ΠΑΟΚ

Κούδας: "Επιτέλους, σωστή δουλειά στον ΠΑΟΚ"

ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
Κούδας MOTIONTEAM

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο μίλησε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας, για τη φετινή μέχρι τώρα πορεία του "Δικεφάλου".

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Δημήτρη Παρίδη: "Για μένα ήταν σαν αδελφός και έναν τέτοιο έχασα. Εκείνον που τον ξεχώριζε ήταν ο σωστός και έντιμος χαρακτήρας του. Ζήσαμε τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου υπέροχες στιγμές. Ο Δημήτρης ήταν ευθύς, ντρόμπρος και αγνός. Ποτέ ο Κούδας δε θα είχε μεγαλουργήσει αν δεν είχε αυτούς τους συμπαίκτες δίπλα του. Και ως ποδοσφαιρικά ταλέντα, αλλά και ως χαρακτήρες. Η ομάδα μας από το 1968-78 αδικήθηκε και από την τεχνολογία και από άλλους παράγοντες, αφού έπρεπε να πάρει και άλλους τίτλους. Ο Δημήτρης ήταν ένας άνθρωπος με χιούμορ, κέφι και κάναμε τις πλάκες μας και τα πειράγματα στους συμπαίκτες μας. Ήταν υπέροχος άνθρωπος, φίλος και αδερφός. Τον τελευταίο καιρό ήταν άρρωστος και προσπαθήσαμε να μιλήσουμε πριν από λίγο καιρό, όμως δεν μπορούσε. Είχε προχωρήσει ο καρκίνος στις φωνητικές χορδές. Τον είδαμε την προηγούμενη Πέμπτη και ήταν εμφανώς αδυνατισμένος. Τον πλησιάσαμε εγώ και ο Κούλης ο Αποστολίδης και μας έσφιξε το χέρι. Φύγαμε το απογευματάκι και μετά από δύο ημέρες «έφυγε». Η γυναίκα του μου είπε ότι περίμενε να μας δει".

Για τη δυνατότερη εμπειρία του με τον Παρίδη: "Παίζαμε ένα μεγάλο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, νομίζω με τον Παναθηναϊκό, και αυτός είχε ένα προσωπικό πρόβλημα. Όπως συνηθιζόταν τότε, αυτός ήρθε σε εμένα, που ήμουν αρχηγός, αλλά και που μέναμε στο ίδιο δωμάτιο, και μου το είπε και μου τόνισε ότι δε θα ήθελε να το μάθει η διοίκηση. Εγώ του είπα ότι την επόμενη ημέρα θα έπρεπε να παίξει ως Παρίδης και δε με ενδιαφέρει το πρόβλημά του. Σε αντίθετη περίπτωση θα τον διέγραφα από φίλο, θα το έλεγα στη διοίκηση και θα έτρωγε τιμωρία. Ωστόσο αυτός έκανε τρομερό παιχνίδι και μόλις τελείωσε ο αγώνας μου είπε: “αδερφέ κράτα με διότι δε θα φτάσω ως τα αποδυτήρια".

Για τη φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ.: "Πρώτη φορά από τη δική μας εποχή βλέπω να γίνεται σωστή και λογική διαχείριση. Ο καινούριος τεχνικός διευθυντής κάνει σωστά βήματα, προσέλαβε ένα φιλόδοξο προπονητή που έχει καλά στοιχεία. Οι κινήσεις είναι σωστές και πιστεύω ότι σε ένα με δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ. θα είναι καλή ομάδα. Δεν υπάρχουν, άλλωστε μαγικά ραβδάκια. Η τεχνική ηγεσία και ο προπονητής πρέπει να δουλέψουν πάνω σε αυτό το πλάνο και θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Η λογική του κάνουμε δύο με τρία καλά αποτελέσματα και μετά δε μας νοιάζει πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία και αυτό φαίνεται όταν οι ομάδες διώχνουν προπονητές από τη δεύτερη αγωνιστική και κάνουν κριτική σε όλους και για όλα, έπειτα από δύο αγώνες".

Για την αποχώρηση του Δημήτρη Σάλπιγγίδη από τον ΠΑΟΚ: "Εγώ όταν κατάλαβα ότι δεν μπορούσα άλλο, αποχώρησα. Αυτό έγινε στα 38 μου χρόνια. Αν ένιωθα ότι μπορούσα γιατί να σταματήσω;"

Για το αν συνεχίζει να παρακολουθεί ποδόσφαιρο: "Βλέπω όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα, αλλά και ευρωπαϊκά ματς και καταλαβαίνω ότι είμαστε πάρα πολύ πίσω. Ακόμα και η εθνική ομάδα που έκανε επιτυχίες δεν κατάφερε να προοδεύσει. Επίσης, οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι η αντιπαλότητα είναι μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Όχι εκτός από αυτόν και δυστυχώς τέτοια φαινόμενα βλέπουμε στη χώρα μας. Είμαστε πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα".

Για την εθνική Ελλάδας της εποχής του: "Υπήρχε φοβερό ταλέντο εκείνη την εποχή, με παίκτες ευρωπαϊκού βεληνεκούς, αλλά δυστυχώς ήμασταν όλοι στην Ελλάδα".

Για το αν θα έκανε την ίδια καριέρα με τις σημερινές συνθήκες: "Δεν μπορεί να το πει κάποιος αυτό. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα καν να παίξω ποδόσφαιρο, με αυτές τις λογικές που επικρατούν σήμερα, όταν είσαι τη μία ημέρα στην μία ομάδα και την άλλη σε άλλη. Πείτε με ρομαντικό, αλλά σήμερα δε θα φιλούσα το σήμα στη φανέλα, αλλά το συμβόλαιο που μου προσφέρει ο μεγαλοεπιχειρηματίας. Δε μηδενίζω την εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Φυσικό είναι να θες να ανταμείβεσαι για αυτό που προσφέρεις, αλλά πρέπει να προσφέρεις και για αυτό που ανταμείβεσαι"

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ