μας. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε και πάλι πάθος και υπομονή. Κάναμε νέες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να έρθουν τα γκολ. Στο φινάλε του αγώνα είχαμε ξεμείνει από ενέργεια και το παιχνίδι άνοιξε, χωρίς να έχουμε ισορροπία. Θα έπρεπε να το αποφύγουμε αυτό, καθώς είχαμε χάσει την ικανότητα να πάρουμε τη μπάλα πίσω όταν την χάναμε. Δεν είχαμε χρόνο να δουλέψουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι η νίκη και η αντίδραση που βγάλαμε. Τώρα ξεκινά η πραγματική δουλειά".

Για το θέμα της φυσικής κατάστασης και αν αυτό μπορεί να λυθεί σύντομα: "Δε θέλω να μπω σε παραπάνω συζήτηση γι’ αυτό το θέμα. Εδώ και δέκα ημέρες έχουμε δώσει τέσσερα παιχνίδια, με λίγες προπονήσεις και δυο ταξίδια. Είναι δύσκολη στιγμή για όλους. Για εμένα, τους παίκτες, τους φιλάθλους, τον πρόεδρο. Πιθανότατα δε θα ήμουν εδώ αν όλα ήταν καλά στην ομάδα… Πλέον, πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω μας και να προετοιμαστούμε και αγωνιστικά, αλλά ψυχολογικά και τακτικά. Έχουμε ποιότητα ως ομάδας και θα πρέπει να αρχίσουμε να το δείχνουμε πιο συχνά και ειδικά εκτός έδρας. Στη Τούμπα, πολλές φορές χαίρεσαι να βλέπεις τον ΠΑΟΚ να παίζει, και αυτό πρέπει να το βγάλουμε και εκτός έδρας. Αν αυτό διορθωθεί θα αλλάξει το επίπεδο της ομάδας. Πρέπει όλοι να μας στηρίξουν σε αυτή τη προσπάθεια. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε όσο και όπως πρέπει. Έχουμε χρόνο να βελτιωθούμε ως ομάδα, ως σύνολο".

Για την κατάρτιση της αποστολής, με αφορμή την απουσία Δεληγιαννίδη και Κωνσταντινίδη από την 18άδα: "Είναι δυο καλοί παίκτες, που θα πρέπει να βελτιώσουν κάποια πράγματα. Τους υπολογίζω και θα πρέπει και εκείνοι να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν. Το σημερινό ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι για μας, και κράτησα περισσότερο επιθετικούς παίκτες στην αποστολή. Ήθελα να έχω στον πάγκο παίκτες που θα μου χρησίμευαν σε περίπτωση που το παιχνίδι δε θα πήγαινε καλά για μας".

Για τις κατευθύνσεις που δόθηκαν μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη: "Ήταν δύσκολες μέρες…. Έπρεπε να σηκώσουμε κεφάλι και να συγκεντρωθούμε για το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Τους ζήτησα να ξεχάσουν όσα έγιναν, να απολαύσουν το παιχνίδι, να κάνουν την δουλειά τους με πάθος. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα αν αλλάξεις πορεία".

Για την κατάσταση του Ελ Καντουρί: "Έχει ποιότητα, έχει ποδοσφαιρική εξυπνάδα, και ήθελα να τον έχω κοντά μας σχεδόν από την πρώτη μέρα. Να μπει στην ομάδα, να αρχίζει να μαθαίνει τα πάντα".

Για το αν θα αποκτηθεί επιθετικός: "Έχουμε κάποιες μέρες μπροστά μας, θα αναλύσουμε τα πάντα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας"

Για το αν είναι λογικό για μια ομάδα να ξεκουράζει παίκτες από την πρώτη αγωνιστική: "Εξαρτάται από την κατάσταση των παικτών. Παίζοντας κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες, πρέπει να έχει και πνευματική φρεσκάδα. Αυτό μπορεί να επηρεαστεί και από την φυσική κατάσταση. Αν νιώθεις καλά, αντιδράς πιο γρήγορα, αντιδράς πιο δυνατά, αλλιώς διστάζεις… Είναι επίσης σημαντικό να έχει ένα μεγάλο γκρουπ παικτών που να μπορούν να αγωνιστούν. Βλέπουμε την ποιότητα του καθενός, διότι έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να δώσουν διαφορετικά στοιχεία. Για να παίξουν έντεκα παίκτες, πρέπει να έχουν καλές προπονήσεις, να παλεύουν για να είναι στην ενδεκάδα. Έτσι βελτιώνεται μια ομάδα. Αυτοί είναι οι λόγοι για το ροτέισον".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ