ΠΑΟΚ

Κατσαρής: "Σωτήρας μας ο Σαββίδης"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Θ.ΚΑΤΣΑΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Α.Σ. ΠΑΟΚ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Θ.ΚΑΤΣΑΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Α.Σ. ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής μίλησε για την ευεργετική παρουσία του ομογενή επιχειρηματία στην ΠΑΕ. "Πράσινο φως"για συζητήσεις με τον Γιώργο Ανδρέου για το τμήμα βόλεϊ και ενστάσεις για τον "Ελληνικό Χρυσό".

Με σημαντικές αποφάσεις και μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την ενδεχόμενη χορηγία της "Ελληνικός χρυσός" στο τμήμα βόλεϊ ολοκληρώθηκε πριν λίγο η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ μία μέρα πριν τις εκλογές για νέα διοίκηση (με μοναδικό ψηφοδέλτιο είναι αυτό του νυν προέδρου του Α.Σ., Θανάση Κατσαρή).

Ο πρόεδρος του ΑΣ Θανάσης Κατσαρής εξήρε την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ και τόνισε ότι κρατά όρθιο συνολικά τον ΠΑΟΚ. Ακόμη, η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές πήρε έγκριση για να διαπραγματευτεί τη νέα σχέση του τμήματος βόλεϊ με τον Γιώργο Ανδρέου, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κάνει το τμήμα ανώνυμη εταιρία. Επιπλέον, έγινε γνωστό πως είναι πολύ κοντά σε συμφωνία ο Ερασιτέχνης με τον παλιό πρόεδρο, Λάκη Οικονομίδη για να λύσουν εξωδικαστικά μία οικονομική διαμάχη τους.

Αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Νίκου Βεζυρτζή για τον Θανάση Κατσαρή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη και των άλλων ΠΑΟΚτσήδων που έχουν φύγει από την ζωή. Μάλιστα, ο έφορος της Πάλης, Δημήτρης Τσεκερίδης πρότεινε να γίνεται κάθε χρόνο τουρνουά στην μνήμη του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη και να ζητήσει ο ΑΣ την μετονομασία του κλειστού της Σταυρούπολης, σε "Παναγιώτης Ποικιλίδης".

Βεζυρτζής: "Να τα χιλιάσει ο Κατσαρής"

Πρόεδρος της Συνέλευσης επιλέχτηκε ο Νίκος Βεζυρτζής ο οποίος έκανε μία αρχική τοποθέτηση: " Θέλω να πω ότι δεν προβάλλονται όσο πρέπει αυτά που κάνει ο Ερασιτέχνης. Μας έφεραν εδώ δύο Κύπελλα φέτος, δεν χρωστάνε πουθενά και εμείς είμαστε σφιγμένοι απέναντί τους. Πριν μπούμε μέσα έμαθα ότι ετοιμάζουν να ιδρύσουν και άλλο τμήμα. Μπράβο σ' αυτούς που θα το κάνουν. Συγχαρητήρια σε όλους τους εφόρους των τμημάτων που έφεραν επιτυχίες. Κάνω και ένα παράπονο. Οι αθλητές είναι σαφώς αυτοί που παίζουν. Πρέπει όμως να λέμε και τα μπράβο, να αφιερώνονται οι επιτυχίες στις διοικήσεις αυτών των τμημάτων. Αυτοί κάνουν τις επιλογές αθλητών, προπονητών κλπ. Λέμε ο ΠΑΟΚ του Ίβκοβιτς, του Άγγελου. Υπάρχουν όμως και οι διοικήσεις Οι προπονητές και οι παίκτες φεύγουν. Ας χαρίζουν στις συνεντεύξεις τους οι αθλητές τις επιτυχίες στους ανθρώπους που έτρεξαν για να τους στηρίξουν".

Κατσαρής: "Όσα γίνονται, δεν προβάλλονται όσο πρέπει"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, τόνισε: " Είναι γεγονός ότι δεν προβάλλονται όλα όσα γίνονται όσο πρέπει. Δεν γίνεται όμως να προβληθούν από εμάς γιατί θα λένε ότι προβάλλουμε τους εαυτούς μας. Αυτά πρέπει να τα προβάλλει ο κόσμος του ΠΑΟΚ και οι άλλοι παράγοντες".

Για την ανάθεση του τμήματος βόλεϊ στον Γιώργο Ανδρέου, είπε: "Ζ ήτησε να διαχειριστεί μόνος του τα του ΤΑΠ. Κυρίως μόνος του κινεί οικονομικά το τμήμα βόλεϊ. Σ' αυτόν οφείλεται κυρίως η επιτυχία. Εμείς αποφασίσαμε να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε την έγκριση της Γ.Σ. να συζητήσει η νέα διοίκηση τη νέα σχέση που θα έχει ο κύριος Ανδρέου με το τμήμα βόλεϊ. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη, γιατί μην ξεχνάτε ότι πλέον το τμήμα βόλεϊ θα λειτουργήσει όπως η ΠΑΕ και η ΚΑΕ" .

Για τον Ιβάν Σαβββίδη, ο Κατσαρής τόνισε: " Όταν ήρθε μας πίεσε να δεχθούμε την πρότασή του όπως ήθελε εκείνος. Κοιτώντας γύρω μας λέω καλά κάναμε. Ο Σαββίδης είναι ο σωτήρας μας. Γιατί αν δεν υπήρχε ΠΑΕ δεν θα υπήρχαν και έσοδα για τον Ερασιτέχνη. Και από ότι μαθαίνω βοηθά και την ΚΑΕ. Μέχρι σήμερα μας έδινε 600.000 ευρώ και είχαμε κρατήσει κάποια νοίκια. Φέτος, τελειώνουν αυτά, πάνε στην ΠΑΕ για δύο χρόνια όμως. Γιατί μετά συμπληρώνεται πενεταετία, λήγει η συμφωνία και θα συζητήσουμε ξανά. Θέλουμε να πάει καλά το ποδόσφαιρο γιατί αν πάει καλό αυτό πάει και όλος ο Ερασιτέχνης".

Ανδρέου: "Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε"

Ο πρόεδρος του ΤΑΠ, Γιώργος Ανδρέου ανέφερε: " Εδώ και ένα μήνα έχω κάνει ένα αίτημα στο Δ.Σ. για μία νέα σχέση που θα ήθελα να έχω με το τμήμα βόλεϊ. Εχει να κάνει με έναν πολύ σοβαρό προγραμματισμό που ήδη έχουμε συζητήσει. Φέτος, κάναμε έναν πραγματικά μεγάλο αγώνα. Ολο τον κόσμο του ΠΑΟΚ τον κάναμε περήφανο με το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία. Επειδή του χρόνου και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα υπάρχουν μεγαλύτερες υποχρεώσεις ζήτησα το μάνατζμεντ. Εγώ μπορώ να υποσχεθώ ότι την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και επτά χρόνια και θα την συνεχίσουμε".

Για την διαφορά που υπάρχει με την νέα πρόταση, απάντησε: " Επειδή το βόλεϊ με τον νέο νόμο θα μπορεί να γίνει ΑΕ, προτρέχω για να είμαι έτοιμος. Έχουμε άριστη σχέση και αλληλοβοήθεια. Ο Κατσαρής δεν τα λέει όλα γιατί βοήθησε πολύ και αυτός σ' αυτή την επιτυχία. Το βόλεϊ θέλουμε να γίνει ΑΕ το ίδιο θα γίνει και με άλλες εταιρίες".

Για την χορηγία του "Ελληνικού Χρυσού", είπε: "Για φέτος δεν έχουμε χορηγία του Ελληνικού Χρυσού, ούτε έχω συζητήσεις. Εγώ χρηματοδοτώ ως επί το πλείστον και κάποιο κομμάτι ο Ερασιτέχνης. Εγώ ψάχνω για χορηγούς δεν μπορώ να πω τι θα γίνει στο μέλλον. Η εταιρία αυτή έχει δύσκολα ζητήματα τώρα και δεν νομίζω ότι ασχολείται από αυτά".

Συζήτηση με ενστάσεις για τον "Ελληνικό Χρυσό"

Σε εκείνο το σημείο ζητήθηκε από ορισμένους η δέσμευση ότι δεν θα γίνει ποτέ ξανά συζήτηση με τον "Ελληνικό Χρυσό" και ο Κατσαρής ξεκαθάρισε: "Αν υπάρξει χορηγία του Χρυσού είμαστε υποχρεωμένοι να την πάρουμε".Κάποιοι τον κατηγόρησαν για πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του ΠΑΟΚ και ο πρόεδρος του Α.Σ., είπε: "Ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν ενεπλάκη σε πολιτικά παιχνίδια Δεν είναι ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με την ΝΔ, ούτε με τον Χρυσό. Εμείς είμαστε με τον ΠΑΟΚ. Κι όταν ευχαριστήσαμε τον Βενιζέλο ήταν για κάτι που έκανε και βοηθούσε τον ΠΑΟΚ εκείνη την δεδομένη περίοδο. Με τον Χρυσό είναι οι μισοί σύνδεσμοι, οι άλλοι μισοί όχι. Εμείς είμαστε με τον ΠΑΟΚ. Αν έρθει χορηγία από τον... χαλκό, θα είμαστε με τον... χαλκό. Αν έρθουν τα σιτάρια θα είμαστε με τα σιτάρια. Αν είναι να μην πάρουμε τον Χρυσό, γιατί να παίρνουμε τον ΟΠΑΠ, τα Καζίνο; Το στοίχημα και ο τζόγος έχουν κλείσει σπίτια. Μέσα από αυτούς που δίνουν πρέπει να επιλέξουμε. Το κράτος δεν δίνει ούτε ένα ευρώ"

Προς το τέλος της συνεδρίασης ο Θανάσης Κατσαρής πήρε και πάλι τον λόγο για το θέμα: "Αν δεν ήμουν πρόεδρος του ΠΑΟΚ το τι θα έκανα για το θέμα του "Ελληνικού Χρυσού" το κρατάω για μένα. Τώρα όμως είμαι πρόεδρος το ΠΑΟΚ και νοιάζομαι γι' αυτόν. Τόσο χρόνια με είπαν Βενιζελικό, Καραμανλικό, Σαμαρικό. Με όλους αυτούς συναντήθηκα, αλλά δεν έβαλα ποτέ κανένα κόμμα πάνω από τον ΠΑΟΚ. Αυτό θέλω να ξέρετε".

Να σημειωθεί πως κατά την διάρκειας της συζήτησης για τον "Ελληνικό Χρυσό" ανέβηκαν αρκετά οι τόνοι και από μέλη της Συνέλευσης υπογραμμίστηκε: " Αν μιλάμε για ερασιτεχνικό τμήμα υπάρχει ηθικό θέμα. Αν μιλάμε για ΑΕ είναι αλλιώς. Αν γίνει ιδιοκτήτης ο κ. Ανδρέου τότε μπορεί να διαπραγματευτεί με όποιον θέλει. Θα αναλάβει όμως και το κόστος των αντιδράσεων του κόσμου". Μετά υπήρξε έντονος λεκτικός διάλογος μέλους με τον Κώστα Αμοιρίδη ο οποίος είναι εκ των βασικών χορηγών του ΠΑΟΚ. "Μην μιλάτε για τον μόνο χορηγό εδώ και δέκα χρόνια. Μην μιλάτε έτσι για τον κ. Αμοιρίδη", είπε ο Κατσαρής.

Το θέμα της ανάληψης του τμήματος βόλεϊ από τον Ανδρέου έκλεισε με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας ότι το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ θα εξουσιοδοτηθεί από το σώμα και θα διαπραγματευτεί με τον Γιώργου Ανδρέου για το μάνατζμεντ του τμήματος βόλεϊ. Κατά συνέπεια, ο κ. Ανδρέου θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί την όποια χορηγία και μόνο ένας ήταν που ψήφισε κατά.

Οι συζητήσεις για το θέμα του Οικονομίδη

Να σημειωθεί πως εγκρίθηκε ομόφωνα να εξουσιοδοτηθεί η διοίκηση για να επέλθει μία εξωδικαστική λύση για την διεκδίκηση του Απόστολου Οικονομίδη απέναντι στον ΑΣ ΠΑΟΚ (ο Οικονομίδης διεκδικεί ένα ποσό). Ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις (το κλίμα είναι θετικό).

Ιδρύεται τμήμα λακρός!

Στην Γ.Σ. ανακοινώθηκε πως θα υπάρχει και ένα νέο τμήμα που θα ιδρυθεί και αυτό είναι του Λακρός. Η νομική σύμβουλος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Κατερίνα Γιαννακοπούλου που έχει κάνει τις επαφές, εξήγησε: "Πρόκειται για ένα άθλημα που ήταν Ολυμπιακό στις αρχές του 20ου αιώνα. Το αρχαιότερο στην Βόρεια Αμερική. Παίζεται με ρακέτα, κάτι σαν μπέιζμπολ και εξέφρασε την επιθυμία να το κάνει και να το χρηματοδοτήσει ένας σύλλογος ομογενών από την Αμερική. Στόχος του να υπάρχει τμήμα γιατί το 2020 θα γίνει ξανά Ολυμπιακό. Η ομάδα θα απαρτίζεται κυρίως από ομογενείς και του χρόνου θα παίξει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι θα γίνει μεγάλο τουρνουά στην Χαλκιδική με ομάδες απ' όλον τον κόσμο. Έχει συμφωνήσει και ο ΑΝΤ1 να το προβάλλει το τουρνουά. Στο τραπέζι που ήταν οι ομιλούντες, υπήρχαν και τα δύο Κύπελλα από το τμήμα βόλει και το τμήμα του χάντμπολ.

*Οι κάλπες για τις εκλογές του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ θα είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί ως τις 7 το βράδυ αύριο στο Παλατάκι.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ