ΠΑΟΚ

Ξανά για Σουλεϊμάνι ο ΠΑΟΚ

Berns Miralem Sulejmani jubelt nach seinem Tor zum 2-1 im Super League Spiel zwischen dem BSC Young Boys Bern und dem FC Basel, am Mittwoch, 23. September 2015, im Stade de Suisse Wankdorf in Bern. (KEYSTONE/Peter Klaunzer)
Σουλεϊμάνι KEYSTONE

Ο Μίραλεμ Σουλεϊμάνι εξακολουθεί να αποτελεί μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, οι άνθρωποι του Δικεφάλου επιδιώκουν να κάνουν δικό τους τον Σέρβο εξτρέμ της Γιουνγκ Μπόις.

Η ιδέα της απόκτησης του Μίραλεμ Σουλεϊμάνι δεν έχει εγκαταλειφθεί από τον ΠΑΟΚ. Το όνομα του Σέρβου εξτρέμ έχει απασχολήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης και στο παρελθόν. Τον περασμένο Ιανουάριο, μάλιστα, η "Record" φιλοξένησε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Δικέφαλος "βρέθηκε σε επαφές με τη Μπενφίκα για τη μεταγραφή του Σουλεϊμάνι".

Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως και τώρα ο 28χρονος (είναι γεννημένος στις 5 Δεκεμβρίου, το 1988) έχει περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ, αφού έχει ήδη γίνει προσπάθεια να έρθουν σε επαφή οι δύο πλευρές. Ο ύψους 1.78 ποδοσφαιριστής παίζει στην ελβετική Γιουνγκ Μπόις από τον Iούνιο του 2015 και στο εφετινό πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια σημειώνοντας 8 γκολ.

Ο Σουλεϊμάνι γεννήθηκε στο Βελιγράδι και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην FK BSK Batajnica, για να μετακομίσει σε ηλικία 11 ετών στην Παρτίζαν. Στα 17 του κατέγραψε τις πρώτες επίσημες συμμετοχές στην Παρτίζαν και προσέλκυσε το ενδιαφέρον ολλανδικών ομάδων (Άλκμααρ, Χρόνινχεν, Χέρενφεϊν). Τελικά στις 6 Δεκεμβρίου 2006 υπέγραψε στην Χέρενφεϊν, ωστόσο σε επίσημο παιχνίδι κατάφερε να αγωνιστεί τον Αύγουστο του 2007, καθώς προέκυψαν διαφωνίες με την Παρτίζαν, τον ατζέντη του, την ολλανδική ομάδα και την ομοσπονδία της Σερβίας.

Ο Άγιαξ τον ενέταξε στο δυναμικό του το 2008. Δαπάνησε 16, 25 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για το ολλανδικό ποδόσφαιρο (προηγούμενο αυτό του Κλας Γιαν Χούντελααρ, που επίσης αποκτήθηκε από τη Χέρενφεϊν). Στην Ολλανδία κατέγραψε 137 συμμετοχές και σημείωσε 44 γκολ. Το 2013 πήρε μεταγραφή στη Μπενφίκα, με την οποία σε δύο χρόνια κατέκτησε πέντε τίτλους.

Τελευταίος του σταθμός η ελβετική Γιουνγκ Μπόις. Με την Εθνική του ομάδα έχει παίξει 20 φορές και έχει σημειώσει 1 τέρμα. Το γεγονός ότι ο Βλάνταν Ίβιτς θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, όπως άλλωστε κατέστησε σαφές το βράδυ της Τρίτης (30/5) ο Ιβάν Σαββίδης, ίσως να παίξει το ρόλο του στην προσπάθεια να πειστεί ο συμπατριώτης του Σουλεϊμάνι να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό των Θεσσαλονικέων. Σημειώνεται, βέβαια, ότι ο Σέρβος διεθνής δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2018 στην ελβετική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ