ΠΑΟΚ

Ξαφνική αποχώρηση Χαρίση, αλλά με αιτία

Ξαφνική αποχώρηση Χαρίση, αλλά με αιτία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πώς η απόφαση για παραμονή του Χάρη Χαρίση στον ΠΑΟΚ πριν λίγες μέρες, μετατράπηκε σε συμφωνία με την Σιντ Τρουίντεν για τον δανεισμό του. Ένα ματς στο ΟΑΚΑ και ο... Πέλκας, του άνοιξαν τον δρόμο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς ήταν αυτός που με λίγα βίντεο παιχνιδιών του, έβγαλε το όνομα του Χάρη Χαρίση από τη "μαύρη λίστα" που είχε συντάξει ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός ήταν αποφασισμένος να του δώσει ευκαιρίες και είχε φροντίσει να του στείλει το μήνυμα ότι υπολογίζεται.

Ωστόσο, λογάριαζε χωρίς την Σιντ Τρουίντεν που εμφανίστηκε με μία διόλου ευκαταφρόνητη πρόταση δανεισμού, την οποία εν τέλει αποδέχθηκε ο ΠΑΟΚ. Για να φτάσει σ' αυτό το σημείο χρειάστηκε μία συζήτηση του Λούμπος Μίχελ με τον ατζέντη του παίκτη, Πολ Κουτσολιάκο που ξεκαθάρισε το τοπίο.

Ο γνωστός ατζέντης ζήτησε να μάθει τις σκέψεις που υπήρχαν στον ΠΑΟΚ για τον 22χρονο μέσο, αν θα έπαιρνε πολύ χρόνο συμμετοχής, πώς σκέφτονταν να τον αξιοποιήσουν στη σεζόν που αρχίζει. Με δεδομένο ότι υπάρχει ένας νέος προπονητής στην ομάδα, δεν θα μπορούσαν να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Κάπως έτσι, οι δύο πλευρές κατέληξαν στο να συμφωνήσουν ότι ο δανεισμός στην βελγική ομάδα, με τον εγγυημένο χρόνο συμμετοχής θα ήταν η καλύτερη λύση για την εξέλιξη του παίκτη, από τη στιγμή που οι Βέλγοι δέχθηκαν να μπει στη συμφωνία η οψιόν αγοράς του 1,5 εκατ. ευρώ και το ποσοστό 20% σε πιθανή μεταπώληση που διατηρεί ο ΠΑΟΚ αν τελικά αγοράσουν τον Χαρίση.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο το παράδειγμα του Πέλκα

Θα πρέπει, εξάλλου, να σημειώσουμε ότι για την επιλογή του δανεισμού του ποδοσφαιριστή έπαιξε ρόλο το επιτυχημένο παράδειγμα με τον Δημήτρη Πέλκα στη Σετούμπαλ. Σε ηλικία 21 ετών ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ και μετά από εξάμηνο δανεισμό στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, πήγε στην Πορτογαλία και κατάφερε να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. Κάτι ανάλογο προσδοκούν στην Τούμπα και στην περίπτωση του Χαρίση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ