ΠΑΟΚ

Λάζαρ: "Η αυτοπεποίθηση θα μας πάει ψηλά"

Λάζαρ: "Η αυτοπεποίθηση θα μας πάει ψηλά"
Λάζαρ INTIME SPORTS

Ο Κοστίν Λάζαρ εξηγεί μέσω του Sport24.gr τις μεταπτώσεις στην απόδοσή του ΠΑΟΚ και εκφράζει την αισιοδοξία του για πολύ καλή πορεία και γεμάτη Τούμπα στη συνέχεια.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης αποτέλεσε μία τρανή απόδειξη για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Κοστίν Λάζαρ στον ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος μέσος, ιδιαίτερα κινητικός και κεφάτος, αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό του ΠΑΟΚ στην επίθεση προσφέροντας παράλληλα πολλά και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις αυξημένες ευθύνες που του αναλογούν φέτος, ωστόσο με τη συνέντευξή του στο Sport24.gr δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει την ομάδα του να φθάσει ψηλά.

Αρχικά, θα 'θέλαμε το σχόλιο σου για την εξέλιξη του αγώνα με τον Αστέρα... "Δεν είχαμε συγκέντρωση, σε ορισμένες στιγμές, στο πρώτο μέρος. Έπρεπε, στο δεύτερο μέρος, να αφήσουμε όλα τα προβλήματά μας στην άκρη, γιατί είχαμε πολλά στο κεφάλι μας, να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να πάρουμε τη νίκη. Αυτό κάναμε. Τόσο η ήττα από τη Ραπίντ αλλά και αυτή από τον Ατρόμητο μας επηρέασαν".

Πώς εξηγείς το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει άσχημα στα παιχνίδια και ανεβαίνει στο δεύτερο ημίχρονο;

"Ισως μας λείπει λίγη αυτοπεποίθηση, μετά και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Έχουμε μία ομάδα νεανική που σαφώς χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει την εμπειρία που απαιτείται για να διαχειρίζεται τέτοια παιχνίδια".

Τη δεδομένη χρονική περίοδο και με τα προβλήματα τραυματισμών έμπειρων παικτών μήπως τελικά για τον ΠΑΟΚ μετρά το αποτέλεσμα και όχι οι εμφανίσεις;

"Δεν υπάρχει ομάδα που να μη θέλει, στο επόμενο παιχνίδι, να παίξει καλύτερα από το προηγούμενο. Το ζητούμενο όμως στο πρωτάθλημα, αλλά και σε κάθε παιχνίδι, είναι η νίκη. Υπάρχουν παιχνίδια που παίζεις καλά και δεν κερδίζεις και παιχνίδια που δεν παίζεις καλά και κερδίζεις. Ο δικός μας στόχος είναι η νίκη, και είναι δύσκολο να μη παίζεις καλά και να κερδίζεις συνέχεια, αλλά πρέπει να βελτιώνεσαι".

Μετά από επτά παιχνίδια,μπορείς να προσδιορίσεις το στόχο του ΠΑΟΚ για φέτος;

"Μπορούμε να πετύχουμε ότι πέρσι, να είμαστε ψηλά. Αν έχουμε αυτοπεποίθηση, μπορούμε να φθάσουμε στο πρωτάθλημα. Πολλές ομάδες έχουν αποδυναμωθεί φέτος και νομίζω είναι μια ευκαιρία για μας να κοιτάξουμε ψηλά. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα, όμως, γι΄αυτό, καλύτερα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε μετά το τέλος του πρώτου μισού του πρωταθλήματος".

Οι σκέψεις σου για το παιχνίδι με την Ξάνθη;

"Άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι μας περιμένει το Σάββατο. Η Ξάνθη είναι μια ομάδα δυνατή, και εμείς πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο για να πανηγυρίσουμε μια εκτός έδρας νίκη, την οποία την έχουμε ανάγκη για πολλούς λόγους".

Σε βοήθησε η παρουσία σου στα παιχνίδια της εθνικής Ρουμανίας;

"Νιώθω εξαιρετικά, είμαι καλά. Για ένα ποδοσφαιριστή η καλύτερη προπόνηση είναι να παίξεις δυο παιχνίδια την εβδομάδα. Αυτό έκανα και εγώ με την Εθνική ομάδα".

Σ' αυτή τη νεανική ομάδα ο ρόλος σου ποιος είναι; Αισθάνεσαι ότι οι ευθύνες είναι περισσότερες για σένα;

"Σίγουρα νιώθω μεγαλύτερη ευθύνη. Ξέρω οτι ο κόσμος περιμένει από μένα να είμαι από τους παίκτες που θα πηγαίνουν καλά σ' αυτή την ομάδα. Προσπαθώ και εγώ και οι συμπαίκτες μου να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι. Δεν θέλω να απογοητεύσω τον κόσμο, αλλά δεν γίνεται πάντα να επιτυγχάνεις".

Πέρσι είχες συμπαίκτη τον Γκαρσία, φέτος, μέχρι τώρα, συνεργάζεσαι με τον Κάτσε. Η γνώμη σου γι' αυτή τη συνεργασία;

"Ο Κάτσε είναι ένας καλός, νεαρός παίκτης. Χρειάζεται πολλά ακόμη, για μένα είναι καλό να υπάρχουν καλοί νεαροί παίκτες που ξέρουν τι θέλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με βοηθά. Για τον Γκαρσία, δεν χρειάζεται να πω κάτι. Ο Γκαρσία είναι Γκαρσία, έχει τεράστια εμπειρία".

Ο Κάτσε με τα τρεξίματά του σου αφαιρεί δουλειά στον ανασταλτικό τομέα και σου δίνει τη δυνατότητα να αφοσιωθείς στο κομμάτι της οργάνωσης παιχνιδιού περισσότερο;

"Όχι, και οι δυο έχουμε τα ίδια καθήκοντα στο γήπεδο, και ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει τη μπάλα και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να πετύχουμε γκολ. Σίγουρα, είμαστε διαφορετικοί παίκτες, καθώς έχουμε άλλα χαρακτηριστικά, και αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να συνδυαστούμε για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα".

Το σχόλιο σου για την εικόνα της άδειας Τούμπας;

"Σίγουρα και οι οπαδοί, όπως και εμείς στην ομάδα, περνούν διάφορες περιόδους. Είμαι σίγουρος ότι στα σημαντικά παιχνίδια, στα ντέρμπι, η Τούμπα θα είναι γεμάτη. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι η ομάδα τους χρειάζεται σε όλα τα παιχνίδια, ακόμα και σε αυτά που παίζουμε με ομάδες που δεν είναι τόσο δυνατές. Τους θέλουμε κοντά μας για να μας δώσουν δύναμη με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ