ΠΑΟΚ

Κόστα: "Έκανα πολύ σωστά που ήρθα στον ΠΑΟΚ"

Κόστα: "Έκανα πολύ σωστά που ήρθα στον ΠΑΟΚ"
INTIME SPORTS

Ο Ρικάρντο Κόστα μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ, δήλωσε πιστός στρατιώτης του "Δικεφάλου", ενώ αναφέρθηκε και στον παραλίγο σοβαρό τραυματισμό του (videos).

Μπορεί οι πρώτες του εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ να μην συνοδεύτηκαν από θετικά αποτελέσματα, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποδοσφαιρική του αξία.

Ο Ρικάρντο Κόστα δείχνει ότι διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα και εμπειρία για να γίνει η αμυντική κολόνα του "Δικεφάλου".

Ο Πορτογάλος μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις στη νέα του ομάδα, τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει στα μετόπισθεν, ενώ αναφέρθηκε και στον παραλίγο σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος αμυντικός:

Για τον τραυματισμό του: "Την ώρα του τραυματισμού είχα πράγματι έντονο πόνο στο γόνατο. Αλλά ευτυχώς αποδείχτηκε ότι δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Είναι καταστάσεις που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, που σε υποχρεώνουν να μείνεις, λίγο ή πολύ μακριά από την ενεργό δράση. Θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός. Αν το παιχνίδι που ακολουθεί με την Ξάνθη ήταν ζωής ή θανάτου, ναι, θα μπορούσα να παίξω. Επειδή όμως ο τραυματισμός είναι φρέσκος και επειδή και ο καιρός με τις απανωτές βροχές δεν βοηθά, θα πρέπει σε συνεννόηση με την ομάδα να ορίσουμε πότε θα ξαναπαίξω".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από το πρωτάθλημα να κυνηγά την δεύτερη θέση: "Στο ποδόσφαιρο είναι άλλο το σήμερα, το παρόν και άλλο το μέλλον. Ήρθα στην ομάδα για να διεκδικήσω τίτλους και να παλέψω αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, να κατακτήσουμε την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτήν τη στιγμή το να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Τώρα έχουμε τα πλέι οφ, έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε την δεύτερη θέση και να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που μετρά για μένα είναι το μέλλον. Αν έχεις πίστη στις δυνατότητές σου και στο πρότζεκτ της ομάδας μπορείς να πετύχεις πολλά. Εγώ είμαι εδώ για να πολεμήσω και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".



Για το πόσο τον επηρέασε η θητεία του στο Κατάρ: "Εμεινα λίγο καιρό στο Κατάρ. Και σε αυτό το διάστημα επέστρεψα στην Ισπανία για να παίξω με την Εθνική. Το επίπεδο εκεί δεν ήταν χαμηλό. Άλλωστε, παίκτες σαν τον Τσάβι συμφωνούν να συνεχίσουν εκεί την καριέρα τους. Η μεγάλη διαφορά για μένα ήταν στην Ελλάδα, αφού εδώ τα πάντα ήταν καινούργια. Έπρεπε, λοιπόν, να γνωρίσω νέα πρόσωπα και άρα είχα ανάγκη τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής".

Για την κακή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ: "Το σίγουρο είναι ότι μέσω των προπονήσεων θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας. Θέλω εδώ να επισημάνω ότι στο ποδόσφαιρο είμαστε έντεκα εναντίον έντεκα και ότι την ευθύνη για την άμυνα δεν την έχουν μόνο οι τέσσερις παίκτες που παίζουν πίσω. Θα πρέπει να είμαστε μια συμπαγής ομάδα και να λειτουργεί καλά η μεταφορά του παιχνιδιού από την επίθεση στην άμυνα και αντίστροφα. Φυσικά και υπάρχουν τα προσωπικά λάθη, αλλά εξίσου καθοριστικός παράγοντας είναι και η συνοχή της ομάδας".

Για την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ: "Ο Βιεϊρίνια είναι φίλος μου και μιλάμε σχεδόν καθημερινά. Πριν έρθω μίλησα μαζί του, αλλά και με τον Φερνάντο Σάντος. Με τον Κονσεϊσάο δεν μίλησα, αν και παίξαμε μαζί στην Πόρτο, δεν έχουμε επαφή. Αυτό που μετράει για εμένα δεν είναι αν στο παρελθόν έπαιξαν στον ΠΑΟΚ Πορτογάλοι. Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ για να κερδίσω κι άλλα πράγματα στην καριέρα μου. Μου είπανε και ο Βιεϊρίνια και ο Σάντος τα καλύτερα. Μου είπαν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα για εμένα, επειδή μπορώ να κερδίσω τίτλους και να πάω μπροστά την καριέρα μου. Από τη στιγμή που μίλησα μαζί τους ήμουν σίγουρος ότι πήρα την σωστή απόφαση".

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα: "Νιώθω πραγματικά ότι είμαι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας. Όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους καθημερινά συνεργάζομαι είναι καλοί χαρακτήρες, κι αυτό μετρά πολύ στη δουλειά μας".

Για την αλλαγή προπονητή: "Η διοίκηση έκρινε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, αφού η ομάδα δεν έπαιζε καλά και δέχονταν πολλά γκολ. Ο νέος προπονητής μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ