ΠΑΟΚ

Κατσουράνης: "Υπερπλήρης ΠΑΟΚ με φορ τύπου Μπεργκ"

Κατσουράνης: "Υπερπλήρης ΠΑΟΚ με φορ τύπου Μπεργκ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την άποψή του για τον ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς και το τι ακόμη χρειάζεται για να είναι πλήρης σε όλους τομείς εξέφρασε ο Κώστας Κατσουράνης σε αθλητική εφημερίδα.

Ο ΠΑΟΚ τα έχει όλα εκτός από έναν Μπεργκ. Αυτή την άποψη εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Metrosport" o Κώστας Κατσουράνης.

Ο νυν υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος της Παναχαϊκής μίλησε κυρίως για ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική ζωή του, καθώς και τις αλλαγές που είναι απαραίτητο να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη: "Είναι γεγονός πως ο φετινός ΠΑΟΚ παρουσιάζει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο κάτι που φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Τόσο από τα αποτελέσματα της ομάδας, όσο και από την συνολική εικόνα που παρουσιάζει. Στην Τούμπα έχουν έρθει νέοι παίκτες, φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο πως είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Ο Ιβιτς έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο στο οποίο ανταποκρίνεται και όλα είναι ιδανικά σε αυτή την νέα προσπάθεια".

Για τους παίκτες που απέκτησε φέτος ο ΠΑΟΚ και ξεχωρίζουν: "Όλοι είναι καλοί παίκτες, αυτό βλέπω, χωρίς να αδικήσω κάποιον. Ξεχώρισα βέβαια με το "καλημέρα" τον Ισπανό μέσο, τον Χοσέ Κάνιας. Η αλήθεια είναι πως τον γνώριζα από την παρουσία του στο ισπανικό Πρωτάθλημα, είχα παρακολουθήσει την πορεία του και ήξερα πριν ακόμη έρθει στον ΠΑΟΚ, πως είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ειδικά στην μεσαία γραμμή, που χρειάζεται εμπειρία και ικανότητα. Τον ξέρω, πρόκειται για έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, θα έλεγα πως είναι άλλης κλάσεως παίκτης".

Για τους παλιούς της ομάδας, όπως ο Τζαβέλλας: "Ο Γιώργος είναι παιδί μάλαμα, η αλήθεια είναι πως είχε μία τρέλα, με την καλή έννοια του όρου. Αυτό το πάθος που έβγαζε στα πρώτα χρόνια δεν τον βοηθούσε να δείξει τα στοιχεία του. Έχει παρουσιάσει όμως πολύ μεγάλη βελτίωση. Είχαμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν, μιλάμε και τώρα, του έχω μεταφέρει πως πρέπει να είναι πιο ήρεμος. Αυτό το κατάλαβε και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ξέρεις κάτι, ο καθρέφτης για κάθε παίκτη είναι το γήπεδο. Ο Τζαβέλλας διόρθωσε τις αδυναμίες του και ότι πέτυχε, το πέτυχε με το σπαθί του και ο κόσμος δικαιολογημένα του το έχει αναγνωρίσει. Έχει υπομονή και με την δουλειά κέρδισε ακόμη και αυτό το νέο συμβόλαιο που αποτελεί μία επιβράβευση της προσπάθειας που κάνει για την ομάδα".

Για τον Κίτσιου που είχε ξεχωρίσει όταν ήταν στον ΠΑΟΚ: "Πιστεύω ότι πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα. Είναι 100% επαγγελματίας και το λέω γιατί τον έχω ζήσει επί ενάμιση χρόνο μέσα στην ομάδα. Τον είδα στην Τρίπολη, εκεί όπου ο Ιβιτς τον χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Και πήγε πολύ καλά, δεν μου έκανε καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε στον ρόλο του.

Μπορεί να παίξει σε όποια θέση του ζητήσει ο προπονητής του, θυμάμαι πως εκτός από την δεξιά πλευρά στην άμυνα που είναι η θέση του, έχει σταθεί καλά και στα χαφ. Είναι πολύτιμος παίκτης, έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Τον πιστεύω, πρέπει να στηριχθεί, αλλά και ο ίδιος να συνεχίσει την προσπάθεια και να επιδιώκει συνέχεια να βελτιώνεται. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει δικαίωμα να μένει στάσιμος. Επιπλέον είναι σημαντικό το γεγονός πως ο Στέλιος προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και είναι ένα από τα ταλέντα της ομάδας".

Για το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται φορ και τι είδους: "Του λείπει ένας σέντερ φορ σαν τον Μάρκους Μπεργκ για να ολοκληρώσει το παζλ της ενίσχυσης και να γίνει υπερπλήρης. Ο Αθανασιάδης και ο Κουλούρης είναι δύο πολύ ικανοί σκόρερ. Σε αυτό το συμπέρασμα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο πρώτος έχει εμπειρία, είναι πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη, δουλεύει πολύ και θα βρει τον δρόμο του προς τα δίχτυα. Και ο Κουλούρης που έδειξε εκτελεστικές ικανότητες στο παιχνίδι με τον Αστέρα, του αξίζει χρόνος συμμετοχής. Όμως, κατά την άποψή μου, ο ΠΑΟΚ εφόσον αποκτήσει έναν σέντερ φορ με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει για παράδειγμα ο Μάρκους Μπέργκ, θα ισχυροποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Θα αποτελέσει το «κερασάκι στην τούρτα» για τον ΠΑΟΚ η απόκτηση ενός τέτοιου παίκτη".

Για το αν είναι άδικη η κριτική στον Κλάους: "Είναι υπερβολική. Στο ποδόσφαιρο όλα τα γκολ μπαίνουν και όλα χάνονται. Όσοι κάνουν αυστηρή κριτική, είναι προτιμότερο να μιλούν με ποδοσφαιρικά κριτήρια και όχι εάν έχουν συμπάθεια ή αντιπάθεια σε κάποιον".

Για την πορεία του Ίβιτς: "Έχει παρουσιάσει καλό έργο μέχρι τώρα, αυτή είναι η διαπίστωσή μου. Τώρα πρέπει να του δείξουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Είναι λάθος να τα ισοπεδώνουμε όλα, ειδικά στην Ελλάδα, μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Να στηριχθεί έως το τέλος και να ολοκληρώσει το έργο του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Για τη χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, επί εποχής του, να παίξει ομίλους Champions League: "Εάν αγωνιζόμασταν με τους φιλάθλους μας στην Τούμπα σε εκείνο το παιχνίδι με την Σάλκε, πιστεύω ότι θα προκρινόμασταν στους ομίλους του Champions League. Χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία σε εκείνο το παιχνίδι. Οι παίκτες της Σάλκε δεν ένιωσαν την πίεση που δημιουργούν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και διεκδίκησαν με περισσότερες πιθανότητες την πρόκριση. Εμείς είχαμε το ισόπαλο σκορ (1-1) από το πρώτο παιχνίδι. Τότε, χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να παίξουμε στο Champions League".

Για τον Λούκας και τον Στοχ: "Είχαμε αυτούς τους εξαιρετικούς παίκτες σε εκείνη την ομάδα και βλέπετε την εξέλιξή τους. Ειδικά του Λούκας που βρίσκεται ήδη σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στο Αγγλικό Πρωτάθλημα".

Για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία που εισέπραξε από το πέρασμά του από τον Δικέφαλο: "Έπαιξα επί ενάμιση χρόνο στον ΠΑΟΚ, προσπάθησα πολύ και πιστεύω ότι προσέφερα αυτά που μου αναλογούσαν. Είχαμε καλό κλίμα στην ομάδα, προσπαθήσαμε για να έρθουν μεγάλες επιτυχίες. Πιστεύω ότι ήταν λάθος οι αλλαγές προπονητών μέσα στην σεζόν αφενός και αφετέρου πως αποκτήθηκαν 5-6 παίκτες τον Ιανουάριο. Είναι λάθος να έρχονται τόσοι πολλοί παίκτες μέσα στην σεζόν. Αρνητικά στοιχεία δεν έχω εισπράξει".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικός και δικαιολογημένα. Πρέπει, κατά την γνώμη μου, ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη να κρίνουν αυτό που βλέπουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ έχει να κατακτήσει πολλά χρόνια έναν τίτλο και είναι απαραίτητο να γίνει η προσπάθεια για να έρθει μία τέτοια διάκριση".

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Είναι απαραίτητο να αλλάξουν αρκετά πράγματα και να αναβαθμιστεί το προιόν, να γίνει το ποδόσφαιρο πιο ελκυστικό προς τους φιλάθλους. Πλέον ο κόσμος δεν πιστεύει σε αυτούς τους διαιτητές, όχι όλους, αλλά σε αρκετούς από αυτούς. Να φθάσουμε σε ένα επίπεδο, όπου η αντίστοιχη Λέστερ του ελληνικού Πρωταθλήματος να διεκδικήσει και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Αυτό, κατά την γνώμη μου, θα αποτελέσει μία ουσιαστική πρόοδο για το ποδόσφαιρο".

Για τους στόχους του με την Παναχαϊκή: "Να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα, να οδηγήσουμε την ομάδα από την τρίτη εθνική όπου αγωνίζεται αρχικά στην επόμενη κατηγορία και στην συνέχεια στην Σούπερ Λίγκα. Αυτός είναι ο στόχος. Γίνεται καλή δουλειά, υπάρχουν οι βάσεις, είναι οργανωμένη η ομάδα. Και σταδιακά να φέρουμε τις οικογένειες πίσω στα γήπεδα".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χωρίς Μαλεζά, Χαρίση ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ