ΠΑΟΚ

Ξεκίνημα με γκολ σε τέσσερις συνεχείς σεζόν ο Κλάους

Ξεκίνημα με γκολ σε τέσσερις συνεχείς σεζόν ο Κλάους
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Αθανασιάδης συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Super League με γκολ στη Βέροια, πράγμα που έχει πετύχει και τις τρεις προηγούμενες σεζόν. Παράλληλα, με το "διπλό" στη Βέροια, ο ΠΑΟΚ γεύτηκε τη χαρά της νίκης εκτός έδρας μετά από οχτώ αγώνες (videos).

Με τον ιδανικότερο τρόπο επανήλθε από τον τραυματισμό του ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο Κλάους συνδύασε την επιστροφή του στη δράση και την πρώτη του παρουσία σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2015-16 με ένα ωραίο γκολ στη Βέροια, με το οποίο άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του "Δικεφάλου".

Αυτό που έχει ενδιαφέρον και αξίζει να σημειωθεί συν τις άλλοις, είναι η... ξεχωριστή παράδοση που "χτίζει" ο "εκτελεστής" των "ασπρόμαυρων", με το επίτευγμά του να σκοράρει στα πρώτα του παιχνίδια στο πρωτάθλημα, τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Ας θυμηθούμε πιο συγκεκριμένα τις αναμετρήσεις στις οποίες σκόραρε ο Κλάους και αποτελούσαν το πρώτο του παιχνίδι στη σεζόν, στο πλαίσιο της Super League.
Ο Αθανασιάδης είχε πετύχει το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Super League κόντρα στον Πανθρακικό για τη σεζόν 2012-13:

Στην πρώτη αγωνιστική της σεζόν 2013-14 ο Κλάους σκόραρε στο 3-0 επί της Ξάνθης στην Τούμπα:

Το 2014-15 δεν αγωνίστηκε στο ματς της πρώτης αγωνιστικής με την Καλλονή στην Τούμπα, όμως σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι για το πρωτάθλημα, το οποία ήταν με τον Πλατανιά στην Κρήτη (0-4) για την 2η αγωνιστική:

Την τρέχουσα σεζόν (2015-16), δεν έπαιξε στους δύο πρώτους αγώνες, όμως σκόραρε στη Βέροια, στην πρώτη του φετινή εμφάνιση, για την 3η αγωνιστική:

Εκτός έδρας νίκη μετά από 8 ματς ο ΠΑΟΚ

Ένα άλλο στατιστικό στοιχεία που αξίζει να αναφερθεί από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Βέροια είναι πως ο Δικέφαλος πανηγύρισε νίκη μακριά από την Τούμπα έπειτα από οχτώ παιχνίδια. Πέρασαν λοιπόν πέντε μήνες για να πάρει "διπλό" ο ΠΑΟΚ. Σε αυτό το διάστημα μέτρησε τέσσερις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία εκτός έδρας νίκη των "ασπρόμαυρων" σημειώθηκε στις 18 Απριλίου του 2015, με 0-1 στην Κέρκυρα. Τότε ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αναμέτρηση με 10 παίκτες, όμως τελικά κατάφερε να "αποδράσει" από το νησί των Φαιάκων νικητής, χάρη σε μία φανταστική εκτέλεση φάουλ του Κάτσε.

Ας θυμηθούμε ποιοι αγώνες μεσολάβησαν από τότε μέχρι να ξανακερδίσει ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας, στη Βέροια:

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0 (10/5)

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1 (20/5)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0 (31/5)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-0 (7/6)

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ 2-1 (16/7)

Σπάρτακ Τρνάβα-ΠΑΟΚ 1-1 (6/8)

Μπρόντμπι-ΠΑΟΚ 1-1 (27/8)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-1 (30/8)

Εφυγε από την ζωή ο Γιάγκος του ΠΑΟΚ

Φτωχότερη είναι από σήμερα (13/9) η οικογένεια του ΠΑΟΚ, μετά τον θάνατο του Κυριάκου "Γιάγκου" Βασιλειάδη, του φροντιστή που υπηρέτησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 για περίπου 40 χρόνια τον Δικέφαλο.

Στην αρχή ήταν δίπλα στον Νικηφόρο Τσαρπανά τον οποίο και διαδέχτηκε ακολούθως. Οπως ενημέρωσε σχετικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Επί τέσσερις δεκαετίες η ψυχή του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια εκφραζόταν από τον άνθρωπο που τα ένιωθε «σπίτι» του, από τον άνθρωπο που στεκόταν δίπλα στους ποδοσφαιριστές στις καλές και στις κακές στιγμές τους, από τον Κυριάκο («το Κυριάκος, το έκαναν Γιάκος και μετά Γιάγκος, που μου έμεινε από μικρός» αποκάλυψε ο ίδιος για την αλλαγή του ονόματός του) Βασιλειάδη.

Ο Γιάγκος Βασιλειάδης υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και ως παίκτης για κάποια περίοδο, αλλά κυρίως ως φροντιστής ζώντας όλες τις μεγάλες στιγμές του Δικέφαλου. Πριν από έναν χρόνο επισκέφτηκε το γήπεδο της Τούμπας και τους χώρους που ένιωθε «σπίτι» του, τα αποδυτήρια, όπου δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του φέρνοντας στο μυαλό του τις μεγάλες στιγμές που έζησε στον Δικέφαλο. Μεταξύ άλλων θυμήθηκε και τις πλάκες που σκάρωναν με τον Δημήτρη Παρίδη, ο οποίος έφυγε πριν από μερικές από τη ζωή. Πλέον οι δυο τους θα συνεχίζουν … από εκεί ψηλά … Η κηδεία πραγματοποιείται την Κυριακή (13.09) στις 11:30 στον Ιερό Ναό Ιωσήφ και Φωτεινής στον Εύοσμο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ