ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Αυτοθυσία από Βιεϊρίνια, αγαπημένοι στο φινάλε με Πρίγιοβιτς"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου "σκάναρε" έναν-έναν τους παίκτες του και τα συμπεράσματα του είναι άκρως ενδιαφέροντα. Το Sport24.gr κατέγραψε τα όσα είπε ο Ρουμάνος κόουτς για την ομάδα του.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θέλει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Είναι άκρως ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του εφέτος και είχε έναν λόγο να πει στη συνέντευξη που έδωσε στους ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του στον Αντέ Βιεϊρίνια και τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Για τον Πορτογάλο υπογράμμισε ότι τον βλέπει ως αριστερό μπακ, ενώ εξήγησε τς διακυμάνσεις στη σχέση του με τον Σέρβο. Ακόμη, χαρακτήρισε τους Βαρέλα-Κρέσπο το καλύτερο δίδυμο στην Ελλάδα και έκανε μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για το πώς χρησιμοποίησε τους Πέλκα και Ελ Καντουρί.

Αναλυτικότερα, σημείωσε για τον Βιεϊρίνια: "Είναι αρχηγός μέσα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, έχει τεράστια προσωπικότητα έδειξε τεράστια θέληση και αυτοθυσία". Τόνισε, όμως, ότι δεν σκέφτεται αλλαγή θέσης και στο μυαλό του λογίζεται ως αριστερός μπακ και για τη νέα σεζόν.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Με πολλές λεπτομέρειες αναφέρθηκε στην εξέλιξη της σχέσης του με τον Πρίγιοβιτς. Τόνισε, συγκεκριμένα: "Είχα κάποια προβλήματα κατανόησης μαζί του, τελειώσαμε τη σεζόν και είμαστε αγαπημένοι. Για εμένα είναι σημαντικές οι ανθρώπινες επαφές που πάνε πέρα από το εάν ένα παιχνίδι παίχθηκε καλά ή όχι".

Λίγο αργότερα πρόσθεσε: "Είχε έναν διαφορετικό τρόπο επαγγελματισμού. Αγωνιζόταν με έναν διαφορετικό τρόπο, εγώ ήθελα κάτι διαφορετικό. Χρειαζόταν χρόνο να προσαρμοστεί και εγώ να καταλάβω ότι έπρεπε να του δώσω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Βρεθήκαμε στη μέση. Όταν άρχισε να τρέχει, να πιέζει και να παίζει για την ομάδα. Ήταν δύσκολο να αλλάξει γιατί οι προηγούμενες ομάδες του δεν του το ζητούσαν. Στον τελικό του Κυπέλλου ήταν φανταστικός, έτρεξε, πίεσε, κέρδισε μπάλες, έβγαλε ασίστ. Ήταν το ιδανικό φινάλε στη σεζόν και στη σχέση που δημιουργήσαμε σαν άνθρωποι".

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν έπαιζε σε ορισμένα εκτός έδρας ματς: "Έγινε τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου… Θα σας πω μία ιστορία. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αρχικά ήταν στον πάγκο, ήταν η δεύτερη αλλαγή. Μπήκε στη θέση του Κουλούρη. Ήξερα ότι για τον χαρακτήρα του ήταν δύσκολο να το αποδεχθεί και ίσως στο μυαλό του να υπήρχε η σκέψη ότι ο προπονητής είναι εναντίον του. Πριν να μπει στο γήπεδο, το σκορ ήταν 2-0 υπέρ μας και του είπα "Πρίγιο, μην σκέφτεσαι ότι είμαι εναντίον σου ή ότι είμαι εδώ για να μαλώσω μαζί σου. Σε εκτιμώ σαν παίκτη, όμως ένας προπονητής πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Μπες στο γήπεδο και παίξε με ελεύθερο το μυαλό σου, όπως σου αρέσει". Μπήκε και σκόραρε".

Πρόσθεσε σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι στην Κέρκυρα που πάλι ο Πρίγιοβιτς ήταν στον πάγκο ότι ήταν εβδομάδα με τρεις αγώνες για τον ΠΑΟΚ και επέλεξε να βάλει τον Σέρβο βασικό και στο ματς Κυπέλλου, μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό που είχε σκοράρει για να έχει την ευκαιρία να σκοράρει ξανά και να νιώσει ωραία, αφού πίστευε ότι ήταν σε δύσκολη περίοδο, ενώ ήταν και δίκαιο για τον Κουλούρη που είχε προσφέρει πολλά και δεν ήθελε να τον κάνει να νιώσει ότι ήταν εκτός πλάνων.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΕΛΚΑ - ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Μιλώντας αρχικά για τον Πέλκα είπε ότι είχε την εικόνα ενός ταλαντούχου, αλλά υπερόπτη παίκτη, αλλά δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Πολύ επαγγελματίας, πολύ με το μυαλό να βελτιωθεί, είχε καλές σχέσεις μέσα στην ομάδα, τον ενδιέφερε η απόδοση της, έκανε μία φανταστική σεζόν.

Και με αφορμή αργότερα μία ερώτηση για τον Ομάρ Καντουρί, τόνισε: "Ο Πέλκας δεν άρχισε να αλλάζει λόγω θέσης, αλλά λόγω βελτίωσης της νοοτροπίας του. Ένας Πέλκας ήταν στα εντός και άλλος στα εκτός έδρας. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο 2-2, μπήκε πολύ καλά και από τότε άρχισε να έχει την ίδια απόδοση εντός-εκτός. Ο Ελ Καντουρί δουλεύει πολύ, διαθέτει ποιότητα να κρατά τη μπάλα, να πασάρει να διαβάζει καταστάσεις. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι Ο Πέλκας είναι παίκτης που επιτίθεται στην περιοχή, ενώ ο Ελ Καντουρί στα τελευταία 20 μέτρα πάει πλάγια Δεν του δώσατε χρόνο να προσαρμοστεί, δεν ξέρετε πώς θα ήταν αν δεν προέκυπτε τραυματισμός που τον κράτησε τρεις μήνες έξω. Όταν επέστρεψε η ομάδα είχε βρει χημεία και ήταν δύσκολο να παίξει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Αγωνίστηκε σε ματς που έλειπε ο Πέλκας ή ερχόταν στη διάρκεια των αγώνων. Στα τελευταία ματς, είχε καλή απόδοση, Είναι έμπειρος, έξυπνος παίκτης, απλά ήταην άτυχος να έχει αυτή τη σεζόν. Περιμένουμε έναν παίκτη να προσαρμοστεί άμεσα, άλλοι όμως θέλουν χρόνο. Θυμάμαι ότι ο Πλατινί όταν πήγε στην Γιουβέντους, μετά από έξι μήνες, η διοίκηση της Γιουβέντους τον ήθελε εκτός ομάδας. Χρειαζόταν τον χρόνο να καταλάβει, να δημιουργήσει σχέση με τους υπόλοιπους χρόνο να προσαρμοστεί να δημιουργήσει. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά του. Εν τέλει αναλύουμε μόνο τις ασίστ και τα γκολ και είναι φυσιολογικό, γι' αυτό και πληρώνεται περισσότερο από έναν αμυντικό ένας επιθετικός. Ρώτησα τον Βαρέλα τι θέση παίζει ο γιος του στις Ακαδημίες και μου είπε επιθετικός. "Γιατί" τον ρώτησα; Μου είπε, γιατί έτσι μπορεί να βγάλει λεφτά. Με την ίδια λογική είμαι ικανοποιημένος και με τον Λημνιό".

Για τους υπόλοιπους παίκτες σημείωσε:

Βαρέλα: "Όταν ήρθα στην ομάδα άκουγα πολλά: Ότι δεν είναι καλός στην ανάπτυξη. Στο τέλος της σεζόν σας λέω ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός, στηνα ανάπτυξη παιχνιδιού, τουλάχιστον στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Δώστε μου ένα άλλο παράδειγμα παίκτη στην Ελλάδα, που ήταν καλύτερος του Βαρέλα".

Κρέσπο: "Ήταν δίπλα στον Βαρέλα. Για εμένα αυτό το δίδυμο στόπερ είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, υπήρχε πολύ καλή χημεία μεταξύ τους".

Μουλέν: "Ήταν άτυχος, γιατί ήρθε από προετοιμασία, σε μία ομάδα που οι μέσοι έπαιζαν καλά και η ομάδα κέρδιζε. Οπότε δεν υπήρξε ανάγκη για να γίνει αλλαγή. Δεν θα ήταν δίκαιο για τους Μαουρίσιο, Σακχόφ και Κάνιας για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας. Μπορείτε να κατηγορήσετε εμένα, που είπα Ο.Κ. για να έρθει. Ηταν δύσκολο όμως ο Μουλέν να μπει άμεσα. Αυτά είναι τα ρίσκα των μεταγραφών του χειμώνα. Συνήθως μόνο το 20% είναι πετυχημένο".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Πασχαλάκης: "Τι μπορώ να πω για εκείνον; Όταν ήρθα μου έδειχνε πως θα είναι ένας απλός τερματοφύλακας και κατέληξε να είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Άλλαξε το στυλ του, τη νοοτροπία του, γιατί ήρθε από μία ομάδα που πετούσε πολλές φορές την μπάλα μπροστά. Βελτιώθηκε. Τον εκτιμώ πολύ γιατί έβαλε πίεση στον εαυτό του για να ανέβει επίπεδο".

Μπίσεσβαρ: "Τον ξέρετε καλά, όλοι λέγατε πως είναι ένας από τους καλύτερους στον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να αποδεχθεί μία νέα φιλοσοφία, το γεγονός ότι πρέπει να αρχίζει κάποια ματς από τον πάγκο. Τον εκτιμώ πολύ, η συμπεριφορά του ήταν φανταστική".

Μαουρίσιο: "Μας έδωσε την ηρεμία και αυτοπεποίθηση".

Σάχοβ: "Μας έδωσε τα γκολ από τον πάγκο".

Κάνιας: "Παρά τα προβλήματα τραυματισμού, έδειξε αρκετά καλά στοιχεία".

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ

Ο Λουτσέσκου ανέλυσε και θέματα τακτικής: "Το σύστημα είναι οι βασικές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Στο μισό του γηπέδου προς την περιοχή του αντιπάλου, παίζουμε καθαρά 4-4-2. Όταν πάμε πίσω, χωρίς μπάλα, εφαρμόζουμε το 4-4-1-1 ή το 4-5-1. Στη ανάπτυξη από την άμυνα, με τη μπάλα στα πόδια, εφαρμόζουμε το 4-3-3 και όταν φτάνουμε στο μισό του γηπέδου, κάνουμε πολλές αλλαγές, λόγω των κινήσεων των παικτών. Θέλουμε να πιέζουμε, έχουμε συνοχή και καλή επιθετικότητα. Ξέρουμε να δημιουργούμε όταν ο αντίπαλος πιέζει και να χαλάμε την ισορροπία του αντιπάλου. Με υπομονή αλλά με καλή κίνηση τους βγάζουμε από τις θέσεις τους".

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε ακόμη για το τιμ του και εξήγησε τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς που γίνεται: "Πολλοί πρόεδροι στην Ελλάδα σκέφτονται πως έχουμε 11-12 παίκτες, αν έχεις όμως τους υπόλοιπους χωρίς κίνητρο, τότε θα χαλάσει αυτόματα η προετοιμασία των παικτών εν όψει των αγώνων. Οι παίκτες πρέπει να νιώθουν σημαντικοί, είτε παίζουν, είτε όχι".

Και πρόσθεσε: "Οι παίκτες ξέρουν πως υπάρχουν κανόνες που πρέπει να σέβονται, χωρίς κανόνες δεν μπορείς να ζήσεις. Εάν υπάρχει κάποιος που δεν του αρέσουν οι κανόνες, πρέπει να φύγει".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ