ΠΑΟΚ

Κυριάκος: "Δε μπορεί να κάνει δημόσιες σχέσεις ο Κομίνης"

ΠΑΟΚ - ΠΙΡΙΝ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ)
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
ΠΑΟΚ - ΠΙΡΙΝ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Επίθεση σε Κομίνη, Παναθηναϊκό και τον "επικοινωνιακό μηχανισμό του Παναθηναϊκού" εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, με δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό "Metropolis" αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν συμβεί μετά τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και την οριστική διακοπή του αγώνα.

Ο Κ. Κυριάκος, ανέφερε:

Για τις δηλώσεις Λυμπερόπουλου, Μαυροκουκουλάκη και των διοικούντων του Παναθηναϊκού:
"Για ανθρώπους που γελοιοποιούνται μόνοι τους δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτα. Διαχωρίζω τον Λυμπερόπουλο που με στενοχωρεί ιδιαίτερα γιατί έχει ήθος, ξέρω τη νοοτροπία του για το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι τα είπε εν θερμώ και κάποια στιγμή θα ανακαλέσει. Οι υπόλοιποι είναι οι άνθρωποι που στήνουν έναν επικοινωνιακό μηχανισμό υπέρ του Παναθηναϊκού και τώρα λούζονται τα αποτελέσματα. Όποιος παρακολουθεί εδώ και 15-20 μέρες τον επικοινωνιακό μηχανισμό του Παναθηναϊκού αντιλαμβάνεται ότι θα όπλιζε το χέρι ενός ηλιθίου που βρίσκεται πάντα σε κάθε γήπεδο".

Για το ποιους θεωρεί ηθικούς αυτουργούς:
"Αυτούς που για να καλύψουν τα δικά τους συμφέροντα, μετά τον δεύτερο ημιτελικό έστησαν ένα πανηγύρι εδώ και 20 μέρες με τα Μέσα ιδιοκτησίας του κ. Αλαφούζου. Αν δεν το έκανε η διοίκηση του Παναθηναϊκού αλλά οι δημοσιογράφοι αυτών των μέσων από υπερβάλλοντα ζήλο, ας το ξεκαθαρίσουν οι ίδιοι".

Για όσα έγιναν μετά τον τραυματισμό του Ιβιτς:
"Έπεσε κάτω ο κ. Ιβιτς, πήγε στα αποδυτήρια εξετάστηκε από τον γιατρό του αγώνα και η σύσταση του γιατρού ήταν να εξεταστεί στο νοσοκομείο. Αυτό και έγινε και δεν μπορώ να καταλάβω γατί το συζητάμε τόσο πολύ. Αντί να καταδικάσουμε τα επεισόδια σε όλα τα γήπεδα, βλέπουμε μια προσπάθεια από τον Παναθηναϊκό να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα και ούτε λίγο ούτε πολύ να θέλουν να τους ζητήσουμε και συγγνώμη που τραυματίστηκε ο Ιβιτς".

Για τον διαιτητή Κομίνη και όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα:
"Ο κ. Κομίνης πρέπει να σταματήσει να κάνει δημόσιες σχέσεις. Δεν μπορεί να τα έχει καλά με όλους και σίγουρα δεν τα έχει καλά με εμάς με τις διαιτησίες του. Με το φύλλο αγώνα προσπάθησε να καλύψει την πλάτη του απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι δυνατόν να γίνεται σύρραξη ποδοσφαιριστών και ο διαιτητής να μπαίνει στα αποδυτήρια για να επιβάλλει τις πειθαρχικές ποινές; Το φύλλο αυτού του αγώνα πρέπει να είναι το τελευταίο επίσημο έγγραφο που υπέγραψε ως διαιτητής. Να φύγει μόνος του. Αν δεν ντρέπεται με ό,τι έγραψε και το παρέδωσε στη 1:30, δεν μπορούμε να περιμένουμε δικαιοσύνη από έναν τέτοιον άνθρωπο. Και δε μιλάω για τη διαιτησία του στο χορτάρι, αλλά μόνο γι' αυτό".

Για το αν ο κ. Κομίνης πρέπει να τελειώσει από τη διαιτησία:
"Από ένα σημείο και μετά έγιναν όλα λάθος. Προφανώς στην ανάπαυλα κάτι πείραξε τον κ. Κομίνη και βγήκε με εκδικητική διάθεση προς τον ΠΑΟΚ. Φαίνεται πως έχουμε πληρώσει με πάρα πολύ με άσχημες διαιτησίες την αμυντική μας στάση. Ρίξαμε τους τόνους για τη διαιτησία, δεν προσπαθήσαμε να κάνουμε το άσπρο-μαύρο όπως ο Παναθηναϊκός. Βάλτε δίπλα-δίπλα τα λάθη του Κύζα στην Τούμπα και αυτά του Κομίνη στη Λεωφόρο. Γιατί διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός; Για την κόκκινη του Χουλτ;

Ο Ουάρντα πήρε δυο κίτρινες σε τρία λεπτά χωρίς να έχει κάνει καν φάουλ. Το φάουλ του Μολέδο στον Πρίγιοβιτς δεν ήταν πιο πολύ φάουλ από αυτά που σφύριξαν στον Ουάρντα. Επίσης διαμαρτύρεται για μία αγκωνιά του Μάτος. Είδατε πόσοι χτυπήσανε τον Κρέσπο ενώ ήταν πεσμένος; Δεν ξέρω αν ήθελε να διεκπεραιώσει κάτι ο κ. Κομίνης και το λέω έτσι για να προσέχουμε, γιατί υπάρχουν και εισαγγελείς. Ο,τι λεμε είναι στοιχειοθετημένο. Αν ανεβάσουμε κι εμείς τους τόνους μπορεί να δώσουμε το δικαίωμα σε κάποιον ηλίθιο να πετάξει κάτι. Αυτά πρέπει να τελειώνουν από την αρχή τους".

Για τον Μπεργκ που ξεκίνησε τη σύρραξη των παικτών και γλίτωσε με κίτρινη κάρτα:
"Δε θέλω να σχολιάσω, υπάρχουν τα βίντεο. Οι αγωνιστικές επιδόσεις του Μπεργκ είναι ζηλευτές, είναι ίσως ο καλύτερος επιθετικός του Πρωταθλήματος αλλά δεν ξέρω αν η συμπεριφορά του επηρεάστηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στον Παναθηναϊκό. Αυτό πάντως με τη μόνιμη αντίδραση, κλάψα και χτυπήματα επί δικαίων και αδίκων, μοιάζει με αυτό που κάνουν τα Μέσα του Παναθηναϊκού και θέλει μεγάλη προσοχή.

Το κάναμε και στην ανακοίνωσή μας. Εμείς δεν έχουμε κάτι με ανθρώπους που τίμησαν τον Παναθηναϊκό ή τις άλλες ομάδες. Οι διοικήσεις των ΠΑΕ δεν είναι οι ίδιες οι ομάδες. Απλά κάθε ΠΑΕ έχει έναν τρόπο να εκφράζεται. Αυτό το πράγμα που γίνεται με τον Παναθηναϊκό, δε θέλω να παρομοιάσω με ποια ομάδα μοιάζει. Στο μυαλό μου έχω τον Παναθηναϊκό ως έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και αυτή η συμπεριφορά είναι πολύ μικρή για το μέγεθός του. Αυτό θέλω να το διαχωρίσουμε, όπως το κάνει συνειδητά και ο κ. Σαββίδης".

Για το πώς υποδέχτηκε ο Ιβάν Σαββίδης όσα έγιναν και ποιες θα είναι οι κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
"Θα στοιχειοθετήσουμε – εφόσον δεν έχει στοιχειοθετηθεί μόνη της – όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο μήνα γιατί το σημαντικότερο είναι να πέσουν οι ευθύνες στους ηθικούς αυτουργούς. Σ’ αυτούς που ανέβασαν τους τόνους άδικα, που πάτησαν σε ψέματα, που προσπάθησαν να καλύψουν δικές τους στρατηγικές επιλογές στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου πίσω από μια διαιτησία που θεώρησαν κακή και καταδικαστική. Αυτούς όλους θα πρέπει να τους καταδείξουμε. Τώρα, ας αναλογιστεί ο καθένας τι έχει κάνει το τελευταίο διάστημα και ας αναλογιστεί το μερίδιο των ευθυνών του".

Για το πώς θα μπει τέλος στον κύκλο των επεισοδίων ώστε να πηγαίνουν οικογένειες στα γήπεδα:
"Κατ’ αρχήν με ισονομία, δικαιοσύνη και ποινές. Πρέπει να σταματήσουμε να αφήνουμε ατιμώρητα πράγματα που ντροπιάζουν όλους εμάς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Σ’ αυτόν τον χώρο που ζούμε, τη συμπεριφορά μας τη λουζόμαστε. Στον ΠΑΟΚ θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε δώσει το δικαίωμα για τέτοιες συμπεριφορές. Αλλά αν δεν αρχίσουν να τιμωρούνται όλα τα στραβά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα γίνονται εσαεί. Και να υπάρχουν σκληρές και αυστηρές τιμωρίες για όλους.

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πάρα πολλές καταγγελίες και πράγματα που τα έχει δει όλος ο κόσμος και βλέπω ότι υπάρχει μια διάθεση συμψηφισμού και να πούμε «έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι». Όταν γίνεται συμψηφισμός, ο μόνος που ευνοείται είναι ο πραγματικός ένοχος, αυτό που έχει στήσει όλο αυτό το σκηνικό. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη, αυστηρότητα και πιστή τήρηση των κανονισμών. Δεύτερον, μια ηγεσία δυναμική και εκλεγμένη από το ίδιο το ποδόσφαιρο για το ποδόσφαιρο. Τον τρόπο ας τον βρούνε. Δεν γίνεται να παρατείνουμε ένα διάστημα ανωμαλίας.

Υπάρχει μια Επιτροπή Εξομάλυνσης με σκοπό να βάλει το ποδόσφαιρο σε μια τροχιά, όμως δεν υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα και στόχος. Πρέπει η κυβέρνησή και ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα ώστε να μη δημιουργείται εκνευρισμός στον χώρο του ποδοσφαίρου".

Για τη σκέψη της κυβέρνησης να επαναφέρει το «ιδιώνυμο» στο ποδόσφαιρο:
"Οτιδήποτε καταπολεμήσει τη βία είναι ευπρόσδεκτο. Από την άλλη πλευρά, επειδή εύκολα λέμε πράγματα που χαϊδεύουν αυτιά, λίγοι πάνε κόντρα στο ρεύμα. Όταν όλες οι συνθήκες δίνουν εύκολα την ευκαιρία σε ένα παιδί 16-17 ετών να κάνει ανοησία, θα πρέπει και όλοι αυτοί που του έδωσαν την πέτρα στο χέρι, το κουτάκι, το μαχαίρι, να έχουν αντίστοιχες τιμωρίες. Το να πετάμε το μπαλάκι σε παιδιά ανόητα, που δεν τα δικαιολογώ, που θέλουν να κάνουν κακό στον εαυτό τους και τους γύρω τους, τους δώσαμε τη δυνατότητα να μπούνε χωρίς έλεγχο στα γήπεδα, να αγοράσουν ένα εισιτήριο στο όνομα κάποιου άλλου, τους κάναμε το κεφάλι καζάνι με μίσος για ένα μεγάλο διάστημα και το περνάμε λάδι, πάλι δε θα έχουμε αποτέλεσμα. Η βία είναι παγόβουνο. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη βάση για το πώς δημιουργούνται αυτά τα αισθήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ