ΠΑΟΚ

"Κλείδωσε" το -3, κίνδυνος ακόμα και για -6

"Κλείδωσε" το -3, κίνδυνος ακόμα και για -6
ΠΑΟΚ κερκίδα φωτιά ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κίνδυνος εξόντωσης για τον ΠΑΟΚ για τη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, για την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και για "εκτεταμένα επεισόδια". Διαβάστε αναλυτικά τις ποινές.

Με αφαίρεση τουλάχιστον τριών βαθμών, που μπορεί να φτάσει και -6, εξοντωτικό πρόστιμο (ακόμη και πάνω από 150.000 ευρώ) και ποινή τιμωρίας της έδρας ακόμη και για περισσότερες από τρεις αγωνιστικές κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ. Η διακοπή του αγώνα σύμφωνα με το άρθρο 42 του ΚΑΠ προβλέπει -3 βαθμούς "εκτός από τις άλλες συνέπειες που υφίσταται σύμφωνα με το φύλλο αγώνα".

Κι επειδή οι "άλλες συνέπειες από το φύλλο αγώνα" προβλέπουν επίσης -3 βαθμούς, δεν αποκλείεται η αφαίρεση να γίνει αθροιστικά και όχι σωρευτικά. Δηλαδή -3 για την διακοπή του αγώνα και -3 για τα πειθαρχικά παραπτώματα, δηλαδή την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια εφόσον χαρακτηριστούν "εκτεταμένα". Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί τουλάχιστον με τρεις βαθμούς.

Όσον αφορά τις παραβάσεις του πειθαρχικού κώδικα. Αυτές είναι:

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο που συνεπάγεται οριστική διακοπή του αγώνα σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. "χωρίς προηγούμενη προηγούμενη προειδοποίηση" και προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών. Αν έχουν σημειωθεί φθορές πρόστιμο από 70-150.000 ευρώ και 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Το ποτήρι στον Μάρκο Σίλβα προβλέπει πρόστιμο από 9-25.000 ευρώ για αντικείμενο "που δεν είναι πρόσφορο να προκαλέσει σωματική βλάβη προσώπου που βρίσκεται νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο".

Η ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων καμπύλης τροχιάς σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3β. στοιχεία β', γ', δ', ε' και στ' προβλέπει πρόστιμα από 10.000 μέχρι και 100.000 ευρώ. Εφόσον τα επεισόδια χαρακτηριστούν ""εκτεταμένα" προβλέπεται -3, πρόστιμο μέχρι 150.000 ευρώ και ποινή έδρας μέχρι τρεις αγωνιστικές.

Αφαίρεση και από του χρόνου αν δεν παίξει στη ρεβάνς

Αν ο ΠΑΟΚ δεν αγωνιστεί στη ρεβάνς – όπως προειδοποίησε ο Ιβάν Σαββίδης – σύμφωνα με το άρθρο 42, παρ. 4 του ΚΑΠ, προβλέπεται αφαίρεση τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Ομάδα που δεν εμφανίζεται να αγωνιστεί για οποιοδήποτε λόγο εκτός από τις άλλες συνέπειες χάνει τον αγώνα και επιβάλλον τι σε βάρος της σωρευτικά α) 10.-50.000 πρόστιμο β) – 3 από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβει μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ανασκόπηση του αγώνα

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Σαββίδης: "Δεν θα κατέβουμε στη ρεβάνς"

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη"

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Τα επεισόδια στην Τούμπα σε φωτογραφίες

Τα "άκουσε" ο Σαββίδης

Το φτύσιμο του Μακ στον Μήτσιο

Η ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο

Το ντου των οπαδών του ΠΑΟΚ

Η πρώτη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Πέταξαν ποτήρι με νερό στον Μάρκο Σίλβα!

Καρέ-καρέ το ξέσπασμα του Καμπιάσο

Οι φάσεις που διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός

Ένταση στη συνέντευξη Τύπου του Μάρκο Σίλβα

Photo Credits: Action images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ