ΠΑΟΚ

Λεβέκ, ο σίγουρος στον ΠΑΟΚ

Marseille's forward Bafetimbi Gomis, left, challenges for the ball with Guingamp's defender Dorian Leveque, center, and defender Jeremy Sorbon, during the League One soccer match between Marseille and Guingamp, at the Velodrome Stadium, in Marseille, southern France, Wednesday, Feb. 8, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Marseille's forward Bafetimbi Gomis, left, challenges for the ball with Guingamp's defender Dorian Leveque, center, and defender Jeremy Sorbon, during the League One soccer match between Marseille and Guingamp, at the Velodrome Stadium, in Marseille, southern France, Wednesday, Feb. 8, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Ο Ντοριάν Λεβέκ αναμένεται να είναι το νέο πρόσωπο στις πρώτες προπονήσεις του ΠΑΟΚ και το ερωτηματικό είναι το αν θα είναι το μόνο. (VIDEOS)

Πριν από ένα χρόνο, όταν ο ΠΑΟΚ ξεκινούσε την προετοιμασία του για την σεζόν, υπήρχαν τρεις παίκτες που είχαν αποκτηθεί και είχαν δώσει το παρών στην πρώτη ημέρα προπονήσεων. Ο λόγος για τους Λέο Μάτος, Εβγέν Σάχοβ και Τζάλμα Κάμπος.

Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τα χέρια με τον Ντόριαν Λεβέκ και αυτό που μένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις. Οι πληροφορίες που προκύπτουν από το περιβάλλον του ΠΑΟΚ αναφέρουν ότι η συμφωνία με τον 27χρονο μπακ που έμεινε ελεύθερος θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα ή το αργότερο την Τρίτη (20/6). Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο παίκτης βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και περιμένει απλά την διευθέτηση όλων των τυπικών ζητημάτων για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του.

Το ερωτηματικό είναι το αν ο Δικέφαλος του βορρά θα προλάβει να κάνει και άλλη κίνηση μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, με το βάρος να έχει πέσει στο θέμα του γκολκίπερ, θέση στην οποία σύντομα θα ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για τον Ζέλικο Μπρκιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει τους ασπρόμαυρους για την αξία του.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

Στα 27 του (γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου 1989), ο Ντοριάν Λεβέκ αποφασίζει για πρώτη φορά να βγει εκτός Γαλλίας. Προϊόν της Ακαδημίας της ερασιτεχνικής Ανεσί, στα 16 του υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπουλόν και σε ηλικία 20 ετών έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Λιόν. Το επόμενο καλοκαίρι (2010), υπέγραψε το πρώτο διετές συμβόλαιο με την Γκινγκάμπ την οποία ακολούθησε στην τρίτη κατηγορία και παρέμεινε σ΄αυτή οκτώ συνεχόμενα χρόνια.

Βασικό στέλεχος της ομάδας στις δύο πρώτες σεζόν, έχασε σχεδόν όλη την αγωνιστική περίοδο 2012/13 λόγω μία φλεγμονής που τον οδήγησε δύο φορές στο χειρουργείο για τον αστράγαλό του. Έτσι, εκείνη τη σεζόν έπαιξε σε μόλις 4 ματς. Επανέρχεται την επόμενη σεζόν με την Γκινγκάμπ να αγωνίζεται στην Ligue 1 και το 2014-15 έκανε μία πολύ καλή σεζόν (αντιμετώπισε μάλιστα τον ΠΑΟΚ στο Europa League= και έφτασε σε σημείο να θέτει με δηλώσεις του ζήτημα κλήσης του στην εθνική Αλγερίας (θεωρούσε ότι έπρεπε να ήταν μπακ απ του Γκουλάμ).

Από την επόμενη σεζόν επιβεβαιώθηκε η ευπάθεια που είχε στους τραυματισμούς με αποτέλεσμα οι επιδόσεις του να πέσουν σημαντικά φθάνοντας μέχρι τις 6 συμμετοχές στην αγωνιστική περίοδο που έκλεισε και τον οδήγησαν στην απόφασή του να αποχωρήσει μετά από οκτώ χσρόνια από την Γκινγκάμπ.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Λεβέκ εκτ'ος από το αριστερό, μπορεί να παίξει και στο δεξί άκρο της άμυνας αν χρειαστεί.

ΣΕΖΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ

2010-2011 National 40 2

2011-2012 Ligue 2 28 0

2012-2013 Ligue 2 4 0

2013-2014 Ligue 1 22 0

2014-2015 Ligue 1 26 1

2015-2016 Ligue 1 15 1

2016-2017 Ligue 1 4 0

*Οι συμμετοχές είναι σε όλες τις διοργανώσεις

Δείτε VIDEOS με τα κατορθώματά του:

Photo Credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ