ΠΑΟΚ

Λίνο: "Αν πάρει έναν τίτλο ο ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης θα δώσει ακόμη περισσότερα χρήματα"

Λίνο: "Αν πάρει έναν τίτλο ο ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης θα δώσει ακόμη περισσότερα χρήματα"

Ο βετεράνος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Λίνο, σχολίασε τις μεταπτώσεις των "ασπρόμαυρων", όταν πηγαίνουν στην Αθήνα, και το τι του είπανε Μάτος και Πέντρο Ενρίκε. Παράλληλα, θυμήθηκε και τα δικά του χρόνια στον "Δικέφαλο". Τι είπε για τον Ιβάν Σαββίδη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "FORZA", ο Άλβεζ Λίνο γύρισε πίσω το χρόνο στο διάστημα που φορούσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, θυμίθηκε τις αρχικές του σκέψεις όταν είχε μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη, στην οποία υπολόγισε πως θα έμεινε για ένα χρόνο, ενώ αναφέρθηκε και στο σήμερα. ι είπε για τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βλάνταν Ίβιτς. Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή την παρουσία του στην Τούμπα για το παιχίνδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό:

-Πως ήταν η εμπειρία της παρακολούθησης του αγώνα μέσα από το πέταλο της Θύρας 4;

"Ήταν εκπληκτικά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι για μένα οι καλύτεροι στον κόσμο. Μου έδειξαν την αγάπη τους, ερχόντουσαν όλοι να με χαιρετήσουν".

-Γιατί ο ΠΑΟΚ ενώ νικάει στην Τούμπα με τις ομάδες της Αθήνας, εκτός έδρας δεν είναι το ίδιο πετυχημένη;

"Η Τούμπα δίνει τη δύναμη. Η Τούμπα είναι ο ΠΑΟΚ. Στην Αθήνα παίζει χωρίς τους οπαδούς του. Βέβαια μία μεγάλη ομάδα πρέπει να νικάει παντού. Όταν πηγαίνει στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβάται και πρέπει να παίζει επιθετικά".

-Είναι αυτή η ομάδα φέτος η καλύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ της τελευταίας πενταετίας;

"Ναι. Διαθέτει αρκετά καλούς παίκτες. Τον Μάτος, τον Ενρίκε, τον Τσίμιροτ, τον Πρίγιοβιτς αλλά και τον Ουάρντα που μου άρεσε που τον είδα με τον Παναθηναϊκό. Έχει πολύ ταλέντο. Είναι ικανή για τίτλους αυτή η ομάδα".

-Ποιος είναι ο καλύτερος απ' όλους αυτούς;

"Ο Μάτος! Τον γνωρίζω βέβαια και έχουμε παίξει στην Βραζιλία αντιμέτωποι. Σκοτωνόμασταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δίναμε μεγάλες μάχες οι δύο μας, ως αντίπαλοι".

-Γνωρίζω ότι μίλησες τόσο με τον Μάτος όσο και με τον Ενρίκε. Τι είπατε;

"Μου είπαν και οι δύο ότι τους αρέσει πολύ εδώ. Ο Μάτος μου μιλούσε για τον κόσμο, ενώ ο Ενρίκε μού τόνισε πως θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια. Είναι εντυπωσιασμένος. Μιλήσαμε και για τους αγώνες. Του είπα να προσέχει τις κάρτες. Νομίζω και οι δύο τη νέα σεζόν, θα κάνουν ακόμη καλύτερη χρονιά".

-Ας μιλήσουμε λίγο για την εποχή που έπαιξες μπάλα. Ποια στιγμή σου με τον ΠΑΟΚ δεν θα την ξεχάσεις ποτέ;

"Τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Την πρόκριση εκεί, τα συναισθήματα, τον κόσμο του ΠΑΟΚ που ήταν το κάτι άλλο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή στο αεροδρόμιο όταν γυρίσαμε από την Πόλη. Συγκινητικές στιγμές".

-Η χειρότερη σου στιγμή;

"Η ήττα στο Χαριλάου που μας στέρησε το πρωτάθλημα εκείνος ο διαιτητής (εννοεί τον Σπάθα). Ο διαιτητής στόχευσε στους καλύτερους παίκτες μας, τον Κοντρέρας, τον Βιεϊρίνια. Χάσαμε το πρωτάθλημα".

-Γιατί εκείνη η μεγάλη ομάδα δεν κέρδισε κάτι;

"Αυτή η ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος, ανέβασε τον ΠΑΟΚ επίπεδο. Κι όμως εκείνη η ομάδα όντως, δεν πήρε τίτλο Δεν έχω εξήγηση ούτε εγώ… Όμως σκεφτείτε το δέσιμο που είχαμε. Ήμασταν μία οικογένεια. Σε μία εποχή που ο ΠΑΟΚ δεν είχε λεφτά και μας χρωστούσε ακόμα και μισθούς έξι μηνών δεν έφυγε κανένας παίκτης".

-Ο Φερνάντο Σάντος είναι όντως δάσκαλος;

"Φυσικά. Είναι ένας προπονητής που λατρεύει την πειθαρχία και είναι ιδιαίτερα σκληρός. Έξω από το γήπεδο ο Σάντος είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος, κοινωνικός, συνέχεια με το χαμόγελο, μέσα στο γήπεδο είναι απόλυτα σοβαρός και αυστηρός. Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα".

-Τι ρόλο έπαιξε σε εκείνες τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ ο τότε πρόεδρος Θοδωρής Ζαγοράκης;

"Ο Ζαγοράκης έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο. Ήταν πολύ κοντά στην ομάδα, κοντά στα αποδυτήρια. Σάντος και Ζαγοράκης είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη ο ένας με τον άλλον".

-Τον πρώην συμπαίκτη του τον Βλάνταν Ίβιτς πως τον βλέπεις ως προπονητή πλέον;

"Μου θυμίζει τον Φερνάντο Σάντος είναι και αυτός μέσα στο γήπεδο… αγέλαστος, σοβαρός και πειθαρχημένος. Μόνο που ο Ίβιτς, δεν μιλάει την ώρα του αγώνα. Ο Σάντος μας έλεγε πολλά… γαλλικά! (γέλια). Ο Ίβιτς είναι αλλιώς. Μιλάει με τα μάτια. Είναι καλός προπονητής. Αρκεί να του δώσουν χρόνο. Θέλει δύο, τρία χρόνια ένας προπονητής για να πετύχει. Έτσι έγινε και με τον Σάντος".

-Με τον Γκαρσία έχετε παραμείνει πολύ φίλοι. Ακολούθησε και αυτός την προπονητική.

"Ναι και νομίζω ότι θα τα πάει πολύ καλά και θα κάνει μεγάλη καριέρα ως προπονητής. Ο Γκαρσία με τον Ίβιτς είναι δύο διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά και οι δύο ως προπονητές μοιάζουν στη συμπεριφορά τον Σάντος. Η διαφορά τους είναι ότι ο Γκαρσία εξωτερικεύει περισσότερο το πάθος του, όπως πάντα άλλωστε".

-Ποια είναι η άποψη σου για τον Ιβάν Σαββίδη;

"Αν δεν ερχόταν ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ, τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα. Ο Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που θέλει τίτλους και κύπελλα. Αν έρθει ένας τίτλος, θα δώσει ακόμη περισσότερα χρήματα. Έχει πάθος για τον ΠΑΟΚ και αυτός και ο γιος του με τον οποίο έχω συζητήσει αρκετές φορές".

-Τι σου είπε ο Γιώργος Σαββίδης για την ομάδα;

"Μου είπε ότι βρήκαμε τον δεξιοπόδαρο Λίνο, εννοώντας τον Λέο Μάτος και τώρα η ομάδα έχει ανάγκη από έναν Πάμπλο Γκαρσία στο κέντρο".

-Τελικά εκείνη η ομάδα είναι οδηγός για όλους. Εσύ έβαλες την σφραγίδα σου και έμεινες για χρόνια στον ΠΑΟΚ…

"Και να φανταστείς ότι όταν συναντήθηκα πρώτη φορά με τον Φερνάντο Σάντος μου είχε πει: Εσύ θα μείνεις για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ και εγώ του απάντησα, όχι κόουτς, έναν χρόνο και μετά θα φύγω! Τώρα η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου".

-Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, είσαι ευχαριστημένος με την καριέρα σου;

"Ναι αλλά έχω μία πικρή γεύση. Ήθελα να παίξω έναν ακόμη χρόνο στον ΠΑΟΚ και να πω αντίο στην ομάδα και στον κόσμο της με τον σωστό τρόπο. Ο Τούντορ και ο Άρνεσεν όμως δεν το θέλανε αυτό".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ