ΠΑΟΚ

Ξεχύνονται στο Ντόρτμουντ 1000 αστυνομικοί

Ξεχύνονται στο Ντόρτμουντ 1000 αστυνομικοί
Ντόρτμουντ Αστυνομία

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ με τα μέτρα που παίρνει η Αστυνομία της γερμανικής πόλης λόγω της παρουσίας των οπαδών του ΠΑΟΚ και της συνύπαρξής τους για ένα 24ωρο με τους φανατικούς της Ντόρτμουντ.

Η Αστυνομία του Ντόρτμουντ με έγγραφο που απέστειλε, ως γνωστόν χθες, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε για τα αυστηρά μέτρα που θα λάβει ενόψει της παρουσίας περίπου 5000 οπαδών του Δικεφάλου στη γερμανική πόλη. Στα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας υπάρχουν, όμως, ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αποτυπώνουν πλήρως το μέγεθος της ανησυχίας που έχει η ηγεσία της Αστυνομίας της περιοχής.

Καταρχήν, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ο αρχηγός της Αστυνομίας, Εντζαρντ Φρέιχοφ, υπήρχε πρόταση να μειωθεί (στο μισό λένε τα ρεπορτάζ) ο αριθμός των εισιτηρίων που θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ για τους οπαδούς του.

"Λυπούμαστε που η πρότασή μας για μείωση του αριθμού των εισιτηρίων για τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας δεν έγινε αποδεκτή από τη γερμανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την UEFA"σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Έχουμε χαρακτηρίσει τον αγώνα της Πέμπτης ως υψηλού κινδύνου, λόγω και των γεγονότων στο πρώτο ματς, αλλά και των καλών σχέσεων που έχουν οπαδοί της Ντόρτμουντ με κλαμπ οπαδών άλλης ελληνικής ομάδας (σ.σ. Αρης)"τόνισε ο εκ των αστυνομικών επιθεωρητών, Μάικλ Στάιν.

Η απόφαση που έχει παρθεί είναι από σήμερα το απόγευμα κιόλας να ενεργοποιηθούν 1000 Αστυνομικοί οι οποίοι θα κάνουν περιπολίες στην πόλη έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να συναντηθούν οπαδοί των δύο ομάδων, αφού εκτιμάται ότι μεταξύ των 3500 Ελλήνων που θα βρεθούν στην πόλη θα υπάρχουν και ορισμένοι ταραχοποιοί, κάτι που θα συμβεί και από την πλευρά των οπαδών της Ντόρτμουντ.

Κάμερες και δίχτυα

Η Αστυνομία ζητά επίσης την αρωγή της Ντόρτμουντ στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων ασφαλείας και οι Γερμανοί έχουν ήδη λάβει μέριμνα για να μπουν δίχτυα στις κερκίδες, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ρίψη βεγγαλικών, ενώ έχει προβλεφθεί και η χρήση καμερών για να εντοπίζονται άμεσα επίδοξοι δράστες επεισοδίων. Για το θέμα των βεγγαλικών και των φωτοβολίδων, άλλωστε, η γερμανική αστυνομία με την επιστολή που έστειλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε ότι θα υπάρχουν αυστηρές ποινές για όσους πιαστούν να έχουν στην κατοχή τους επικίνδυνα αντικείμενα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ