ΠΑΟΚ

Κόντρα και για τους δανεικούς

Κόντρα και για τους δανεικούς
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ζητά να μπουν περιορισμοί-ασφαλιστικές δικλείδες στους δανεισμούς παικτών, ως συνέχεια του "μετώπου" που έχει ανοίξει στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι μόνο οι καταγγελίες που έκανε στην UEFA σε βάρος της απόφασης της επιτροπής ευρωπαίκών διοργανώσεων με την οποία έγιναν δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής του Ολυμπιακού, του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρομήτου. Ούτε μόνο οι ενστάσεις που έχει πάνω στους χειρισμούς της Λίγκας σε βασικά θέματα (τηλεοπτικά δικαιώματα στο εξωτερικό, χορηγία ΟΠΑΠ κ.α.).

Ο ΠΑΟΚ διαφωνεί και με το ισχύον καθεστώς στους δανεισμούς παικτών και εξέφρασε τις διαφοροποιήσεις που θέλει να γίνουν, στο πλαίσιο της ειδικής επιτροπής που έχει δημιουργήσει η Λίγκα και συνεδρίασε χθες (21/7).

Η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ ζητά να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες, έτσι ώστε οι δανεισμοί παικτών να μην οδηγούν σε σχέση εξάρτησης μεταξύ των ομάδων. Ζητά για παράδειγμα να μπει περιορισμός στον αριθμό των παικτών που μπορεί να δανείσει μία ομάδα σε μία άλλη, όταν και οι δύο αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ "φωτογραφίζει" τον Ολυμπιακό και εκτιμά ότι με αλλαγή στον κανονισμό των δανεικών θα μειώσει την επιρροή του σε άλλες ομάδες.Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν ο ΠΑΟΚ "περάσει" τις θέσεις του και πιθανόν σοβαρή ένδειξη ίσως δώσει το δ.σ. της Λίγκα που συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης (22/7).

Οι καταγγελίες έγιναν κυρίως λόγω ΕΠΟ

Εξάλλου, επειδή συζητήθηκε αρκετά το θέμα της τριπλής καταγγελίας του ΠΑΟΚ στην UEFA σε βάρος του Ολυμπιακού, του Αστέρα και του Ατρομήτου, πρέπει να τονίσουμε ότι ο βασικός στόχος των ανθρώπων του Δικεφάλου δεν είναι η εξασφάλιση ενός καλύτερου ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αλλά η ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η ΕΠΟ.

Ειδικότερα, η καταγγελία έγινε σε βάρος της απόφασης της επιτροπής ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA που δέχθηκε τη δήλωση συμμετοχής που έγινε από την ΕΠΟ, χωρίς να ερευνήσει τις κατηγορίες που ερευνώνται για συμμετοχή των παραγόντων των τριών συλλόγων στις υποθέσεις των "στημένων αγώνων" και της "εγκληματικής οργάνωσης.

Στην αυριανή (23/7) εκδίκαση στη Νιόν η νομική αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ θα εστιάσει στην πολύ επιδερμική αναφορά που έκανε στις εκθέσεις του για κάθε ομάδα ο υπεύθυνος ακεραιότητας (integrity officer) της ΕΠΟ, Δημήτρης Δαβάκης. Η πλευρά του ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει πλήρη φάκελο για κάθε ομάδα με όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την εισαγγελική έρευνα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ