ΠΑΟΚ

Κωνσταντινίδης: "Τώρα ο ΠΑΟΚ δεν πάει για πρωτάθλημα"

Κωνσταντινίδης: "Τώρα ο ΠΑΟΚ δεν πάει για πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης είναι κάθετος πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με το υπάρχον ρόστερ, ενώ επισήμανε πως θα νιώσει ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν, εάν η ομάδα αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ντόορβερθ της Ολλανδίας, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, στον Ιγκόρ Τούντορ αλλά και στον φίλο του, Κλάους. Μίλησε επίσης, για τον γυμναστή της ομάδας, Πάολο Αρτίκο, ενώ έκανε αναφορά και στο 3-5-2 που χρησιμοποιεί στα φιλικά της προετοιμασίας ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν πληρώνει το ότι έπαιξε με τον Ατρόμητο χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμος:

“Ναι συμφωνώ αλλά ήταν μια επιλογή και από μένα και από τον προπονητή μου να αγωνιστώ. Δε με δικαίωσε αυτή η απόφαση αλλά ήθελα να βοηθήσω την ομάδα και έτσι την έπαθα.”

Για το πώς είναι τα πράγματα με τον Τούντορ:

“Είναι ένας φιλόδοξος προπονητής όπως και το επιτελείο του Προσπαθούν και αυτοί να διακριθούν μέσα από τον ΠΑΟΚ. Θέλουν να περάσουν τη δική τους φιλοσοφία αν και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας αφού τα επίσημα ματς αρχίζουν πολύ σύντομα Πιστεύω όμως ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα αφομοιώσουμε αυτά που θέλει να μας περάσει ο προπονητής μας”

Για τον αν τον έχουν ρίξει ψυχολογικά οι συνεχόμενοι τραυματισμοί:

“Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και αυτοί, Είναι κομμάτι της ζωής μας και είναι λογικό μερικές φορές να σε παίρνει από κάτω. Αλλά από την άλλη έχω έντονη επιθυμία να γυρίσω καλύτερος, να είμαι έτοιμος να διεκδικήσω μια θέση στην ομάδα. Ξέρω ότι στην παρούσα φάση δεν μπορώ να παίξω στο πρώτο παιχνίδι αλλά κάνω προσπάθεια να προλάβω τον δεύτερο αγώνα στην Τούμπα και να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα”

Για την περσινή αποτυχία του ΠΑΟΚ:

“Γιατί απουσίαζε το πλάνο. Δεν μπορείς κάθε χρόνο να αλλάζεις προπονητή. Δεν μπορείς κάθε χρόνο να αλλάζεις δέκα με δεκαπέντε παίκτες. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν φταίνε μόνο οι προπονητές και οι παίκτες. Όταν δεν υπάρχει πλάνο αυτό συμβαίνει, Πρέπει πλέον να υποστηρίξουμε ένα πλάνο που εχει έναν νέο προπονητή και νέα παιδιά και αυτό το πλάνο να είναι τριετίας και να υποστηριχθεί ως το τέλος”.

Για το αν αληθεύει ότι πέρσι χάθηκαν τα αποδυτήρια από κάποια στιγμή και μετά:

“Δεν ήταν αρρωστημένη κατάσταση. Ίσως κάποια παιδιά να έβαζαν τους εαυτούς τους πάνω από την ομάδα. Θέλω να αφήσουμε πίσω εκείνη τη χρονιά, και να δούμε την νέα ευελπιστώντας ότι όλα θα είναι διαφορετικά”.

Για το 3-5-2:

“Oποιο σύστημα και αν παίξεις αν δεν το αφομοιώσεις είναι άχρηστο. Τα συστήματα δεν είναι αυτά που έχουν σημασία αλλά το πόσο έτοιμος είσαι, πόσες δυνάμεις έχεις να το εφαρμόσεις όποιο σύστημα και αν επιλέξει ο προπονητής σου. Σε ότι αφορά τη δουλειά που γίνεται, είναι λίγες οι μέρες μέχρι το επίσημο ματς αλλά δουλεύουμε σκληρά για να το αφομοιώσουμε”

Για τη γνώμη του για τον Αρτίκο:

Είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με κάθε παίκτη. Ακόμη και στο γυμναστήριο είναι πάνω από καθέναν παίκτη ξεχωριστά για να τον βοηθά και αυτό είναι σημαντικό, Εγώ κάνω πρόγραμμα και φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης σε συνεννόηση πάντα του γιατρού με τον γυμναστή. Προσπαθούμε να βάλουμε κάποια πράγματα στις ασκήσεις έτσι ώστε στη χρονιά να μην έχω τραυματισμούς.”

Για το αν του ταιριάζει το 3-5-2:

“Επειδή μου αρέσει η επίθεση είναι αλήθεια ότι είναι ένα σύστημα που μου αρέσει. Αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να προσέχω και στην άμυνα και εκεί δε διαφέρει απ' όταν παίζεις με τετράδα πίσω.”

Για το αν υπάρχει σιγουριά ενόψει του αγώνα με την Λοκομοτίβα:

“Σίγουρος δεν μπορείς να αισθάνεσαι ποτέ. Είχαμε λίγο διάστημα προετοιμασίας πρέπει να προκριθούμε και αυτός είναι ο στόχος μας. Η πρόκριση θα μας φέρει ηρεμία και θα μας δώσει χρόνο να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα για τα επόμενα επίσημα ματς. Σε ότι αφορά τον αντίπαλο μας ξέρουμε ότι είναι μια ομάδα με πολλούς δανεικούς από την Ντιναμό, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι δανεικοί και θέλουν να διακριθούν στην Ευρώπη. Εμείς ψυχολογικά είμαστε καλά και δουλεύουμε για την πρόκριση.”

Για το πώς φαντάζεται την Τούμπα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι:

“Θέλουμε να την δούμε γεμάτη. Να έρχεται ο κόσμος και να μας υποστηρίζει. Έχουν συμβεί πολλά, ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει πικραθεί, καθήκον μας να τους ευχαριστήσουμε με καλό ποδόσφαιρο και στην παρούσα φάση με προκρίσεις”.

Για το τι θα τον ευχαριστούσε στο τέλος της σεζόν:

“Αν έχει αποκτήσει επιτέλους η ομάδα μια αγωνιστική ταυτότητα κάτι που απουσίαζε πέρσι. Είναι νωρίς πάντως να μιλάμε για στόχους αφού δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το τελικό ρόστερ...”

Για το πώς θεωρεί ότι είναι ένα σωστό πλάνο:

“Το πλάνο σημαίνει ότι αρχίζεις τη χρονιά με συγκεκριμένο ρόστερ. Να ξέρεις από την πρώτη στιγμή πώς θα κινηθείς μεταγραφικά και αγωνιστικά. Πέρσι για παράδειγμα όλοι στην αρχή της σεζόν λέγαμε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση αλλά δεν έγιναν οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις. Το βλέπαμε ακόμη και στην αρχή με τις συνεχόμενες νίκες ότι κάποια στιγμή όλο αυτό θα ερχόταν εις βάρος μας. Όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, λέγαμε ότι πάμε για πρωτάθλημα αλλά η ομάδα δεν είχε στηθεί στην αρχή της σεζόν όπως έπρεπε για να υποστηρίξει έναν τέτοιο στόχο”.

Για το τι μπορεί να καταφέρει ο ΠΑΟΚ με το υπάρχον ρόστερ:

“Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα όπως είναι τώρα. Αυτό μπορώ να σας πω...”

Για τον φίλο του τον Αθανασιάδη και την άποψη του:

“Είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι μπορείς να αρχίσεις από τις Ακαδημίες και να καθιερωθείς. Τι άλλο να πω για τον Κλάους...”

Για τα όσα είπε μετά το τέλος των πλέι οφ, ότι αν ήταν Σαββίδης θα έδιωχνε όλους τους παίκτες:

“Πιστεύω ότι έτσι ένιωθε εκείνη τη στιγμή και το είπε. Είναι δική του άποψη...”

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ