ΠΑΟΚ

"Λιγοστές οι πιθανότητες επιτυχίας του Τούντορ"!

"Λιγοστές οι πιθανότητες επιτυχίας του Τούντορ"!
INTIME SPORTS

Διαβάστε την ανάλυση που έκανε κροατική ιστοσελίδα σχετικά με τη συνεργασία του Ιγκόρ Τούντορ με τον ΠΑΟΚ καθώς και τι αναφέρει για τον Ιβάν Σαββίδη.

Την ώρα που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περιμένουν να ακούσουν ( 12.30 live από το Sport24.gr) τις τοποθετήσεις του Φρανκ Άρνεσεν και μαζί την ανάλυση του σκεπτικού του για την επιλογή του Ιγκόρ Τούντορ, στην Κροατία υπάρχουν δημοσιεύματα που θεωρούν ότι ο συμπατριώτης τους τεχνικός αναλαμβάνει μία αποστολή με πολύ μικρές πιθανότητες επιτυχίες.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα “ vecernji.hr” φιλοξενεί άρθρο με τίτλο: “Να γιατί οι πιθανότητες επιτυχίας του Τούντορ στον ΠΑΟΚ είναι λιγοστές”. Ας δούμε τα επιχειρήματα του συντάκτη της που αν μη τι άλλο προκαλούν συζητήσεις.

Αρχικά τονίζεται πως “ο Ιγκόρ Τούντορ πάει στη Θεσσαλονίκη για το επόμενο βήμα της προπονητικής καριέρας του, μετά από ένα σχετικά πετυχημένο πέρασμα από την Χάιντουκ. Εκεί παρουσίασε καινοτόμες τακτικές, αλλά και ορισμένα κενά διαστήματα σε συγκεκριμένα ματς. Επιπλέον, είχε πολύ καλές σχέσεις με τους παίκτες”.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην “κουλτούρα του ΠΑΟΚ” τον οποίο χαρακτηρίζει “ένα οικονομικά υγιές κλαμπ που θέλει να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, αλλά ποτέ δεν έχει καταφέρει να κερδίζει σταθερά τίτλους”. Μάλιστα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην αγαπημένη συνήθεια του Σαββίδη τα τρία προηγούμενα χρόνια να αλλάζει προπονητές τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Και μάλιστα προπονητές, με καλό όνομα είτε στην Ελλάδα (Δώνης, Αναστασιάδης), είτε βαρύ βιογραφικό από το εξωτερικό (Στέφενς).

Πάμε τώρα και στις δυσκολίες που θα βρει μπροστά του ο Τούντορ. Όπως αναλύει η “ vecernji.hr”:

-Το “δυνατό όπλο” του Τούντορ είναι η σχέση του με τους παίκτες, όπως αποδείχθηκε στην Χάιντουκ, αλλά αυτό είναι αμφίβολο αν ισχύσει στην Ελλάδα. Στην Κροατία ο Τούντορ θεωρείται θρύλος και εύκολα έπειθε τους παίκτες. Στον ΠΑΟΚ, όμως, παρότι πέρασε από τη Γιουβέντους και την εθνική Κροατίας “θα αντιμετωπίζεται από τους παίκτες, ως ένας από τους προπονητές που αλλάζουν στον πάγκο της ομάδας. Και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα εμπνεύσει από την πρώτη στιγμή τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ όπως συνέβη με αυτούς της Χάιντουκ”.

-Στην Χάιντουκ οι στόχοι δεν ήταν τόσο υψηλοί και υπήρχε μεγαλύτερη ανοχή σε αρνητικά αποτελέσματα και λάθη δικά του. Στον ΠΑΟΚ δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο.

-Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες ήδη φτασμένους με τις συνήθειες και τις προτιμήσεις τους ήδη διαμορφωμένες και δύσκολα ο Τούντορ θα μπορέσει να τις αλλάξει και λίγοι είναι οι νεαροί. Επιπλέον, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Τούντορ θα έχει το ελεύθερο να φέρει μία ολόκληρη νέα ομάδα, καθώς υπάρχει ήδη ένας διαμορφωμένος κορμός.

-Ο Σαββίδης έχει επιδείξει μηδενική υπομονή και δεν είχε πρόβλημα να διώξει έμπειρους και φτασμένους κόουτς. Ο Τούντορ μπορεί να ποντάρει στο επικοινωνιακό του χάρισμα και την προσωπικότητά του.

-Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γεμάτο από κρούσματα βίας και στημένων αγώνων και ομάδες με σοβαρά προβλήματα που δεν μπορούν να πληρώσουν τους παίκτες τους. Και επιπλέον, όλοι ξέρουν τον πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια (Ολυμπιακός) πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Καταλήγει στο ότι όλες αυτές τις παραμέτρους τις γνωρίζει ο Τούντορ που παρά τις αντίξοες συνθήκες είναι αποφασισμένος να το παλέψει. Κι αν τα καταφέρει θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ