ΠΑΟΚ

Κούδας: "Οι λυκοφιλίες με το πρώην ΠΟΚ δεν έχουν θέση στον ΠΑΟΚ"

Κούδας: "Οι λυκοφιλίες με το πρώην ΠΟΚ δεν έχουν θέση στον ΠΑΟΚ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας, γύρισε το χρόνο πίσω, ενώ στάθηκε και στα όσα έγιναν στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Κούδας, με δηλώσεις του στον «Arena FM» σχολίασε όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, κάνοντας αντιπαραβολή με γεγονότα του παρελθόντος, όπως τα έζησε εκείνος ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ: "Εγώ 21 χρόνια υπηρέτησα αυτήν την ομάδα και από το1963, που έγινε το πρώτο έγκλημα, με τον Τσώμο να παίρνει την ομάδα και να φεύγει και ο ΠΑΟΚ να τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές και πέντε παίκτες του να τιμωρούνται, επίσης, ήταν το πρώτο μου ξεκίνημα. Έτσι έπαιξα εγώ, γιατί τιμωρήθηκαν οι πέντε παίκτες. Από το 1963 μέχρι το ’84, λοιπόν, τα εγκλήματα συνεχίζονται. Εκείνα τα χρόνια υπήρχε ο Τσουκαλάς, υπήρχε ο Παπαβασιλείου. Τα εγκλήματα είναι διαρκείας και αποκλείεται να σταματήσουν έτσι όπως είναι δομημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που βλέπω εγώ, επειδή θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις, είναι πως αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά του ΠΑΟΚ, καθώς έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Εφόσον δεν μπόρεσε και φέτος να πάρει το πρωτάθλημα. Ρωτήστε συμπαίκτες μου και αντιπάλους, τι τραβούσαν εκείνα τα χρόνια. Να σας πουν ότι ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ομάδα και ό,τι γίνονταν εκείνα τα χρόνια, γίνονται και σήμερα".

Για το αν το περίμενε ότι η ομάδα θα έφτανε τόσο ψηλά: "Προβλέψεις δεν κάνω. Μετά τις παλινωδίες με το προπονητικό τιμ και παίρνοντας έναν προπονητή που στην πορεία έδειξε ότι χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί όλο το υλικό του αυτή τη δουλειά του, με το υλικό που είναι αξιόλογο εντός αγωνιστικών χώρων και φαίνεται από το κλίμα στα αποδυτήρια, φέτος μπορούσε να καταφέρει κάτι. Σέβομαι τον κ. Σαββίδη σαν άνθρωπο. Τα άλλα που έχουμε πει μεταξύ μας δεν θα τα πω. Την ενέργειά του να μπει μέσα στο γήπεδο σίγουρα δεν την επικροτώ και ιδιαίτερα με αυτό που συνέβη. Να θέσω ένα ερώτημα: αν εκτός όλων αυτών, σας απειλούσαν την οικογένεια, τι θα κάνατε; Ή ο ΠΑΟΚ ή η εταιρία σας; Ας μου απαντήσει ένας…".

Για την εικόνα του Όσκαρ Γκαρθία: "Θα σας πω δυο - τρία χαρακτηριστικά: Φακής στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 με πέντε παίκτες κάτω, χωρίς καν μία κίτρινη κάρτα. Παπαβασιλείου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Τερζενίδης δέχεται ένα δολοφονικό χτύπημα στο στήθος και δείχνει κίτρινη κάρτα. Του λέω τότε ‘τι κάνετε;’ και μου βγάζει κόκκινη κάρτα. Και με κρατάει ο Παντελάκης γιατί ήθελα να τον πνίξω. Έχω πρόβλημα υγείας εδώ και δυόμιση μήνες. Την ημέρα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, πήρα τηλέφωνο για να μιλήσω με τους υπεύθυνους, να πω ότι υπάρχει εισαγγελέας, πηγαίντε τον Γκαρθία στα αποδυτήρια, να πάει στο δημόσιο νοσοκομείο και να εξεταστεί. Είπαμε ο περιοδεύων θίασος όπου και αν πάει φέτος, δείχνει το πρόσωπό του".

Για το ματς με την ΑΕΚ: "Θα ήθελα να σας θέσω τα εξής ερωτήματα: το κατοχυρώνει ο διαιτητής το γκολ ή όχι; Τρέχει προς τη σέντρα; Τι μεσολαβεί και ακυρώνεται το γκολ; Οι διαμαρτυρίες των παικτών μπορούν ν’ ακυρώσουν το γκολ; Έπεισαν τον διαιτητή ότι ήταν οφ-σάιντ; Το είδαν ή τους ειδοποίησαν; Είμαι 71-72 χρονών και από 17 χρονών έπαιξα μπάλα και τα έχω ζήσει αυτά τα εγκλήματα και μας τα παρουσιάζουν ως πταίσματα".

Για το ποιο θεωρεί ότι θα είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ: "Εγώ πιστεύω ότι τα δύο τελευταία χρόνια γίνεται πολύ σωστή δουλειά. Και εφόσον έχει επιμονή ο Σαββίδης, θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Οι λυκοφιλίες με το πρώην ΠΟΚ δεν έχουν θέση στον ΠΑΟΚ. Να παλέψει μόνος του και να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλη ομάδα".

Photo Credits: Εurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ