ΠΑΟΚ

Καθυστερεί η ανανέωση συμβολαίου του Κάτσε

Καθυστερεί η ανανέωση συμβολαίου του Κάτσε
Κάτσε INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο της αναπροσαρμογής συμβολαίου του Έργκους Κάτσε που δεν έχει προχωρήσει όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένη. Η στρατηγική Τούντορ και η θέση του παίκτη.

Αν κανείς θέλει να δώσει ένα παράδειγμα παίκτη που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο με πολλά περιθώρια αξιοποίησης του από τον ΠΑΟΚ, μία από τις πιο εύστοχες επιλογές που θα μπορούσε να κάνει είναι αυτή του Έργκους Κάτσε. Ο διεθνής Αλβανός μέσος, στα 22 του, μετρά ήδη 120 παιχνίδια και ένα γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και αποτελεί μία βασική μονάδα της Εθνικής ομάδας της χώρας του.

Τα στοιχεία αυτά από μόνα τους φανερώνουν το πόσα περισσότερα μπορεί να περιμένει ο Δικέφαλος από την εξέλιξη ενός δικού του παιδιού, καθώς βγήκε μέσα από τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Ο βραχύσωμος χαφ άρχισε τη σεζόν όπως ακριβώς και τις προηγούμενές του στον ΠΑΟΚ. Ως βασικός «κόφτης» ή, αν θέλετε, «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή, σταθερά μέσα στα πλάνα ενδεκάδας που έκανε ο Τούντορ, γι΄ αυτό άλλωστε από τα 14 ματς που έπαιξε φέτος, μόνο σε δύο το έκανε ως αλλαγή.

Ήταν τέτοια η σημασία της παρουσίας του στην ενδεκάδα, που το θέμα της αναπροσαρμογής του συμβολαίου του (το τωρινό έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2017 και του αποφέρει περίπου 100.000 ευρώ ετησίως) έφτασε γρήγορα να γίνει θέμα συζήτησης του Φρανκ Άρνεσεν με τους δημοσιογράφους.

Ο Δανός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είχε προαναγγείλει ότι οι συζητήσεις με την πλευρά του 22χρονου μέσου για νέο συμβόλαιο θα άρχιζαν μόλις έκλεινε η μεταγραφικής περίοδος του καλοκαιριού, μέσα στον Σεπτέμβρη.

Ακόμη δεν μπήκαν σε διαπραγμάτευση

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, σε αντίθεση με συμβόλαια άλλων παικτών που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα του Κωνσταντινίδη που έχει διάρκεια, επίσης μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα, τους δύο παίκτες συνδέει και κοινός Έλληνας ατζέντης που ενώ στην περίπτωση του νεαρού μπακ χαφ έχει προχωρήσει πολύ τις συζητήσεις με τον Άρνεσεν, όμως, για τον Κάτσε δεν έχει ακόμη αρχίσει ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Ο Κάτσε είναι κατηγορίας… Μακ

Το ότι μπορεί να υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, όπως για παράδειγμα, το συμβόλαιο του Βίτορ που λήγει το καλοκαίρι, δεν αποτελεί δικαιολογία, γιατί με την ίδια λογική ο Άρνεσεν δεν θα είχε αρχίσει ήδη προεργασία για το συμβόλαιο του Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος είναι παρόμοια περίπτωση με τον Κάτσε γιατί και οι δύο θα παίξουν στα τελικά τουEUROκαι μετά θα μπουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, άρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να φροντίσει να τους «δέσει» από τώρα.

Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η καθυστέρηση στις εξελίξεις στο θέμα Κάτσε, έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για παραφιλολογία.

Φημολογείται ότι ο Κάτσε ζητά πάρα πολλά και δεν υπάρχει σημείο επαφής ή ότι ο Τούντορ δεν τον έχει πλέον ως πρώτη επιλογή βλέποντας τον Χαρίση να πατά πολύ γερά στα πόδια του στα τελευταία παιχνίδια.

Τίποτα από τα δύο δεν αποδεικνύεται, καθώς για το μεν οικονομικό, ακόμη δεν έχει αρχίσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση (το μόνο που έχει διαφανεί είναι μία διάθεση των δύο πλευρών η διάρκεια του νέου συμβολαίου να είναι μέχρι το 2020 και η ρήτρα των 5 εκ. ευρώ να αυξηθεί), ενώ για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Κάτσε είναι τραυματίας από το πρώτο ματς με την Κρασνοντάρ στην Τούμπα (είχε υποστεί κάταγμα στην ποδοκνημική από την κλοτσιά του Καμπορέ) και μόλις χθες άρχισε να προπονείται με την ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διαπραγμάτευση με τον Κάτσε θα πρέπει να μπει στις προτεραιότητες του Φρανκ Άρνεσεν, γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον του ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ