ΠΑΟΚ

Κυριάκος: "Καλύτερο, αλλά όχι το πρωτάθλημα που ονειρευόμαστε"

Κυριάκος: "Καλύτερο, αλλά όχι το πρωτάθλημα που ονειρευόμαστε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος εξήγησε την ήπιων τόνων, αλλά επιφυλακτική στάση του Δικεφάλου, ανέλυσε την φιλοσοφία με την οποία έγιναν οι μεταγραφές και απένειμε εύσημα στον Σταύρο Κοντονή για τις κινήσεις που έκανε με FIFA και UEFA

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για όλα τα θέματα επικαιρότητας έκανε ο υπέύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον "Libero 107,4".

Εξήγησε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν ανέβασε τόνους μετά την διαιτησία Αρετόπουλου, μίλησε για δυναμική της φετινής ομάδα του Δικεφάλου και εξήγησε το σκεπτικό των μεταγραφών και των επιλογών σε παίκτες.

Για την πολύ καλή αρχή που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ στη σεζόν:
"Στο ποδόσφαιρο δεν έχει εύκολες και δύσκολες στιγμές, μακάρι όλα να πηγαίνουν καλά και στην δική μας την ομάδα και στο ποδόσφαιρο σε μια χρονιά με ανακατατάξεις. Κάθε μέρα πρέπει να είσαι πάντα στα "κόκκινα", αγωνιστικά όντως η ομάδα είναι σε πολύ καλό σημείο και δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη. Και εφόσον η ομάδα κερδίζει την εμπιστοσύνη και στις δύσκολες στιγμές της, τότε όλα θα πάνε καλύτερα...".

Για το ότι την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League παρουσία του Σταύρου Κοντονή:
"Είναι θετικό το γεγονός πως οι συνεδριάσεις στη Λίγκα αποκτούν περιεχόμενο, νόημα, έχει καιρό που συμβαίνει αυτό, υπάρχει διάθεση απ΄όλους να λυθούν προβλήματα ουσιαστικά, ζητήματα που δεν έμπαιναν στο τραπέζι τις προηγούμενες χρονιές, γιατί όπως έχω πει στη συνεδρίαση έμπαινε θέμα... αν πετάει ο γάιδαρος και έβγαινε ότι πετάει.

Δεν είχαν νόημα να συζητηθούν σοβαρά θέματα, αυτό το πράγμα τώρα έχει διαταραχθεί προς το θετικότερο και μπορούν να συζητηθούν σοβαρά θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο. Σαφώς είναι θετικό να υπάρχει η παρουσία της Πολιτείας. Δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο πρόσφατα, αν και ο κ. Κοντονής έχει κάνει συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες και με εκπρόσωπους ομάδων...".

Για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ που προανήγγειλε ανακατατάξεις:
"Ακόμη δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο, θα μάθει ο κόσμος τις αλλαγές όσο πλησιάζουμε εκείνες τις ημέρες. Γενικότερα στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωνόμαστε συνεχώς σε όλα τα θέματα. Ένα από αυτά είναι το διοικητικό συμβούλιο, ο τρόπος διοίκησης. Βέβαια, ανακοινώνονται έγκαιρα για να παρακολουθούν τα Μέσα και οι μέτοχοι, αφορούν την βελτίωση της στρατηγικής και της καθημερινότητας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ".

Για το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του ΠΑΟΚ μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές:
"Από πέρσι την Άνοιξη και τον ημιτελικό Κυπέλλου άνοιξε ένας ασκός του Αιόλου, για μένα καλά έκανε και άνοιξε, ακόμη κι αν έγινε με πιο απότομο τρόπο απ΄ότι έπρεπε, έγιναν πολλές συζητήσεις, είχαμε πολλά επεισόδια μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Όλα όσα έγιναν έκτοτε, είναι προς την κατεύθυνση που επιθυμούσαμε. Στην κατεύθυνση της διάλυσης ενός συστήματος διαφθοράς στους κόλπους της ΕΠΟ, ένα πρωτάθλημα πιο δίκαιο με μεγαλύτερη διαφάνεια, ισονομία, πράγματα που ενδεχομένως να είναι αυτονόητα αλλά στην Ελλάδα είχαμε ξεχάσει πότε συνέβησαν τελευταία φορά.

Δεν σημαίνει πως φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής, είμαστε σε μια διαδικασία που παρατηρούμε με επιφυλακτικότητα τις επόμενες κινήσεις, δεσμευτήκαμε όλοι πως θα κάνουμε ένα βήμα προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα, παρότι δεν έχουν ικανοποιηθεί στο 100% οι προϋποθέσεις μας καθώς υπάρχουν πρόσωπα στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν θέλουμε να υπάρχουν και έχουν ημερομηνία λήξης στις εκλογές της ΕΠΟ. Νομίζω πως είμαστε σε αυτήν την φάση.

Είναι ένα πρωτάθλημα που άρχισε με καλύτερους όρους από το περσινό αλλά δεν είναι και ένα πρωτάθλημα που ονειρευόμαστε. Και γι΄αυτό το λόγο εμείς αποφασίσαμε -όχι ακριβώς να κάνουμε πίσω σε ορισμένα πράγματα- αλλά να αφήσουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να διορθωθούν. Νομίζω πως είμαστε σε καλύτερο δρόμο. Στο τέλος της διαδρομής θα φτάσουμε όχι μόνο με τις εκλογές της ΕΠΟ και την αλλαγή της διοίκησης, αλλά με το αν η επόμενη ημέρα έχει πράγματα που έλειπαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο επί δεκαετίες, διαφάνεια, ισονομία...".

Για το τι διαβεβαιώσεις πήρε ο ΠΑΟΚ και αποφάσισε να "κατέβει" στο πρωτάθλημα:
"Νομίζω πως δεν είναι ο ΠΑΟΚ μόνος του, είναι όλες οι ομάδες που ήθελαν την αλλαγή. Αλλά να μιλήσουμε για εμάς, ασφαλώς όσα έγιναν στο κομμάτι της τακτικής διαιτησίας και στους ορισμούς των διαιτητών, ήταν ένα σημάδι πως θα δημιουργηθούν συνθήκες ισονομίας. Είμαστε επιφυλακτικοί μετά από τόσα χρόνια διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να πιστέψουμε πως σε ένα βράδυ άλλαξαν όλα.

Παρότι υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική από τον ΠΑΟΚ, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, προς τα που πρέπει να πάνε τα πράγματα και επειδή κατευθύνονται προς τα εκεί, χωρίς να παρεκκλίνεις λοιπόν, υπάρχουν στιγμές που πρέπει να κάνεις κινήσεις τακτικής. Περιμένουμε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να ικανοποιηθούν πλήρως και οι υπόλοιποι".

Για τη στήριξη στην παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου:
"Αξίζει να πιστωθεί ειδικά στον Ιβάν Σαββίδη πως όλα όσα έχει πει για την ΕΠΟ δικαιώνεται μέρα με τη μέρα. Εξ΄αρχής ο ΠΑΟΚ τάχθηκε υπερ προτάσεων, εναντίον του υπάρχοντος συστήματος και θα ήταν στο πλευρό εκείνου που θα κατέβαινε με αντίθετες προτάσεις από αυτές που υπάρχουν τώρα, προτάσεις ισονομίας, διαφάνειας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το βασικό είναι πως τον Βαγγέλη Γραμμένο τον στήριξαν οι ενώσεις, προτάθηκε από έναν πλειοψηφικό αριθμό ενώσεων, το ύφος του και αυτά που δείχνει πως θέλει να εφαρμόσει μας βρίσκουν σύμφωνους και νομίζω ότι έχει κλειδώσει πως εκείνος θα είναι ο νικητής. Σε εκείνον πέφτει η ευθύνη της επόμενης ημέρας, αν δεν είναι αυτό που οραματιζόμαστε, πάντα θα έχουμε κριτική αντιμετώπιση των θεσμών.

Είναι η ανάγκη να επιστρέψουν οι Κυριακές στον κόσμο που αγαπάει το άθλημα, θα ήταν ανόητος να διοικήσει κάποιος με τους ίδιους, όρους. 'Εχει φτάσει πλέον το μαχαίρι στο λαιμό και πρέπει να αποφασίσουμε και αυτό κάνουμε, αν θα συνεχίσουμε, γιατί το ποδόσφαιρο με τους χτεσινούς όρους δεν μπορεί να συνεχιστεί".

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν αντιδρά, ιδιαιτέρως μετά την διαιτησία του Αρετόπουλου και δεν τοποθετείται επίσημα:
"Προσωπικά πιστεύω πως φωνάζεις όταν νιώθεις αδύναμος και ψάχνεις συμμάχους στην κοινή γνώμη και όταν λέω φωνάζεις, εννοώντας τις ανακοινώσεις. Οι ανακοινώσεις δεν κάνουν έναν διαιτητή καλύτερο ή χειρότερο ούτε δεσμεύουν κάποιον να σου έχει καλύτερη διαιτησία την επόμενη αγωνιστική. Αυτό είναι το προσωπικό κομμάτι.

Το δεύτερο είναι, ότι εμείς δεσμευόμαστε πως με επιφυλακτική στάση και με ανοχή θα παρακολουθούμε και θα αξιολογούμε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται. Όπως δεν βγήκαμε με πανηγυρτζίδικη διάθεση μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής να μιλήσουμε για ωραίες διαιτησίες βλέποντας μια και μόνο αγωνιστική, έτσι δεν θα βγούμε να καταγγείλουμε και την προσπάθεια που γίνεται....

Δεν παίζει ρόλο το αποτέλεσμα, έχουμε φωνάξει και μετά από νίκες, έχουμε δώσει συγχαρητήρια σε διαιτητές και μετά από ήττες. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε ότι είναι λάθη για όλους, ότι δεν υπάρχει μια κεντρική κατεύθυνση της διαιτησίας να ευνοήσει μια ομάδα. Τέτοιο συμπέρασμα δεν μπορείς να βγάλεις ούτε σε μία ούτε σε δυο αγωνιστικές. Θα πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να διατηρούμε και εμείς την σοβαρότητα μας, δεν μπορούμε να αλλάζουμε στάση κάθε εβδομάδα.

Είπαμε πριν από δυο εβδομάδες όταν έγινε η συμφωνία με τον τρόπο ορισμού της διαιτησίας, να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν, χωρίς να κυνηγάμε τις εντυπώσεις και να αξιολογούμε καθημερινά αυτή τη δουλειά. Ότι παράπονα υπάρχουν ή υπόνοιες ότι δεν γίνεται καλά, ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να τα εκφράζει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Η κουβέντα θα είχε νόημα αν κάποιος θεωρούσε ότι σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποκτήσει πρωτοφανή δυναμική στα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου, στην Πολιτεία ή ότι η δυναμική του Ιβάν Σαββίδη δεν προκαλεί το σεβασμό απέναντί μας. Δεν αγνοούν τον ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται συνεχώς να εκφράζεται ο ΠΑΟΚ με ανακοινώσεις, θα μπορούμε αφού περάσει ένα διάστημα να έχουμε ολοκληρωμένη θέση. Η εικόνα δίνεται από τους ορισμούς, αν δεν προκαλούν το κοινό αίσθημα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Είναι αδύνατο να περιμένουμε πως οι διαιτητές δεν θα κάνουν λάθη.

Εμείς αξιολογούμε και εφόσον κρίνουμε πως δεν είναι στην κατεύθυνση που μας εγγυήθηκαν θα αντιδράσουμε και η αντίδραση μας φέρνει αποτέλεσμα. Δεν έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη όσο υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να επηρεάσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουμε όμως δεσμευτεί πως θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με καλή διάθεση μέχρι να μας αποδείξουν ότι κάναμε λάθος. Δεν είδαμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είδε ο κόσμος στην Τρίπολη αλλά δεν έχουμε τα στοιχεία να υποστηρίξουμε πως κάτι έγινε θεμιτά ή με στόχο και στρατηγική εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη έχει τη δυναμική να μην αντιδρά για τις εντυπώσεις αλλά αντιδρά και πετυχαίνει και αυτό μας το πιστώνουν και οι πιο δύσπιστοι. Είμαστε επιφυλακτικοί σε αυτήν την φάση για την επόμενη ημέρα, μια υπόθεση ενός μήνα. Ασφαλώς σε αυτόν τον μήνα δεν θα επιτρέψουμε στα φαντάσματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να βγάλουν όλα τα απωθημένα τους στον ΠΑΟΚ επειδή τους κυνηγήσαμε και πετύχαμε την έξοδο τους.

Υπάρχουν κατάλοιπα του παρελθόντος στη συνείδηση του κόσμου. Ο κόσμος δεν έχει στη συνείδησή του πόσο έχει δυναμώσει ο ΠΑΟΚ και μπορεί να επιτυγχάνει αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν το πιστεύει 100% πως ο ΠΑΟΚ ανήκει αυτήν την στιγμή σε έναν άνθρωπο που έχει τέτοια επιμονή και σήμερα όλοι έρχονται στα λόγια του καθώς έχει πετύχει αυτά που έλεγε πριν από τρία, τέσσερα χρόνια".

Για την αίσθηση που υπάρχει μέσα στην ομάδα:
"Οριστικά συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν από την αρχή, τα πράγματα έχουν ξεκινήσει με το δεξί, είναι ενθαρρυντικά, η ομάδα φτιάχνεται και μοντάρεται από έναν προπονητή που αποδεικνύει τη δουλειά που γίνεται μέσα από πειστικές εμφανίσεις. Τώρα σαφώς δεν μπορείς να δεις μια ομάδα με συνεχόμενα 90 λεπτά, είναι σημαντικό να δείχνεις την ανωτερότητά σου, να βάζεις τα γκολ και να διαχειρίζεσαι τα αποτελέσματα. Η ομάδα τα πάει περίφημα και το βασικό είναι να το πιστέψει ο κόσμος. Στα δύσκολα βράδια η μεγάλη ομάδα ξεχωρίζει από την μικρή...".

Για το αν μπορούμε να μιλάμε για ευστοχία στις μεταγραφές:
"Είναι σαν να ευλογούμε τα γένια μας, μακάρι να το λέει ο κόσμος. Θεωρώ ότι τα στοιχεία που παίρνουμε από τους παίκτες και από τον Ίβιτς -ο οποίος δεν ήταν ένα ρίσκο για εμάς, τον γνωρίζουμε καλά- είναι θετικά. Το βασικό είναι πως έγιναν έγκαιρα, το 90% βρισκόταν στην προετοιμασία και είχαν το χρόνο να ενσωματωθούν...".

Για το αν ήταν όλες επιλογές του Λούμπος Μίχελ:
"Ο τρόπος αξιολόγησης, σκάουτινγκ και τελικής επιλογής ήταν θέμα προπονητή και τεχνικού διευθυντή και πιστώνεται και στους δυο αλλά και σε εκείνον που τις διαπραγματεύεται. Έχει διπλή ιδιότητα ο κ. Μίχελ είναι και πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής. Το καλοκαίρι λειτούργησε περισσότερο ως τεχνικός διευθυντής, και μιλώντας για χρόνους και ποιότητα, πέτυχε διάνα μέχρι σήμερα",

Για το γεγονός πως ο Λούμπος Μίχελ ήταν στο πάγκο στο ματς με τη Φιορεντίνα και εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη διαιτησία:
"Εκεί λειτούργησε ως τεχνικός διευθυντής, δεν σημαίνει πως μια ομάδα που έχει έναν πρώην διαιτητή στις τάξεις της θα έχει και ευνοϊκή διαιτησία. Αλλιώς όλες οι ομάδες θα κινούνταν προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να πιστεύω ήταν τυχαίο γεγονός οι κακές διαιτησίες στην Ευρώπη".

Για το αν ο Γιώργος Σαββίδης είχε εμπλοκή στη μεταγραφή του Μάμε Τιάμ:
"Η οικογένεια Σαββίδη είναι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το τι μπορεί να κάνει είναι αυτονόητο, αν θέλει να φέρει παίκτη, θα το κάνει. Από κει και πέρα κανένας παίκτης δεν πάρθηκε με απόφαση ενός, υπάρχουν δομές στον ΠΑΟΚ. Για να έρθει ένας παίκτης θα πρέπει να συμφωνήσει ο τεχνικός διευθυντής, ο προπονητής και ο ιδιοκτήτης. Όλοι συμφώνησαν πως είναι ένας καλός παίκτης στην κατάλληλη ηλικία, στην κατάλληλη τιμή και πρέπει να έρθει στην ομάδα. Να το θέσω και διαφορετικά, ασφαλώς ο Σαββίδης πλήρωσε για τον Μπερμπάτοφ, αλλά υπήρχε κανείς που δεν τον ήθελε;"

Για τους "κομμένους" ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ:
"Είχαν ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζονται προκειμένου να βρουν ομάδα, δεν βρέθηκε ομάδα, εμείς τους αντιμετωπίζουμε με απόλυτο σεβασμό για να προπονούνται σωστά, είναι και θέμα συνεννόησης να υπάρξει ευνοϊκή κατάληξη και για τις δυο πλευρές".

Για την αντιμετώπιση που έτυχε ο ΠΑΟΚ από τα ΜΜΕ μετά την νίκη στην Τρίπολη:
"Δεν είχε να κάνει τόσο με την αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ αλλά για την γενικότερη αντιμετώπιση του Ιβάν Σαββίδη ειδικά όταν προέρχεται από τοπικά Μέσα ή Μέσα με τον μανδύα του αντικειμενικού και βλέπεις μια επιφυλακτικότητα απέναντι στις κινήσεις του μεγαλομετόχου ειδικά όταν αποδεικνύονται σωστές ή όταν δυσκολεύονται να απονείμουν εύσημα σε αντίθεση με την κριτική.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι ένας άνθρωπος που δεν ξεχρέωσε απλά τον ΠΑΟΚ, ανήκει στην ελίτ επιχειρηματιών, και όταν ο λόγος του περνάει και εμείς του φθείρουμε το προφίλ ή δυσκολευόμαστε να του αναγνωρίσουμε τα θετικά, είναι περίεργο ως ύποπτο".

Για τη νομική οδό που θα ακολουθήσει με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες:
"Έχουν προχωρήσει όλα, έχουν γίνει...".

Για τους χειρισμούς του Κοντονή και την διάθεση του ΠΑΟΚ:
"Απόλυτη απάντηση ναι και όχι δεν μπορεί να δοθεί. Αυτό που ζητούσαμε χρόνια πριν το βρήκαμε, τη διάθεση παρεμβατικότητας, την είδαμε. Ταρακούνησε στην αρχή με λάθος ατζέντα, άργησε να πάει στην ουσία του προβλήματος αλλά οι κινήσεις με UEFA και FIFA κρίνονται πετυχημένες, υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να συζητηθούν. Υπάρχουν πράγματα που χρίζουν βελτίωσης και άλλα που εξελίχθηκαν θετικά..."

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ