ΠΑΟΚ

Κούρσα μετ' εμποδιων ως το τέλος του 2014

Κούρσα μετ' εμποδιων ως το τέλος του 2014
INTIME SPORTS

Οι δυσκολίες που καλούνται να ξεπεράσουν ΠΑΟΚ και Αναστασιάδης για να φτάσει ο "Δικέφαλος" όσο το δυνατόν, αλώβητος στο τέλος του έτους, όταν και θα έχει ευκαιρία για ανασύνταξη με μεταγραφές.

Ένα πρώτο μισό σεζόν αρκετά περίεργο, γεμάτο αγώνες και προβλήματα που λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στο ρόστερ, πρέπει να λυθούν με... αλχημείες έχει μπροστά του ΠΑΟΚ και κατ' επέκταση ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Μπορεί μέχρι τώρα η πορεία της ομάδας να μην αφήνει περιθώρια για αρνητική κριτική, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο, πως αν όχι άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων που έχει σε ορισμένες θέσεις.

Αλχημείες στην άμυνα

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσα θα κληθεί να κάνει -αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Βέροια- ο Αναστασιάδης για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο κέντρο της άμυνας, μετά την αποβολή του Βίτορ.

Με τον Τζαβέλλα και τον Σκόνδρα τραυματία και τον Πορτογάλο τιμωρημένο, είναι δεδομένο ότι είτε κάποιο κεντρικό χαφ (μάλλον ο Μαντούρο) θα οπισθοχωρήσει, για να... βουλώσει την τρύπα.Πρόβλημα δημιουργείται και στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά εκεί υπάρχουν ο Κίτσιου και ο Κωνσταντινίδης που μπορούν να καλύψουν το κενό το τραυματία Σκόνδρα.

Άφαντοι...

Για να μπορέσει, όμως, ο Μαντούρο να βοηθήσει την ομάδα του, έστω και από λάθος θέση, πρέπει να είναι καλά και κυρίως να παίξει καλά. Μέχρι τώρα όχι μόνον αυτός, αλλά και άλλοι συμπαίκτες του, δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα στην ομάδα.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολλανδός είναι εκτός, λόγω τραυματισμού, άρα εν μέρει δικαιολογείται. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και με τους Μάρτενς, Σπυρόπουλο, Παπαδόπουλο και Κουλούρη, οι οποίοι έχουν πάρει ευκαιρίες (οι δύο πρώτοι περισσότερο), αλλά η βοήθειά τους δεν ήταν ανάλογη ως τώρα.

Ενίσχυση...

Όλα αυτά (τραυματισμοί και κακές εμφανίσεις) σε συνδυασμό με το... ρηχό ρόστερ που έχει ο ΠΑΟΚ σε ορισμένες θέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο. Πρέπει να θεωρείται, ειδικά μετά την τραγική επιθετικά εμφάνιση του "Δικέφαλου" στον αγώνα με την Φιορεντίνα η απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ.

Απόντος του Μακ δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να μπορεί να καλύψει το κενό του. Αθανασιάδης και Περέιρα "χαραμίζονται" στα άκρα, αφού είναι πολύ πιο επικίνδυνοι στον άξονα.Τέλος, έχει καταντήσει κουραστικό να μιλάμε διαρκώς για την ανάγκη που έχει ο ΠΑΟΚ να προστεθεί στο ρόστερ ακόμη ένας κεντρικός αμυντικός.

Μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου μεσολαβούν (εκτός από το ματς με την Βέροια) 13 παιχνίδια. Μέσα σε αυτά, σίγουρα θα υπάρξουν τραυματισμοί και αποβολές. Η θέση του στόπερ δεν μπορεί να καλύπτεται συνεχώς με... μεσοβέζικες λύσεις.

Για το τέλος, θυμίζουμε τους αγώνες του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του 2014

ΠΑΟΚ - Πας Γιάννινα (Κύπελλο)

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ (Πρωτάθλημα)

Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ (Εuropa League)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (Πρωτάθλημα)

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ (Πρωτάθλημα)

Ντιναμό Μινσκ - ΠΑΟΚ (Europa League)

ΠΑΟΚ - Πανθρακικός (Πρωτάθλημα)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Πρωτάθλημα)

Σκόντα Ξάνθη - ΠΑΟΚ (Πρωτάθλημα)

ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ (Europa League)

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα (Πρωτάθλημα)

Πας Γιάννινα - ΠΑΟΚ (Πρωτάθλημα)

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ (Πρωτάθλημα)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ