ΠΑΟΚ

Λαγωνίδης: "Ευλογία που ο Άγγελος ασχολήθηκε με τα παιδιά"

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΑΟΚ Α ΕΘΝΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΑΟΚ Α ΕΘΝΙΚΗ INTIME SPORTS

Ο Κώστας Λαγωνίδης ανέλυσε τα κέρδη του ΠΑΟΚ από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ.

Λίγο πριν η αποστολή του ΠΑΟΚ επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για το ταξίδι της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη και μετά από 17 μέρες επίπονης προετοιμασίας στην Ολλανδία, ο γενικός αρχηγός του Δικεφάλου, Κώστας Λαγωνίδης, κατέθεσε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε τα συμπεράσματά του. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον απολογισμό της προετοιμασίας: " Πρώτα απ΄ όλα είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ κοντά στην ομάδα. Μόνο θετικά πράγματα μπορώ να πω από την προετοιμασία. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμούς, πέρα από κάποιους επιπόλαιους που όμως είναι στο πρόγραμμα ακόμη και των καθημερινών προπονήσεων. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και το ευχάριστο είναι πως όλα τα παιδιά έδειξαν ζήλο, αλλά και πειθαρχία όπως αρμόζει σε μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την συμπεριφορά των παιδιών και μέσα στο γήπεδο αλλά και κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο ξενοδοχείο. Μάλιστα δεχθήκαμε και τα συγχαρητήρια των ανθρώπων του ξενοδοχείου για αυτό".

Για το εάν τα νεαρά παιδιά μπορούν να αντέξουν το βάρος της φανέλας: " Είναι δεδομένο ότι χαίρομαι όταν βλέπω αυτά τα παιδιά στην πρώτη ομάδα. Πολλά από αυτά τα γνωρίζω από την ηλικία των 12 ετών. Τους είδα στο προπαιδικό, στο παιδικό, στους έφηβους και τώρα εδώ με την πρώτη ομάδα. Αλλά πρέπει να ξέρουν και τους το έχω πει ότι δεν αρκεί να είναι στο ρόστερ. Χρειάζεται πολλή δουλειά από μέρους τους. Τους υπενθυμίζω καθημερινά ότι πρέπει να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται, κάτι ανάλογο φυσικά κάνει και ο προπονητής τους με... ιδιαίτερα μαθήματα. Πρέπει να μάθουν τις απαιτήσεις της ομάδας, την ιστορία της ομάδας και αυτό θα είναι καλό και για τα παιδιά αλλά και για τον ΠΑΟΚ".

Για το γεγονός ότι στην προετοιμασία συμμετείχαν πολλά νεαρά παιδιά: " Νομίζω ότι ήταν χρήσιμο. Πολύ απλά διότι έπρεπε να συμπληρώσουμε το ρόστερ για να βγει σωστά η προετοιμασία. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ακόμη: ο προπονητής θέλει να είναι δίκαιος. Έτσι μέσα από αυτές τις καθημερινές προπονήσεις και τα φιλικά είχε τη δυνατότητα να σχηματίσει μια άποψη για το καθένα, κάτι που δε θα συνέβαινε αν δεν ήταν εδώ μαζί μας στην προετοιμασία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν να δοκιμαστούν και να πάρει έτσι την τελική απόφαση ο προπονητής για το αν αξίζουν να είναι στο ρόστερ".

Για τους ξένους παίκτες που αποκτήθηκαν: "Πρώτα απ΄όλα να ξεκαθαρίσω ότι ο ρόλος μου δεν είναι να κρίνω τους ποδοσφαιριστές. Είναι σίγουρο ότι τα παιδιά που αποκτήθηκαν, ήρθαν με την προοπτική να προσφέρουν στην ομάδα. Γενικώς αυτό που μας ενδιαφέρει και με τους ξένους, αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά είναι να νιώσουν και να δημιουργήσουν το οικογενειακό κλίμα. Να γουστάρουν που είναι στον ΠΑΟΚ. Να έρχονται πιο νωρίς στις προπονήσεις γιατί θα γουστάρουν τις ώρες που θα βρίσκονται με τους συμπαίκτες τους και με το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα".

Για το προαίσθημα του πως θα κυλήσει η χρονιά: " Προαίσθημα δεν έχω. Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι ότι σε αυτές τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, τόσο στο Ελατοχώρι όσο και στην Ολλανδία, όλα κύλησαν όπως έπρεπε, ομαλά. Σαφώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τους επίσημους αγώνες και υπάρχει και η αγωνία και το άγχος που είναι φυσιολογικά. Εδώ στην Ολλανδία δεν είχαμε αυτό το άγχος και γνωρίζουμε πως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν".

Για τις αλλαγές στον ΠΑΟΚ επί Σαββίδη: " Έχουν αλλάξει τα πράγματα, κάτι που ποτέ δε θα μπορούσα να το διανοηθώ ότι θα συνέβαινε. Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί όπως τα μεγάλα σωματεία της Ευρώπης. Αυτό που απομένει είναι να ανέβει και το αγωνιστικό και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα το δούμε και αυτό. Είμαστε κοντά στο να το δούμε...".

Για την συνεργασία του Αναστασιάδη με τα νεαρά παιδιά: " Γνωρίζετε ότι με τον Άγγελο έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Δεν μπορώ παρά να πω μόνο καλά λόγια. Θέλω να ξέρετε, ότι είναι ευλογία για αυτά τα παιδιά που ο Άγγελος ασχολήθηκε μαζί τους. Δεν ξέρω πόσα παιδιά θα μείνουν στην ομάδα. Αλλά ακόμη και αυτοί που θα πάνε δανεικοί είναι σίγουρο ότι αυτή η προετοιμασία ήταν εμπειρία ζωής για αυτούς και θα τους βοηθήσει στην καριέρα τους".

Για το σύνθημα χαμηλά τη μπάλα που προσπαθεί να περάσει ο Αναστασιάδης: " Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Οι χαμηλοί τόνοι είναι οι ενδεδειγμένοι αυτή τη στιγμή. Τα περασμένα χρόνια ξεκινούσαμε ανάποδα και στο τέλος ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι. Πιστεύω πως οι χαμηλοί τόνοι είναι ο σωστός τρόπος για να πάμε καλά στην χρονιά. Σημαντικό επίσης είναι και θα το τονίσω και πάλι να λειτουργούμε ως ομάδα. Δεν αναφέρομαι μόνο στους ποδοσφαιριστές αλλά και σε μένα, στο προπονητικό επιτελείο αλλά και στα παιδιά που κάνουν πολύ δουλειά και δεν είναι στο προσκήνιο. Θέλουμε και ήδη λειτουργούμε ως ομάδα με όλη την σημασία της λέξης".

Για το αν συμφωνεί με τον Τζαβέλλα που δήλωσε ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι πιο ΠΑΟΚ από πέρσι: " Για να το λένε αυτό οι παίκτες σημαίνει ότι περάσαμε ήδη αυτό το μήνυμα στην ομάδα. Νομίζω ότι σε βάθος χρόνου θα το διαπιστώσει και ο κόσμος αυτό".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ