ΠΑΟΚ

Κίτσιου: "Χαμηλά την μπάλα για να πάμε καλά"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΙΤΣΙΟΥ
Κίτσιου MOTIONTEAM

Ο Στέλιος Κίτσιου μίλησε για την καθιέρωσή του στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι η δουλειά στην προετοιμασία γίνεται με στόχο τα αποτελέσματα να φανούν στο τέλος της χρονιάς.

Είναι ένας από τους νεαρούς παίκτες που πλέον πατάει γερά στα πόδια του. Ο λόγος για τον Στέλιο Κίτσιου, ο οποίος πέρσι καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ, αλλά παρόλα αυτά σε συνέντευξη που παραχώρησε παραδέχεται ότι ακόμη έχει αγωνιστικά κενά. Ακόμη, αναφέρθηκε στον περσινό τελικό κυπέλλου και την φιλοσοφία του Αγγελου Αναστασιάδη.

Αναλυτικά όσα είπε:

- Πλέον είσαι ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας...

"Η αλήθεια είναι πως η περσινή χρονιά με βοήθησε γιατί ήταν μια γεμάτη για μένα με πολλές συμμετοχές. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερα τα παιδιά που είναι μαζί μας από τα τμήματα υποδομής έτσι ώστε να μπουν στο κλίμα. Και εγώ έχω να μάθω πολλά πράγματα ακόμη από τους πιο έμπειρους. Δεν μου φαίνεται παράξενο το ότι έχω περισσότερες εμπειρίες αφού μέσα από τη δουλειά μου πήρα αυτό που άξιζα".

- Πως σκέφτεσαι τώρα τον τελικό κυπέλλου;

"Μια συμμετοχή σε έναν τελικό είναι σημαντική. Αυτό που με στεναχώρησε όμως δεν ήταν η ήττα αλλά η εμφάνιση και ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε. Έχω όμως την βεβαιότητα ότι θα έχουμε και άλλους τελικούς στο μέλλον και θα έχουμε θετικές αναμνήσεις".

- Θεωρείς ότι χρειάζεσαι βελτίωση σαν δεξιός μπακ;

"Μέσα από τα παιχνίδια βελτιώνεσαι. Πέρσι έκανα αρκετά παιχνίδια σε αυτή τη θέση και πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος έτσι ώστε να να βελτιώσω τα στοιχεία που χρειάζεται κανείς σε αυτή τη θέση".

- Πιστεύεις ότι στο πρώτο επίσημο ματς η ομάδα θα είναι έτοιμη;

"Νομίζω ότι δουλεύουμε έτσι ώστε τα αποτελέσματα να βγουν στο τέλος της χρονιάς. Εμείς δουλεύουμε σκληρά, όχι απλά για να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο ματς αλλά για να πετύχουμε πράγματα στο τέλος της σεζόν".

- Σε αγχώνει ο ανταγωνισμός στην θέση του δεξιού μπακ;

"Δε με αγχώνει καθόλου. Εγώ θέλω να δουλέψω όσο το δυνατόν περισσότερο και πιστεύω ότι αν αξίζω ο προπονητής δε θα με αδικήσει".

- Οι αναμνήσεις σου από την περσινή σεζόν...

"Από την περσινή σεζόν κρατώ ότι ήταν μια γεμάτη χρονιά για εμένα αφού έπαιξα σε πολλούς αγώνες. Η κακή στιγμή ήταν ο τελικός. Αλλά πάντα θέλω να κρατώ τις καλές στιγμές και να δουλέψουμε ώστε την φετινή σεζόν όλες οι αναμνήσεις να είναι θετικές".

- Έφυγαν αρκετοί παίκτες. Θα σου λείψει κάποιος ιδιαίτερα;

"Έφυγαν πράγματι πολλοί παίκτες αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Δε θα πω αν θα μου λείψει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης. Δουλεύουμε για να κάνουμε ένα καλύτερο σύνολο από πέρσι".

- Πλέον στη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης;

"Νομίζω πως είμαστε πλήρεις. Απλά μέσα από τα επίσημα παιχνίδια καλούμαστε εμείς οι παίκτες που αγωνιζόμαστε σε αυτή τη θέση να αποδείξουμε ότι αξίζουμε που είμαστε εδώ".

- Οι παίκτες που αποκτήθηκαν, δήλωσαν ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τίτλο. Το αποδέχεσαι, συμφωνείς με αυτό;

"Το να κατακτήσεις το πρωτάθλημα είναι δύσκολο αλλά ο ΠΑΟΚ οφείλει να έχει υψηλές φιλοδοξίες και ο πήχης πρέπει να είναι ψηλά. Κάθε χρονιά προσπαθούμε να πάρουμε έναν τίτλο και αυτό θα κάνουμε και φέτος μέσα από την σκληρή δουλειά".

- Ο Αναστασιάδης στέκεται πολύ στην σημασία να λειτουργείτε ως οικογένεια. Ήταν κάτι που έλειπε;

"Συμφωνώ πως αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Ίσως τις περασμένες χρονιές αυτό να απουσίαζε. Ο Αναστασιάδης θέλει να είμαστε οικογένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ίσως την περασμένη σεζόν να μην το είχαμε καταφέρει αφού μπορεί να υπήρχαν παίκτες που να μην ένιωθαν έτσι".

- Ποια συμβουλή έχεις να δώσεις στα παιδιά από τα τμήματα υποδομής;

"Για να μείνεις στην πρώτη ομάδα πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Αν παλέψεις σκληρά θα πάρεις αυτό που αξίζεις. Αλλά και ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή με αυτά τα παιδιά".

- Ήταν αποτυχημένη η περσινή χρονιά;

"Στα πλέι οφ τερματίσαμε πρώτοι και με την αφαίρεση των τριών βαθμών χάσαμε την πρωτιά. Στον τελικό του κυπέλλου χάσαμε από μια ομάδα που ήταν η πιο καλά δουλεμένη και πιο έτοιμη από εμάς και δίκαια χάσαμε. Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, είναι δεδομένο ότι το ότι μείναμε μακριά από την κορυφή από νωρίς δεν ήταν το καλύτερο. Μπορεί να είναι δύσκολο να πάρεις τον τίτλο αλλά δεν ήταν καλό που μείναμε πίσω από τόσο νωρίς".

- Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την περσινή ομάδα;

"Η διαφορά είναι πως υπάρχουν πολλά παιδιά από τα τμήματα υποδομής. Όμως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για διαφορές αφού είμαστε ακόμη στην προετοιμασία. Δουλεύουμε με τον προπονητή πολύ σκληρά, προσπαθούμε να το βγάζουμε στο γήπεδο αλλά είναι δεδομένο ότι δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα ακόμη".

- Γιατί ο Παναθηναϊκός στον τελικό παρουσιάστηκε πιο δουλεμένος;

"Γιατί ο Παναθηναϊκός από την αρχή της χρονιάς είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο, δούλεψε και είχε αυτή την εικόνα στον τελικό. Δεν μπορώ να πω τι έφταιξε σε εμάς αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν δουλεμένη ομάδα και φαινόταν στο γήπεδο".

- Βρέθηκες να παίζεις δεξί μπακ εξ ανάγκης στον αγώνα με τον ΠΑΣ στα πλέι οφ όταν τραυματίστηκε ο Κωνσταντινίδης. Ήταν και θέμα τύχης το ότι βρέθηκες σε αυτή τη θέση;

"Πιστεύω ότι πάντα παίζει ρόλο και η τύχη. Σε εκείνον τον αγώνα ο Δημήτρης είχε χτυπήσει και μπήκα αλλαγή να καλύψω αυτή τη θέση. Αμέσως μετά στην προετοιμασία, υπήρχε μόνο ένας δεξί μπακ, ο Σκόνδρας και ο προπονητής με δοκίμασε εκεί. Μέσα από τη δουλειά και αφού ήταν μια νέα θέση για μένα καθιερώθηκα. Έχω κενά, δουλεύω σκληρά, αλλά με βοήθησαν και οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου".

- Τι έχεις να πεις στον οπαδό που σκέφτεται να αγοράσει διαρκείας αλλά είναι επιφυλακτικός;

"Η αγάπη του κόσμου είναι δεδομένη για την ομάδα και δεν περιμένει κανείς οπαδός τον Κίτσιου να του πει τι θα κάνει. Έφυγαν πολλοί παίκτες, ήρθαν νέοι, θα δουλέψουμε σκληρά για να γίνουμε καλύτεροι από πέρσι".

- Μπορείς να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους;

"Νομίζω ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη. Εμείς όμως θα δουλέψουμε ως οικογένεια, δεν μπορώ να πω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά θα παλέψουμε για τίτλους και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα".

- Συμφωνείς με την άποψη ότι φέτος κρατάτε "χαμηλά τη μπάλα;"

"Ναι, είναι το μόνο που πρέπει να κάνουμε και έτσι θα μπορέσουμε να πάμε καλά ως ομάδα...".

- Υπάρχουν διαφορές στο παιχνίδι που προσπαθεί να σας περάσει ο Αναστασιάδης;

"Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και είναι λογικό να υπάρχουν αλλαγές και θα φανεί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δουλεύουμε κάπου συγκεκριμένα αφού δουλεύουμε σε πολλά πράγματα. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι μας τονίζει συνεχώς πως πρέπει να είμαστε μια οικογένεια. Εμείς δουλεύουμε με ταπεινότητα και όταν αξίζεις κάτι στο τέλος το παίρνεις. Αν δουλέψεις σκληρά στο τέλος θα ανταμειφθείς".

- Πολλές φορές στην προπόνηση ο Αναστασιάδης είπε "δε σας τα έμαθε κανείς αυτά...". Είναι τόσο τα κενά σας;

"Πιστεύω ότι ένας αθλητής που έρχεται από τα τμήματα υποδομής, έχει κενά. Για αυτό και πολλές φορές χρειάζεται να τα μάθουμε έστω κι σε αυτή την ηλικία".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ