ΠΑΟΚ

Ξεμούδιασμα με όμορφα γκολ, ο ΠΑΟΚ 4-0 την Τουμπίζ

ΦΙΛΙΚΟ / ΤΟΥΜΠΙΖΕ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΠΑΟΚ, Eurokinissi EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 4-0 την Τουμπίζ στο πρώτο φιλικό της νέας σεζόν. Δύο ενδεκάδες βασισμένες στο 4-4-2 δοκίμασε ο Στανόγεβιτς, σκόραραν οι Πρίγιοβιτς, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ και Κουλούρης (πέναλτι). Άτυχος ο Λεβέκ που χτύπησε στην προθέρμανση και δεν αγωνίστηκε. Νέα πρόσωπα οι Δημητρίου και Λημνιός.

Την διάθεση για γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει φέτος ο ΠΑΟΚ φανέρωσε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του στην Ολλανδία, κόντρα στην Τουμπίζ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου.

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο, βασισμένες αμφότερες στο 4-4-2. Ο Δικέφαλος κατά διαστήματα απέδωσε ελκυστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο πέτυχε συνολικά τέσσερα τέρματα (το τελευταίο με πέναλτι που κέρδισε ο Μπίσεσβαρ) και κατάφερε να κάνει ένα πρώτο καλό ξεμούδιασμα ενόψει των πιο σημαντικών τεστ που ακολουθούν τις επόμενες μέρες.Το μόνο αρνητικό΄είναι ο τραυματισμός του Λεβέκ, κατά την προθέρμανση στην ανάπαυλα, όταν συγκρούστηκε με τον Μάτος, μάτωσε το αυτί του και του έγινε δύο ράμματα. Έτσι, τα μοναδικά νέα πρόσωπα ήταν ο νεαρός στόπερ Δημητρίου και ο Λημνιός που αγωνίστηκε για λίγα λεπτά στο φινάλε.

Το live της αναμέτρησης

ΚΕΦΑΤΟΣ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ, "ΒΟΛΙΔΑ" ΕΝΡΙΚΕ

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους, βασισμένος στο 4-4-2 που θέλει να εφαρμόζει ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς έδειξε από την αρχή επιθετικές διαθέσεις στο παιχνίδι του. Μπροστά από την εστία του Μελίσσα, στην άμυνα έπαιξαν (από δεξιά) οι Δεληγιαννίδης, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Τσίμιροτ, Σάχοβ, στα δύο άκρα έπαιζαν οι Πέλκας (αριστερά) και Ενρίκε (δεξιά) και στην επίθεση ο Πρίγιοβιτς και ο Αθανασιάδης.

Με ανάπτυξη τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα, ο Δικέφαλος άνοιξε διαδρόμους προς την εστία της Τουμπίζ και δημιούργησε αξιόλογες φάσεις. Στο 6' ο Ενρίκε, από πάσα του Πρίγιοβιτς, πλάσαρε ελάχιστα έξω από την εστία του Ντεφορνί, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της βελγικής ομάδας νίκησε τον Πρίγιοβιτς που πλάσαρε από πλάγια θέση. Στο 12', ομως, ο Σέρβος φορ κινήθηκε ωραία μετά την επέλαση και την ασίστ του Κρέσπο και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

ΦΙΛΙΚΟ / ΤΟΥΜΠΙΖΕ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΠΑΟΚ, Πρίγιοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Στο 23' ο Λι που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει με προβολή αλλά έκανε φάουλ στον Μελίσσα και μετά από τέσσερα λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ενρίκε (τακουνάκι απέκρουσε ο Ντεφορνί) και τον Πέλκα (πλάσαρε άουτ). Στο 35' ήρθε το 2-0 σε φάση που άρχισε από βολέ του Μελίσσα. Ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά ο Ενρίκε έπαιξε το "ένα-δύο" με τον Κλάους και πλάσαρε εύστοχα. Ο Αθανασιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία στο 43' να αρχίσει με γκολ τη σεζόν σπάζοντας την περσινή αφλογιστία, αφού στο "δώρο" από το λάθος της άμυνας της Τουμπίζ, πλάσαρε με τραγικό τρόπο στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Τουμπίζ.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Το δεύτερο μέρος άρχισε μία ατυχία για τον ΠΑΟΚ. Ο Λεβέκ, συγκρούστηκε στη διάρκεια της προθέρμανσης στην ανάπαυλα με τον Μάτος, χτύπησε στο αυτί του που μάτωσε, του έγιναν δύο ράμματα και τελικά παρέμεινε στην ενδεκάδα, ως αριστερό μπακ όμως, ο Δεληγιαννίδης. Ο Στανόγεβιτς διατήρησε το 4-4-2 και στο δεύτερο μέρος. Ο Σιαμπάνης ήταν κάτω από την εστία, η άμυνα (από τα δεξιά) αποτελούταν από τους Μάτος, Δημητρίου, Πούγγουρα, Δεληγιαννίδη και στο κέντρο κινούταν οι Κάνιας και Κάτσε.

Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Κάμπος, αριστερά ο Μπίσεσβαρ, ενώ το δίδυμο της επίθεσης αποτελούσαν ο Κουλούρης και ο Ζάιρο.Ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή με το φάουλ του Κάτσε στο 57', όμως η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου μέρους δεν δημιουργούσε με την ίδια συχνότητα που το έκανε στο πρώτο μέρος. Τελικά στο 66' ήρθε το 3-0 με πολύ όμορφο συνδυασμό. Ο Κάτσε πήρε τη μπάλα από τον Δεληγιαννίδη, γέμισε για τον Μάτος στην πλάτη της άμυνας, ο Βραζιλιάνος έσπασε με το κεφάλι στον Μπίσεσβαρ και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΦΙΛΙΚΟ / ΤΟΥΜΠΙΖΕ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΠΑΟΚ, Πρίγιοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Στο 78' ο Ζάιρο έχασε σημαντική ευκαιρία όταν πλάσαρε από καλή θεση άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο πιο απειλητικός παίκτης του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κέρδισε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του και ο Κουλούρης εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 μέτρα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

ΠΑΟΚ (πρώτο ημίχρονο):Μελίσσας - Δεληγιαννίδης (86' Λημνιός), Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα - Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ενρίκε, Πέλκας - Πρίγιοβιτς, Αθανασιάδης.

ΠΑΟΚ (δεύτερο ημίχρονο):Σιαμπάνης - Μάτος, Λεβέκ, Δημητρίου, Πούγγουρας - Κάτσε, Κάνιας, Κάμπος, Μπίσεσβαρ - Ζάιρο, Κουλούρης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ