ΠΑΟΚ

Λέκο: "Δεν σεβάστηκαν τους κανόνες"

Λέκο: "Δεν σεβάστηκαν τους κανόνες"

Ο βοηθός του Τούντορ, Ιβάν Λέκο, εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με την Λοκομοτίβα, ενώ επεσήμανε ότι ήταν εύκολη η απόφαση να αποκλειστούν από την αποστολή οι Λούκας και Περέιρα. Τι είπε για τα μεταγραφικά.

Ο Ιβάν Λέκο ήταν σαφής μιλώντας για την τιμωρία που επιβλήθηκε σε Λούκας και Περέιρα για τα πειθαρχικά παραπτωματά τους, τονίζοντας ότι όποιος δεν σέβεται τους κανόνες δεν θα έχει θέση στην ομάδα:

“Πρώτα απ' όλα είναι δυο παίκτες με ποιότητα και ιδιαίτερα για την ομάδα μας τον ΠΑΟΚ είναι πολύτιμοι. Αλλά κανείς δεν είναι πιο πολύτιμος από τον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν είναι πιο σημαντικός από τον ΠΑΟΚ. Από την στιγμή που δεν σέβονται τους κανόνες που υπάρχουν στην ομάδα όπως κάνουν όλοι, τότε δεν έχουν θέση στην ομάδα! Για εμάς είναι ξεκάθαρο αυτό. Εμείς θα στηριχθούμε στους παίκτες που δίνουν το 100% του εαυτού τους για τον ΠΑΟΚ! Δεν μας ενδιαφέρει κάτι άλλο. Σαφώς και δεν είμαστε χαζοί και ξέρουμε ότι τόσο ο Λούκας όσο και ο Περέιρα μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα στον ΠΑΟΚ."

"Όποιος δεν θέλει, να πάει στον αθλητικό διευθυντή"

Για το γεγονός ότι ενδεχομένως ο Λούκας με αυτό τον τρόπο να προσπαθεί να πιέσει για να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, σχολίασε: “Όποιος δε θέλει να μείνει μπορεί να πάει στον αθλητικό διευθυντή και στον πρόεδρο και να τους το ζητήσει. Αλλά είναι λάθος δρόμος αν νομίζει ότι δημιουργώντας προβλήματα στην ομάδα θα μπορέσει με αυτό τον τρόπο να την εκβιάσει. Στην προπόνηση απαιτούμε από τον καθένα να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Αν έχει πρόβλημα να πάει στα γραφεία να τα λύσει και όχι στο γήπεδο κάνοντας κακό στην ομάδα και στους συμπαίκτες του.”

"Είμαστε καλύτεροι από την Λοκομοτίβα"

Ο Λέκο εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες του Δικεφάλου ενόψει του πρώτου επίσημου ματς της σεζόν με αντίπαλο την Λοκομοτίβα: “Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα σε αυτό το διάστημα δούλεψε πολύ σκληρά, παρά το ότι είχαμε κάποιες δυσκολίες. Για παράδειγμα ουσιαστικά είμαστε μόλις κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες στο γήπεδο ενώ σπουδαίοι διεθνείς ποδοσφαιριστές ήρθαν αργότερα στην προετοιμασία. Αλλά παρά αυτά τα προβλήματα, τα παιδιά που είναι στην αποστολή δούλεψαν πολύ καλά, υπάρχει ποιότητα και έτσι είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι την Πέμπτη απέναντι στην Λοκομοτίβα που έχει σαφώς περισσότερες μέρες προετοιμασίας από εμάς αλλά και έχει δώσει ήδη τρεις επίσημους αγώνες. Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Λοκομοτίβα και έχουμε ποιότητα.”

"Σαφώς και δεν είμαστε πανέτοιμοι"

Ο βοηθός του Τούντορ ανέλυσε και την φιλοσοφία με την οποία δούλεψε η ομάδα το τελευταίο διάστημα στην Ολλανδία: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς είναι ότι είχαμε μόλις 2,5 εβδομάδες προετοιμασίας στη διάθεση μας και από αυτό το διάστημα μόλις μια εβδομάδα με όλους τους ποδοσφαιριστές παρόντες. Αλλά από την άλλη είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί οι παίκτες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατάλαβαν τι ζητάμε από αυτούς. Όχι μόνο σε ότι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά κυρίως στο ότι εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομαδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Να φτιάξουμε ένα σύνολο που θα παίζει ως ομάδα και μέρα με τη μέρα θα γίνεται καλύτερο. Σαφως και την Πέμπτη δε θα δείτε έναν πανέτοιμο ΠΑΟΚ. Αλλά θα δείτε από το πρώτο κιόλας επίσημο ματς, έναν ΠΑΟΚ που ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο, πώς να επιτίθεται και πως να αμύνεται.”

"Χρειαζόμαστε τέσσερις παίκτες"

Για τις μεταγραφές ο άμεσος συνεργάτης του Τούντορ σημείωσε: "Κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει ένα ολοκληρωμένο ρόστερ όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αλλά από την άλλη κατανοούμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Είναι τεράστιο πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να ενισχυθεί η όλη κατάσταση στην Ελλάδα σε ότι αφορά την Ευρωζώνη. Κατανοούμε λοιπόν ότι υπάρχουν προβλήματα και περιμένουμε. Σαφώς και η ομάδα χρειάζεται τρεις τέσσερις ποιοτικούς παίκτες, αλλά από την άλλη εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε και να εμπιστευόμαστε τους ποδοσφαιριστές που έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Θέλω, όμως, να πω ότι όλο το προπονητικό επιτελείο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Άρνεσεν και στον πρόεδρο της ομάδας και ξέρουμε ότι δουλεύουν για να κάνουν ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ και ότι έχουν πλάνο να τον κάνουν ισχυρό. Γι' αυτό και εμείς ως προπονητικό επιτελείο είμαστε αφοσιωμένοι στις προπονήσεις και στη δουλειά εντός αγωνιστικού χώρου."

"Γνωριζόμαστε χρόνια με τον Τούντορ"

Πως, όμως, ο Λέκο πήρε την απόφαση να εργαστεί στον ΠΑΟΚ; “Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και ξέρω τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Γνωρίζω ότι θα είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε μια μεγάλη ομάδα.Σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και σπουδαίο κόσμο. Ο ΠΑΟΚ είναι συναίσθημα και αυτό το έχω αντιληφθεί από τις πρώτες μέρες που είμαι εδώ. Επομένως ήταν εύκολο να πω το ναι στον Τούντορ με τον οποίο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και είναι επίσης και ένας σπουδαίος προπονητής και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Θέλουμε να δούμε τον ΠΑΟΚ να μεγαλώνει και να πετυχαίνει πράγματα. Να ξέρετε ότι γι' αυτό δουλεύουμε όλοι στην ομάδα ως προπονητικό επιτελείο. 24 ώρες την μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα αυτό σκεφτόμαστε, πώς να κάνουμε τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Ζούμε για τον ΠΑΟΚ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ